Αυτές είναι οι 30 καλύτερες παραλίες της Αττικής




ΕΔΕΜ – Π. ΦΑΛΗΡΟ

Η παραλία Εδέμ ανήκει στις πιο κοντινές παραλίες στο κέντρο της Αθήνας. Σε απόσταση μόλις 20 λεπτών και 7 χιλιομέτρων από το Σύνταγμα, προσφέρεται για μια χαλαρωτική παραθαλάσσια εμπειρία. Θα συναντήσετε οικογένειες, συνταξιούχους και παρέες καλογυμνασμένων νέων που ειδικεύονται στο άθλημα της ρακέτας.

Αφού περάσετε την παραλία του Φλοίσβου και εκείνη του Μπάτη, θα φτάσετε στην πολυσυλλεκτική παραλία της Εδέμ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν χρειάζεται να πληρώσετε για ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στον χώρο υπάρχει η ομώνυμη καφετέρια αλλά και το ιστορικό εστιατόριο για φρέσκους μεζέδες, απ’ όπου πήραν το όνομά τους οι παρακείμενες στάσεις συγκοινωνίας, καθώς και η παραλία.

Σε μικρή απόσταση μπορείτε να απολαύσετε την παραθαλάσσια βόλτα και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, ενώ κατά μήκος της θα βρείτε το θερινό σινεμά «Φλοίσβος», παιδότοπους, το Ναυτικό Μουσείο, το Μνημείο Υποβρυχίων, τον Βοτανόκηπο και, φυσικά, τη μαρίνα Φλοίσβου.

Πρόσβαση: Εδέμ (η γραμμή προς Ασκληπιείο Βούλας) Στάση Εδέμ: 101 Πειραιάς – Άλιμος – Ελληνικό/217 Πειραιάς – Άγιος Δημήτριος/Α1 Πειραιάς – Βούλα/Β1 Πειραιάς – Άνω Γλυφάδα/Β2 Άγιος Κοσμάς – Ακαδημία

ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ – ΑΛΙΜΟΣ

Στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος θα βρείτε και την παραλία Ακτή του Ήλιου. Ένας δημοφιλής προορισμός για κολύμπι και διασκέδαση, καθώς και η πρώτη οργανωμένη παραλία που θα συναντήσετε φεύγοντας από το κέντρο της Αθήνας, σε απόσταση 7,5 χιλιομέτρων από αυτό. Στην Ακτή του Ήλιου υπάρχουν αποδυτήρια, τουαλέτες, γήπεδα βόλεϊ, χώρος για ρακέτες, αναψυκτήρια, εστιατόρια και καφετέριες, ενώ κατά τις ώρες λειτουργίας της ναυαγοσώστες και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 08:00-20:00 (πληροφορίες από το επίσημο site της Ακτής). Τιμές εισόδου Δευτέρα-Παρασκευή: Γενική είσοδος: €5. Παιδιά έως 5 ετών: Δωρεάν. Παιδιά 5-12 ετών: €3. Ηλικιωμένοι (άνω των 65 ετών): €3. Ξαπλώστρες: Δωρεάν. Σαββατοκύριακα & αργίες: Γενική είσοδος: €6. Παιδιά έως 5 ετών: Δωρεάν. Παιδιά 5-12 ετών: €3. Ηλικιωμένοι (άνω των 65 ετών): €3. Ξαπλώστρες: €2.

Για εκείνους που αγαπούν τα θαλάσσια σπορ υπάρχει θαλάσσιο πάρκο αναψυχής, καθώς και δυνατότητα ενοικίασης κανό και θαλάσσιου ποδήλατου.

Πρόσβαση: Ζέφυρος (η γραμμή προς Ασκληπιείο Βούλας) Στάση 4η Καλαμακίου: Α2 Ακαδημία – Βούλα/Α1 Πειραιάς – Βούλα/Β1 Πειραιάς – Άνω Γλυφάδα/Β2 Άγιος Κοσμάς – Ακαδημία

  Άγιος Κοσμάς – Ελληνικό

Πηγαίνοντας προς τη Γλυφάδα, στο ύψος του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού θα συναντήσετε την παραλία του Αγίου Κοσμά. Οργανωμένη αμμουδερή παραλία με κύριο χαρακτηριστικό τους ψηλούς φοίνικες, η οποία απέχει 10 χιλιόμετρα από την πλατεία Συντάγματος.

