Παλαιό Φάληρο: “Κανένα παιδάκι µε ειδικές ανάγκες και αναπηρία να µην νιώσει ποτέ µοναξιά”




Με έµφαση στο χρώµα, την ασφάλεια αλλά και την λειτουργικότητα της, η Παιδική Χαρά ΑΜΕΑ Παλαιού Φαλήρου εµπλουτίστηκε µε νέες ειδικές, πιστοποιηµένες παιχνιδοκατασκευές.
Με αυτόν τον τρόπο διευρύνεται η γκάµα των παιχνιδιών αλλά και των χρηστών της Παιδικής Χαράς προσφέροντας πληθώρα επιλογών ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριµένη παιδική χαρά δεν αφορά µόνο και αποκλειστικά παιδιά µε αναπηρία αλλά µπορεί να φιλοξενήσει δηµιουργικά όλα τα παιδάκια, κάτι που ελήφθη υπόψιν σοβαρά στον σχεδιασµό της, προκειµένου όλα τα παιδιά να συνυπάρχουν µε στόχο την ένταξη, την συµµετοχή και την κοινωνικοποίηση καθώς αυτό είναι το µεγάλο ζητούµενο.

Ο συγκεκριµένος χώρος έχει χρησιµοποιηθεί σε πληθώρα εκδηλώσεων των SPECIAL OLYMPIC HELLAS ενώ ανάλογες δράσεις και εκδηλώσεις λαµβάνουν χώρα από πληθώρα συλλόγων, σωµατείων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Στον χώρο έχει κατασκευαστεί επίσης γήπεδο ΜΠΟΤΣΕ (επίσηµο αγώνισµα τεχνικής και στρατηγικής των SPECIAL OLYMPICS) , διαστάσεων 28µ.x 4µ ενώ υπάρχει και γήπεδο µπάσκετ ΑΜΕΑ , το οποίο είναι σχολικού τύπου, µε µικρότερες διαστάσεις περιφραγµένο και
προσαρµοσµένο στις ειδικές συνθήκες που απαιτούνται για την χρήση αµαξιδίων.

Περιµετρικά δε, της παιδικής χαράς έχει δηµιουργηθεί ποδηλατοδρόµος µήκους 350µ. µε ειδικό αντιολισθητικό δάπεδο, κατάλληλος για χρήση από παιδιά κάθε ηλικίας.

Το µήνυµα της ∆ηµοτικής Αρχής του Παλαιού Φαλήρου είναι ξεκάθαρο: «Κανένα παιδάκι µε ειδικές ανάγκες και αναπηρία να µην νιώσει ποτέ µοναξιά και λιγότερη χαρά από τους άλλους συνοµήλικούς του»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.