Βουλιαγμένη: Στο δάσος της Φασκομηλιάς και στη λίμνη (VIDEO)




Η εκπομπή της ΕΡΤ1 “Εντός Αττικής”, με τον Χρήστο Ιερείδη, μας ταξιδεύει στη λίμνη της Βουλιαγμένης και στο δάσος της Φασκομηλιάς.

Αν το παραλιακό μέτωπό της λειτουργεί σαν μαγνήτης, η Βουλιαγμένη έχει δύο μικρούς «παράδεισους»: έναν φυσικό εξώστη που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι μόλις 22 χλμ. από την Αθήνα και να νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο νησί του Αιγαίου, αλλά και μια υδάτινη αγκαλιά ικανή να σε χαλαρώνει και να σε κρατά ζεστό ακόμα και το χειμώνα.

Το δάσος της Φασκομηλιάς, όπως λέγεται το ύψωμα πάνω από το προάστιο της Αθήνας, είναι μια δασική έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων, 70 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με Μεσογειακή βλάστηση -έως πρόσφατα οι φασκομηλιές κυριαρχούσαν, αλλά διάφοροι ασυνείδητοι τείνουν να μετατρέψουν το φυτό σε είδος υπό εξαφάνιση-, με καθαρούς και βατούς δασικούς χωματόδρομους, καθιστικά σε διάφορα σημεία με φυσική σκιά για να αφήνεις το βλέμμα να «χάνεται» και το μυαλό να ταξιδεύει. Αν βρεθείς νωρίς το πρωί με ησυχία, μπορεί να «πέσεις» πάνω σε πέρδικες -απογόνους εκείνων που είχαν αφήσει κάποτε κυνηγοί για να εκπαιδεύουν τα κυνηγόσκυλά τους-, οι οποίες πολλαπλασιάστηκαν και έχουν μετατρέψει το λόφο σε σπίτι τους.
Η τοποθεσία προσφέρεται για απόδραση, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ανεξαρτήτως εποχής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ1

Το ίδιο ισχύει και για τη λίμνη της Βουλιαγμένης. Με σταθερή θερμοκρασία νερού στους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου, με φροντισμένο και οργανωμένο περιβάλλοντα χώρο, προσφέρεται για ανακουφιστικές βουτιές, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.
Το τοπίο είναι μοναδικό. Πριν από περίπου 2.000 χρόνια, ήταν ένα σπήλαιο εδώ. Η σημερινή μορφή της λίμνης διαμορφώθηκε έπειτα από πτώση της οροφής του σπηλαίου, η οποία διαβρώθηκε από την υψηλή θερμοκρασία του νερού που έτρεχε στο εσωτερικό του.

Αν επιλέξεις τη βόλτα αυτή, συνδυάζοντας περπάτημα, αγνάντεμα και κολύμπι στα με θεραπευτικές ιδιότητες νερά της λίμνης, θα έχεις προσφέρει στον εαυτό σου ένα δώρο ευεξίας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο σπίτι σου. Με δύο λέξεις, εντός Αττικής.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος
Σενάριο-αρχισυνταξία: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Μαχαίρας
Ηχοληψία: Ανδρέας Κουρελάς
Διεύθυνση-οργάνωση παραγωγής: Άννα Κουρελά
Παραγωγή: View Studio

Παρουσίαση: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ1

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.