Μετά τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα δείτε στο δεξί σας χέρι, στο σημείο της πεζογέφυρας του δυτικού αερολιμένα βρίσκεται ο μικρός κολπίσκος. Κατά το ήμισυ η παραλία είναι ελεύθερη, ενώ την υπόλοιπη, με ελεύθερη είσοδο, τη διαχειρίζεται το Kokomo Beach Bar, το οποίο θα βρείτε ανοιχτό από τις 08:00 έως τις 21:00.

Υπάρχει χώρος στάθμευσης και το πάρκινγκ είναι σχετικά εύκολο. Στις εγκαταστάσεις του beach bar πραγματοποιούνται τουρνουά και προπονήσεις από επαγγελματίες του χώρου.

Πρόσβαση: 2η Αγίου Κοσμά (η γραμμή προς Ασκληπιείο Βούλας) Στάση 2η Αγίου Κοσμά: Α2 Ακαδημία – Βούλα/Α1 Πειραιάς – Βούλα/140 Πολύγωνο – Γλυφάδα

  Αστέρας Γλυφάδας

Αν δεν θέλετε να προτιμήσετε την παραλιακή, κατεβαίνοντας τη λεωφόρο Βουλιαγμένης και σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας θα συναντήσετε την οργανωμένη παραλία του Αστέρα Γλυφάδας. Πίσω από το παλιό κέντρο διασκέδασης «Αστέρια», εκτείνεται κατά μήκος ολόκληρης της μικρής χερσονήσου προς τα νότια της Γλυφάδας.

Η παραλία λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 έως τις 20:00 και προσφέρει ανέσεις για όλα τα γούστα. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5.000 άτομα, ενώ στον χώρο υπάρχουν αποδυτήρια, θυρίδες αποθήκευσης, ξαπλώστρες, ομπρέλες, παιδικές χαρές, γήπεδα beach volley και γήπεδα beach soccer.

Η είσοδος κοστίζει €4 τις καθημερινές και €6 τα Σαββατοκύριακα και στην τιμή περιλαμβάνονται ομπρέλα και ξαπλώστρα. Σε περίπτωση που θέλετε να αναζητήσετε λύσεις φαγητού ή καφέ, υπάρχουν πολλές επιλογές, ανάμεσά τους το Balux House Project και το Balux Seaside, που διαθέτει, εκτός των άλλων, και πισίνα για όσους δεν επιθυμούν τη θαλασσινή αύρα, με είσοδο €8 τις καθημερινές και €12 τα Σαββατοκύριακα.

Διαθέτει μεγάλο πάρκινγκ χωρίς χρέωση. Σε ελάχιστα λεπτά μπορείτε να βρεθείτε στο κέντρο της Γλυφάδας και να βολτάρετε σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Αττικής, που σας παρέχει όλες τις ευκολίες για φαγητό, καφέ ή διαμονή.

Πρόσβαση: Στάση Αστέρια: Α2 Ακαδημία – Βούλα/Α1 Πειραιάς – Βούλα/122 Στ. Ελληνικού – Σαρωνίδα (κατά προσέγγιση 13 λεπτά από τον σταθμό του μετρό)

Βούλα – πρώην Κάμπινγκ

Το παλαιό κάμπινγκ Βούλας είναι ένα κομμάτι παραλίας περίπου 100 μέτρων σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας.

Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ΠΙΚΠΑ Βούλας. Εκτός από την αμμώδη παραλία, περιλαμβάνει μεγάλη έκταση ακαλλιέργητης γης, μεγάλα δέντρα, εύκολο παρκινγκ, δρόμους και 11 μικρά ανεξάρτητα κτίσματα. Κατά γενική ομολογία, πρόκειται για μία από τις καλύτερες ελεύθερες παραλίες της Αθήνας. Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται δωρεάν προβολές ταινιών και διοργανώνονται μουσικές βραδιές, σεμινάρια και διαλέξεις.

Πρόσβαση: Ασκληπιείο Βούλας (περπατώντας περίπου 200 μέτρα προς την πλευρά της Γλυφάδας) Στάση ΠΙΚΠΑ: Α2 Ακαδημία – Βούλα/Α1 Πειραιάς – Βούλα/122 Στ. Ελληνικού – Σαρωνίδα

Μικρό Καβούρι

Σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, σε μια πευκόφυτη και όμορφη περιοχή, θα συναντήσετε την παραλία Μικρό Καβούρι. Στο τέλος της Βούλας υπάρχει ταμπέλα που υποδεικνύει τη στροφή για το Καβούρι. Αμμουδιά, ζεστά και ρηχά νερά, δέντρα κατάλληλα για πικνίκ και ώρα για ατελείωτο παιχνίδι.

Βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο Divani Apollon Palace και ανήκει στις πολυσύχναστες παραλίες. Το πάρκινγκ, ειδικά σε ώρες αιχμής, είναι αρκετά δύσκολο, ενώ υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες που διατίθενται με χρέωση.

Στην παραλία θα βρείτε τουαλέτες, αποδυτήρια, ντουζιέρες, ενώ υπάρχει και ναυαγοσώστης. Υπάρχει δυνατότητα να κάνετε θαλάσσια σπορ, όπως windsurf, αλλά και να απολαύσετε θαλάσσια φουσκωτά παιχνίδια. Επίσης, υπάρχει κοντά περίπτερο, σε περίπτωση που χρειαστείτε νερό, αναψυκτικά ή κάποιο πρόχειρο σνακ.

Πρόσβαση: Στάση Άγιος Νικόλαος: 122 Στ. Ελληνικού – Σαρωνίδα/170 Γλυφάδα – Βάρη – Βάρκιζα

Μεγάλο Καβούρι

Λίγο μετά το Μικρό Καβούρι θα συναντήσετε τη δεύτερη παραλία της περιοχής, που ονομάζεται «Μεγάλο Καβούρι». Με ελεύθερη είσοδο – να θυμίσουμε ότι υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του ’70, διαθέτοντας αμμουδιά και πολύ ελεύθερο χώρο για μπάνιο.

Οι επιλογές για φαγητό, γλυκό και καφέ είναι πολλές, οι καντίνες αρκετές, ενώ το βράδυ τα ζευγαράκια μπορούν να απολαύσουν μια ιδανική βόλτα. Παράλληλα, έχουν δημιουργηθεί ποδηλατόδρομοι, παιδική χαρά και υπαίθριο θεατράκι.

Στο Καβουρονήσι, που βρίσκεται απέναντι από την παραλία, μπορείτε να πάτε με τα πόδια, αφού απέχει 300 μέτρα από την ακτή. Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε το οικολογικό και αρχαιολογικό παρακείμενο πάρκο.

Η αποκάλυψη του μεγαλύτερου σωζόμενου αρχαίου αμαξιτού δρόμου πρόσφερε σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο δρόμος αυτός ήταν σε χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια του 4ου αι. π.Χ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, οδηγούσε σε περιοχή της ακτής όπου στην αρχαιότητα υπήρχε λιμάνι, του οποίου ένα μέρος μόνο προβάλλει σήμερα ως νησίδα –το Καβουρονήσι– και αυτό εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας κατά 1,5 μ. από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα.

Πρόσβαση: Στάση Λητούς: 114 Γλυφάδα – Καβούρι – Βουλιαγμένη (ανταπόκριση από κέντρο στην πλατεία Γλυφάδας)

Αστέρας Βουλιαγμένης

Πρόκειται για την πιο κοσμική παραλία της αθηναϊκής Ριβιέρας και απευθύνεται σε όσους διαθέτουν ακριβά γούστα, επιθυμούν πολυτέλεια και θέλουν να δουν πολλές διάσημες παρουσίες. Σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Λαιμού, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου.

Η συγκεκριμένη παραλία παραμένει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τα νερά είναι πεντακάθαρα και είναι περιτριγυρισμένη από πεύκα σε έναν κόλπο έκτασης 300 μέτρων.

Θα βρείτε εστιατόρια και μπαρ, ζεστό νερό στα ντους, αποδυτήρια, ενώ διεξάγονται πρωταθλήματα ρακέτας και beach volley. Χριστίνα Ωνάση, Τζόαν Κόλινς και Μπριζίτ Μπαρντό είναι μόνο μερικές από τις προσωπικότητες που έδειξαν την προτίμησή τους στον κατάφυτο αυτόν κόλπο.

Ακριβώς δίπλα στις εγκαταστάσεις της Astir Beach λειτουργεί ιδιωτικός χώρος στάθμευσης χωρητικότητας 160 θέσεων με μια μικρή χρέωση. Από τις 08:00 έως τις 21:00 για χρήση παραλίας. Για χρήση εστιατορίου, η παραλία μένει ανοιχτή έως τις 24:00.

