Cine Άλιμος: Προβολή ταινίας με ελεύθερη είσοδο (VIDEO)




(ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 21:15)

Ένας συνταξιούχος στρατηγός και οικογενειάρχης παλαιών αρχών, ο Χαρίλαος (Ορέστης Μακρής), έχει τέσσερις κόρες: την Ελένη (Γκέλυ Μαυροπούλου), την Κατίνα (Τζένη Καρέζη), τη Μαρία (Μαργαρίτα Παπαγεωργίου) και την Αγγελική (Νίκη Παπαδάτου). Οι τρεις είναι πλέον κορίτσια της παντρειάς, αλλά με ποιο τρόπο θα βρουν γαμπρό, αφού δεν έχουν ξεμυτίσει ποτέ απ’ το σπίτι χωρίς συνοδεία; Αντίθετα ζουν με στρατιωτική πειθαρχία και επιτήρηση.

Ο Χαρίλαος έχει μια χήρα αδελφή που ζει στο Σικάγο, την οποία σκέφτεται να φέρει στην Ελλάδα, μήπως η εξ Αμερικής συγγενής διευκολύνει τα πράγματα στο να βρεθούν γαμπροί. Η θεία Καλλιόπη (Γεωργία Βασιλειάδου) έρχεται τελικά στην Αθήνα, και στο σπίτι αλλάζουν άρδην τα πάντα, από έπιπλα και σκεύη έως ενδυμασίες και ποτά.

Στη συνέχεια, μπαίνει σε εφαρμογή ένα διαβολικό σχέδιο της θείας. Απ’ το μπαλκόνι του σπιτιού, αρχίζουν να ρίχνουν στο πεζοδρόμιο, κατά τη στιγμή της διέλευσης κάποιου άντρα που θα μπορούσε να γίνει γαμπρός, κανάτια γεμάτα νερό, τα οποία φυσικά σπάζοντας κάνουν τους υποψήφιους γαμπρούς μούσκεμα.

Μετά ζητούν αθώα συγγνώμη και καλούν τον μουσκεμένο να ανεβεί στο σπίτι για να τον στεγνώσουν. Με αυτόν τον τρόπο, η θεία απ’ το Σικάγο καταφέρνει να αποκαταστήσει, και τις ανιψιές της, και τον εαυτό της.

Σκηνοθεσία
Σακελλαριος Αλεκος
Σενάριο
Σακελλαριος Αλεκος
Ηθοποιοί
Στρατηγος Στεφανος
Βασιλειαδου Γεωργια
Μαυροπουλου Γκελυ
Αγγελιδης Ραλλης
Μακρης Ορεστης
Παπαγεωργιου Μαργαριτα
Ζαφειριου Ελενη
Καρεζη Τζενη
Παπαμιχαηλ Δημητρης
Παπαδατου Νικη
Ζερβος Παντελης
Σκελλας Λακης
Δημητριεφ Θεοδωρος

 

Η ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, «Η Θεία από το Σικάγο», με πρωταγωνιστές το αξέχαστο δίδυμο, Ορέστη Μακρή – Γεωργίας Βασιλειάδου, γυρίστηκε σχεδόν την ίδια εποχή με την ταινία του Τζαβέλα, «Μια Ζωή την Έχουμε», με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Χορν και την Υβόν Σανσόν. Ο Φίνος κέρδισε το στοίχημα και στην πρεμιέρα της ταινίας, τον Δεκέμβριο του 1957, η απελευθερωμένη, ευκατάστατη χήρα που αναστάτωσε τη ζωή του αυστηρού αδερφού της με τα «κανάτια», έκοψε 142.459 εισιτήρια στην πρώτη κιόλας προβολή της στο σινεμά. Από την άλλη, η ταινία με τη χυμώδη Σανσόν δεν πήγε τόσο καλά εισπρακτικά…

 

Οι «φυσικές ανάγκες», τα ουρανοκατέβατα κανάτια και η Αλίκη

Μέχρι το 1957, τα στούντιο του Φίνου στους Αγίους Αναργύρους δεν είχαν τουαλέτες. Οι ηθοποιοί, σε «ώρα ανάγκης», πήγαιναν στα χωράφια της γύρω περιοχής.

Όμως για χάρη της Υβόν Σανσόν, ο Φίνος, έφτιαξε τουαλέτες. Την περίοδο που γινόντουσαν τα γυρίσματα της ταινίας «Η Θεία από το Σικάγο», ο Ορέστης Μακρής, που δεν γνώριζε την ύπαρξη τους, πήρε τον δρόμο για τα…χωράφια! Στη διαδρομή τον ενημέρωσαν για την αλλαγή της κατάστασης και απάντησε σε έξαλλη κατάσταση: «Έπρεπε να έρθει αυτή η ακατονόμαστη για να κατουρήσουμε σαν άνθρωποι;»…

Η Υβόν Σανσόν, πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Μια Ζωή την Έχουμε» μαζί με τον Δημήτρη Χορν…

Εν τω μεταξύ, επειδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τα κανάτια τα έριχνε ο ίδιος ο Αλέκος Σακελλάριος από ψηλά. Μια μέρα, από έναν λάθος υπολογισμό, παραλίγο να έριχνε ένα στο κεφάλι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Μια από τις κόρες του αυστηρού στρατιωτικού ήταν να την παίξει η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όταν ο Φίνος της πρότεινε να παίξει στην ταινία, φαίνεται να του απάντησε: «Μα δε νομίζετε πως είμαι πολύ νέα για να παίξω τη θεία;» Και εκείνος απάντησε: «Αυτή, δεν θα ξαναπατήσει ποτέ πια εδώ μέσα».

«Let me Χαρίλαε, let me please», «είμαστε very very πως το λέτε εσείς εδώ..χολοσκασμένες» και άλλες αξέχαστες ατάκες της ταινίας, με την πιο απίθανη θεία του ελληνικού κινηματογράφου:…

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.