Δήμος Παλαιού Φαλήρου: “Εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα με τους τσιγγάνους”




Όπως κάθε καλοκαίρι, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, έτσι και φέτος, «σμήνη» άστεγων Τσιγγάνων μετακομίζουν στην παραθαλάσσια περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, μεταξύ Φλοίσβου και Έδεμ, δημιουργώντας εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Προκλήσεις στους περίοικους, ούρηση και αφόδευση στα πεζοδρόμια, καθημερινές κλοπές μεγάλων ποσοτήτων νερού από τους κήπους των πολυκατοικιών, μπουγάδες πάνω στα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ακόμη και φωτιές μέσα στα μικρά άλση της πόλης, στο παραλιακό δρόμο, μεταξύ Ναϊάδων και Αφροδίτης, για να ζεστάνουν το φαγητό τους.

«Μόνο από τύχη δεν έχει πάρει φωτιά το άλσος Απόλλωνος, απέναντι από το Φλοίσβο, με τις φωτιές που ανάβουν μέσα σ’ αυτό οι Τσιγγάνοι, που θα έθεταν σε κίνδυνο τις όμορες πολυκατοικίες», λέει στην «Κυριακάτικη Εφημερίδα» αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Τις τελευταίες μέρες, αλλεπάλληλες είναι οι αναφορές του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου κ. Δ. Χατζηδάκη, προς το διοικητή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Δ. Λαδά, όπου περιγράφονται με δραματικό τρόπο τα προβλήματα που δημιουργούν οι Τσιγγάνοι, σε αυτήν την τουριστική περιοχή της Αθήνας, ζητώντας τη δραστική αντιμετώπισή τους από την Αστυνομία.

Σε ποια σημεία της πόλης παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα, με τις κλοπές να μοιάζουν το… λιγότερο απ’ όσα γίνονται εκεί

Η αναφορά

Στις 4 Ιουλίου, με αριθμό πρωτ. 16450, ο δήμος Π. Φαλήρου έστειλε μια ακόμα αναφορά στο Τμήμα της περιοχής, όπου μεταξύ άλλων τονίζει:

«Η κατάσταση με τους Αθίγγανους στο Παλαιό Φάληρο έχει ξεπεράσει κάθε ανοχή και όριο. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι αυτοί, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους ανάγκες (πλύσιμο, ούρηση, αφόδευση) κάνουν χωρίς καμία αιδώ χρήση του δημόσιου χώρου, κατασκηνώνουν και απορρίπτουν στερεά απορρίμματα, δημιουργώντας ανθυγιεινές εστίες και δυσοσμία.

Οι περιοχές στις οποίες διαπιστώνονται εντονότατα προβλήματα είναι:

Α. Το προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Φλοίσβος, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, έναντι της οδού Αιόλου, όπου σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους.

Β. Το πάρκο του Φλοίσβου, στο σημείο πίσω από το Πολιτιστικό Κέντρο, όπου αφήνουν σκουπίδια, κοιμούνται και κρύβουν στους θάμνους αντικείμενα αγνώστου είδους.

Γ. Το Πάρκο Απόλλωνος, επί της παραλιακής λεωφόρου, μεταξύ των οδών Αφροδίτης και Ναϊάδων, όπου γίνεται από τους αθίγγανους χρήση των εγκαταστάσεων ποτίσματος των μικρών κήπων των πολυκατοικιών (σ.σ. Κάθε φορά που οι κάτοικοι της περιοχής βάζουν λουκέτα για την αποτροπή της κλοπής του νερού από τους Τσιγγάνους, όπως αποκαλύφθηκε στο ρεπορτάζ της «Κ», οι Τσιγγάνοι τα σπάνε και γεμίζουν μεγάλα ντεπόζιτα με νερό, τα οποία μεταφέρουν στους πρόχειρους καταυλισμούς στα κεντρικά σημεία του Π. Φαλήρου).

Δ. Η πλατεία Ικάρων, όπου κάνουν χρήση του «κλεμμένου» νερού, εκθέτοντας σε δημόσια θέα τα γυμνά κορμιά τους, δίπλα ακριβώς από παιδική χαρά.

Ε. Η οδός Αγίου Αλεξάνδρου, ο κεντρικός εμπορικός δρόμος του Π. Φαλήρου, ο οποίος έχει καταληφθεί από τους επαίτες Αθίγγανους, οι οποίοι ουρούν μπροστά σε καταστήματα και οικίες, χωρίς καμία ντροπή».

Χατζηδάκης: «Μεγαλύτερη αστυνόμευση»

Ο δήμαρχος της περιοχής Διονύσης Χατζηδάκης, που πολλές φορές μόνος του αντιμετωπίζει τους αγριεμένους Τσιγγάνους, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη σωματική του ακεραιότητα, ζητάει από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μεγαλύτερη αστυνόμευση «πριν να είναι αργά».

Και το «πριν να είναι αργά» σημαίνει ότι, ξαφνικά, μπορεί να υπάρξουν αιματηρά επεισόδια μεταξύ οργισμένων περίοικων του Π. Φαλήρου και Τσιγγάνων, οι οποίοι είναι ακραία προκλητικοί και επιθετικοί στις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

Προ ημερών, λίγο έλειψε να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά στο Φλοίσβο, όταν οι «εισβολείς» μέσα στο πάρκο Απόλλωνος, άναψαν φωτιά για ψήσουν το φαγητό τους. Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων των γύρω πολυκατοικιών, οι Τσιγγάνοι απάντησαν με απειλές, δείχνοντας τα μαχαίρια τους, για να εξαφανισθούν τρέχοντας μόλις πλησίασε ένα περιπολικό της Αστυνομίας.

Από τη πλευρά του, το Αστυνομικό Τμήμα του Π. Φαλήρου, με τους λίγους αστυνομικούς που διαθέτει και συχνά μένοντας χωρίς περιπολικό λόγω βλάβης, κάνει ό,τι μπορεί, όμως εάν δεν ενισχυθεί, είναι αδύνατο να προστατεύσει την περιοχή από τη θερινή επέλαση των Τσιγγανών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, είναι ενήμερος για το οξύτατο και επικίνδυνο αυτό πρόβλημα, αλλά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν φαίνεται να έχει βρει τον τρόπο να το αντιμετωπίσει.

Επίσης ο δήμαρχος έχει ενημερώσει τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον διοικητή της ΓΑΔΑ, για τον κίνδυνο κοινωνικής σύρραξης στην πόλη, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα απομάκρυνσης των Τσιγγάνων από τον παραθαλάσσιο χώρο και επιστροφής στους καταυλισμούς τους.

ΠΗΓΗ: kiriakatikiefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παλαιό Φάληρο: Αντιπαράθεση για τους Ρομά που κατασκηνώνουν στην παραλία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.