Τιμές εισόδου Δευτέρα-Παρασκευή: Ενήλικες: €18. Παιδιά (από 5 έως 12 ετών): €10. Υπηρεσία Reserved Area: €30. Σαββατοκύριακα & αργίες: Ενήλικες: €28. Παιδιά (από 5 έως 12 ετών): €15. Στην παραλία Astir Beach διατίθεται σε όλους τους χώρους δωρεάν WiFi, ώστε να χρησιμοποιείτε το laptop ή το smartphone σας στην ξαπλώστρα ή δίπλα στο κύμα.

Πρόσβαση: Στάση Λητούς: 114 Γλυφάδα – Καβούρι – Βουλιαγμένη (ανταπόκριση από κέντρο στην πλατεία Γλυφάδας)/122 Στ. Ελληνικού – Σαρωνίδα (στη στάση Λαιμός και από εκεί 5 λεπτά με τα πόδια)

Λίμνη Βουλιαγμένης

Πρόκειται για έναν από τους κρυμμένους θησαυρούς της Αθήνας. Ένα ειδυλλιακό τοπίο που βρίσκεται, καθώς περνάμε από το κέντρο της Βουλιαγμένης, στην αριστερή πλευρά και στην κατεύθυνση προς Βάρκιζα. Ο επιβλητικός βράχος, τα ιαματικά νερά, οι δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες και η καταπράσινη βλάστηση δημιουργούν ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Εκεί όπου η λίμνη τελειώνει ξεκινά ένα υποβρύχιο σπήλαιο, το οποίο έχει εξερευνηθεί σε μήκος 3.123 μέτρων, ενώ το τέρμα του δεν έχει ανακαλυφθεί.

Παράλληλα, ανάμεσα στις 14 σήραγγές της βρίσκεται και η μεγαλύτερη στον κόσμο, με μήκος 800 μέτρα, ενώ η ανακάλυψη ενός τεράστιου σταλαγμίτη στο σπήλαιο έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην έρευνα για τον σχηματισμό της Μεσογείου.

Στους χώρους της Λίμνης θα βρείτε εστιατόριο και καφέ, παιδότοπο, καθώς και προγράμματα εκγύμνασης. Η σταθερή θερμοκρασία του νερού, σε συνδυασμό με το οβάλ σχήμα της λίμνης, δημιουργεί την πιο όμορφη φυσική πισίνα της Αθήνας σε ένα παραδεισένιο περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια του έτους η Λίμνη είναι επισκέψιμη για τους λουόμενους από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου. Τιμές εισιτηρίων: €12 (Δευτέρα-Παρασκευή), €13 (Σαββατοκύριακα & αργίες). Παιδιά έως 5 ετών: Δωρεάν. Παιδιά 5-12 ετών: €5,50. Φοιτητές (με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας): €8 (Δευτέρα-Παρασκευή), €9 (Σαββατοκύριακα & αργίες). Κάτοικοι Περιφέρειας Αττικής: €10 (Δευτέρα-Παρασκευή), €11 (Σαββατοκύριακα & αργίες). Δημότες ΒΒΒ: €8 (Δευτέρα-Παρασκευή), €9 (Σαββατοκύριακα & αργίες). Τέλος, υπάρχει πρόσβαση για ΑμεΑ με ειδικό αναβατόριο.

Πάνω από τη Λίμνη βρίσκεται ο βράχος της Φασκομηλιάς, ο οποίος σε έκταση 1.200 στρεμμάτων αποτελεί μια ξεχωριστή διαδρομή που προσφέρεται για περπάτημα ή ποδηλασία. Μπορείτε να περπατήσετε στα μονοπάτια που θα σας αποζημιώσουν με την απίστευτη θέα στην ακτογραμμή της Αττικής και στη Λίμνη.

Διοργανώνονται ομαδικές ξεναγήσεις και περίπατοι κατόπιν συνεννόησης.

Πρόσβαση: Στάση Λίμνη:117 Γλυφάδα – Βουλιαγμένη – Βάρη/115 Γλυφάδα – Βουλιαγμένη – Κίτσι/116 Γλυφάδα – Βάρη – Κίτσι/122 Στ. Ελληνικού – Σαρωνίδα ΚΤΕΛ Αττικής: Αθήνα – Σούνιο παραλιακώς

Ακτή Βουλιαγμένης

Βραβευμένη με γαλάζια σημαία, η οργανωμένη Ακτή Βουλιαγμένης στη διασταύρωση της Λ. Ποσειδώνος με την Απόλλωνος απλώνεται σε μια έκταση 76 στρεμμάτων και μήκος παραλίας 650 μέτρων, συνδυάζοντας το γαλάζιο της θάλασσας με έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο πρασίνου. Η είσοδος είναι €4 Δευτέρα-Παρασκευή και €5 τα Σαββατοκύριακα.

