Το Σεπτέμβρη ο διαγωνισμός για το ρέμα Κόρμπι στη Βάρη (προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ)




Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία του διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή του ρέματος Κόρμπι σε ανοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου κατασκευής έργου με την κατάθεση οικονομικών προσφορών.

Το έργο με προϋπολογισμό 20.049.000,00€ θα χρηματοδοτηθεί από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής (ή μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ) και όταν ολοκληρωθεί θα δώσει οριστική λύση σε πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Βάρης.

Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής οι οποίες έπεισαν τους αρμόδιους ότι το έργο αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, με αποτέλεσμα να απενταχθεί από τη λίστα αναμονής των έργων χρηματοδότησης ΕΣΠΑ (στην οποία βρισκόταν αρχικά στην 19η θέση και στη συνέχεια πήγε στην 3η θέση) και να ενταχθεί απ’ ευθείας στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2016.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση όπου αποφασίστηκε η ένταξη του έργου, το γεγονός ότι δεν είχε κατασκευαστεί το έργο έθετε σε ομηρία μια ολόκληρη περιοχή επί 30 ολόκληρα χρόνια, αφού δεν επέτρεπε να ολοκληρωθεί η πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως με την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, αλλά ούτε να πραγματοποιηθεί κανένα ουσιαστικό έργο υποδομής στην περιοχή του Κόρμπι.

Η κατασκευή του ρέματος θα ξεκινάει από τα όρια των Δήμων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με το Δήμο Κρωπίας και θα φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Μετά την ολοκλήρωση της δημοπράτησης, αν δεν υπάρξει καθυστέρηση από πιθανές ενστάσεις, εκτιμάται πως θα υπογραφεί σύμβαση και θα εγκατασταθεί η εργολήπτρια εταιρεία τους πρώτους μήνες του 2018.

Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου είναι 24 μήνες. Αν λοιπόν δεν προκύψουν εμπόδια, μέχρι τις αρχές του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο τεχνικό έργο που έχει εκτελεστεί στο Δήμο μας και θα έχει βγει από την ομηρία ένα μεγάλο τμήμα της πόλης.

Αναλυτικά οι όροι της προκήρυξης:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=24096:diefthetisi-rematos-kormpi-apo-l-varis-koropiou-mexri-ekvoli-proypologismoy-20-049-000-00-me-aprovlepta-anatheorisi-kai-f-p-a&catid=144&Itemid=117

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.