Επιστολή Μαρτίνου: “Η συμβολή μου στην αντιμετώπιση της ρύπανσης”




 

Με επιστολή του ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος, διαψεύδει τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία βοήθησε το δήμο Βάρης Bούλας Βουλιαγμένης, για να αντιμετωπίσει τη ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα. Ο εφοπλιστής αναφέρει ότι τα μόνα μέτρα που πήρε ήταν η τοποθέτηση προστατευτικού πλαστικού φράγματος 200 μ. και 400 μ. σε δύο μικρές αμμουδιές του Καβουρίου, κοντά στη βίλα του. H ανακοίνωση διάψευσης του δήμου ανέφερε ότι “Δεν είχε όμως καμία συμμετοχή στην επιχείρηση για την προστασία των ακτών από την πετρελαιοκηλίδα” (δείτε εδώ την ανακοίνωση). Δεν γνώριζε άραγε ο δήμος ότι είχε τοποθετήσει το πλωτό προστατευτικό φράγμα; Γιατί 600 μέτρα μέτρα δεν τα λες και λίγα.

Η επιστολή Μαρτίνου

«Αγαπητοί κύριοι

Αναφερόμεθα σε δημοσιεύματα σχετικά με την ανάμειξη μας στον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας στην Βούλα και Βουλιαγμένη και επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Ουσιαστικά η Βούλα και η Βουλιαγμένη δεν απειλήθηκαν – ρυπάνθηκαν από την πετρελαιοκηλίδα, όπως π.χ. η Γλυφάδα.

Τα άμεσα προστατευτικά-αντιρρυπαντικά μέτρα για τις ακτές Βούλας και Βουλιαγμένης ελήφθησαν από τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, χωρίς δική μας συνδρομή.

Η συμβολή μας (τρεις μέρες μετά το συμβάν) ήταν η τοποθέτηση προστατευτικού πλαστικού φράγματος 200 μ. και 400 μ. σε δύο μικρές αμμουδίτσες του Καβουρίου, εγγύς της οικίας μας, όπου συχνάζουν κολυμβητές.

Η τοποθέτηση των εν λόγω φραγμάτων, όπως και ο καθαρισμός των μικρών παραλιών, ήταν φιλική και ευγενής προσφορά της Εταιρείας “Αντιρρυπαντική” των κ.κ. Βύρωνα και Φίλιππου Βασιλειάδη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για εμάς.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Με τιμή
Θανάσης Μαρτίνος»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.