Οι ώρες λειτουργίας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι 8:00-21:00 (κλείσιμο ταμείων: 20:00). Δεν χρεώνονται επιπλέον οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες, ενώ κατά τις περιόδους αιχμής χρειάζεται να πάτε αρκετά νωρίς.

Στους χώρους της παραλίας υπάρχουν ναυαγοσώστες, αποδυτήρια, WC/ντους, γήπεδα τένις, μπάσκετ και βόλεϊ και beach bar, ενώ οι τιμές στις κατά τόπους καντίνες είναι πολύ οικονομικές. Υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης και για ΑμεΑ. Εκεί που αμέριμνοι θα διαβάζετε το βιβλίο σας ή θα πίνετε τον καφέ σας, είναι πιθανό να σας επισκεφθούν για λίγη παρέα τα γλαροπούλια.

Λιμανάκια

Αφήνοντας πίσω τη Βουλιαγμένη και λίγο πριν φτάσουμε στη Βάρκιζα, τα Λιμανάκια εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν με τη βραχώδη ομορφιά τους.

Τρία λιμανάκια στα οποία θα θαυμάσετε μικρούς κολπίσκους με γαλαζοπράσινα νερά και τα οποία ενδείκνυνται για γυμνισμό. Κατεβαίνοντας τα –πολλές φορές– απότομα μονοπάτια, έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε κρυφές ιδιωτικές παραλίες, αρκεί να έχετε πάρει τα απαραίτητα μαζί σας, αφού η μόνη καντίνα που λειτουργεί βρίσκεται στο δεύτερο λιμανάκι και θα τη βρείτε ως «Ξύλινο».

Βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές που ένας μοναχικός τύπος, κουβαλώντας μια μεγάλη τσάντα, προσφέρει αναψυκτικά και νερά, τα οποία πολλές φορές κοστίζουν λίγο παραπάνω από την κανονική τους τιμή.

Ιδανική τοποθεσία για βουτιές και εξερεύνηση του πλούτου στον βυθό της θάλασσας.

Πρόσβαση: Στάση Α’ και Β’ Λιμανάκια:115 Γλυφάδα – Βουλιαγμένη – Κίτσι/170 Γλυφάδα – Βάρη – Βάρκιζα/122 Στ. Ελληνικού – Σαρωνίδα ΚΤΕΛ Αττικής: Αθήνα – Σούνιο παραλιακώς

Βάρκιζα—Varkiza Resort Yabanaki Beach

Το ανανεωμένο beach park Varkiza Resort Yabanaki Beach βρίσκεται στην κεντρική πλαζ της Βάρκιζας. Διαθέτει εύκολη πρόσβαση μέσω παραλιακής ή μέσω Αττικής Οδού και αποτελεί έναν πολυχώρο με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες.

Καφέ, μπαρ, εστιατόρια, beach bars, free aqua aerobic and fitness events, water sports, windsurf και water ski προσφέρονται για να περάσεις όμορφα την ώρα σου. Ανοίγει στις 09:00, ενώ το κλείσιμο έχει ελεύθερο ωράριο. Δευτέρα-Παρασκευή, τιμή εισόδου με ξαπλώστρα: €5.

Σαββατοκύριακα: €6 συν €5 η ξαπλώστρα. Η χρέωση για την είσοδο στην παραλία ισχύει μέχρι τις 19:00. ΑμεΑ συν 1 συνοδός: δωρεάν είσοδος. Το πάρκινγκ είναι δωρεάν όλες τις ημέρες.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν ραντεβού για περιποίηση σώματος-προσώπου, χαλαρωτικό μασάζ με θέα τη θάλασσα, αλλά και υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ.

Πρόσβαση: Στάση Βάρκιζα: 171 Στ. Ελληνικού – Βάρκιζα/122 Στ. Ελληνικού – Σαρωνίδα ΚΤΕΛ Αττικής: Αθήνα – Σούνιο

ΠΗΓΗ: lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟ LIFO.GR

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.