Γλυφάδα: Οι τελευταίοι έλεγχοι της Υγειονομικής Υπηρεσίας




 

Τι λένε οι τελευταίοι έλεγχοι που πραγματοποίησε η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής:

Στην παραλία Γλυφάδας στο ύψος του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με διακριτικό τίτλο «Αστέρια Γλυφάδας», ώρα 10:35 π.μ. διαπιστώθηκαν μεγάλης έκτασης κηλίδες και έντονη θολερότητα εντός των θαλασσίων υδάτων, κατάλοιπα πετρελαιοειδών στην ακτή και διάχυτα και εκτεταμένα κατάλοιπα πετρελαιοειδών στα βράχια. Επικρατούσε χαρακτηριστική οσμή πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι την ώρα εκείνη πραγματοποιούνταν εργασίες απορρύπανσης στην ακτή επιφανειακά (άμμο) η οποία έχει καθαρισθεί επιφανειακά, (παρόλο αυτά έχει διαποτιστεί εσωτερικά με πετρελαιοειδή ), και δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία εργασία απορρύπανσης στα βράχια, στην τσιμεντένια προβλήτα στην πλάζ και στην μαρίνα υπήρχαν κατάλοιπα πετρελαιοειδών. Επίσης πραγματοποιούνταν εργασίες άντλησης των επιφανειακών κηλίδων πετρελαίου με βυτιοφόρα οχήματα.

Στην παραλία Γλυφάδας στο ύψος του «Τουριστικού Περιπτέρου», ώρα 10:25 π.μ. διαπιστώθηκαν στην ακτή και σε μικρή έκταση κατάλοιπα πετρελαιοειδών στην άμμο, διάσπαρτες μαύρες κηλίδες και έντονη θολερότητα στα θαλάσσια ύδατα , καθώς και διάχυτα κατάλοιπα πετρελαιοειδών στα βράχια με έντονο μαύρο χρώμα . Επικρατούσε έντονη χαρακτηριστική οσμή πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι την ώρα εκείνη πραγματοποιούνταν εργασίες απορρύπανσης στην ακτή (άμμο) η οποία έχει καθαρισθεί επιφανειακά, (παρόλο αυτά έχει διαποτιστεί εσωτερικά με πετρελαιοειδή ) και απομάκρυνσης μικρών βράχων και μεγάλων βότσαλων έντονου μαύρου χρώματος από την ακτή . Όπως μας ανέφεραν θα πραγματοποιούσαν εργασίες απορρύπανσης στα βράχια με πιεστικό μηχάνημα με ρίψη νερού. Κατά μήκος της ακτής δεν υπήρχαν απαγορευτικές πινακίδες για απαγόρευση της κολύμβησης παρά μόνο κορδέλες απαγορευτικές με κρεμασμένες χάρτινες επισημάνσεις για απαγόρευση της κολύμβησης οι οποίες δεν ήταν εμφανείς (ευδιάκριτες) και κάποιες ήταν κατεστραμμένες.

Στην Γ’ ΑΝΟΓ Μαρίνα Γλυφάδας, ώρα 10:15 π.μ. διαπιστώθηκαν θολερότητα και μικρές κηλίδες πετρελαιοειδών εντός των θαλασσιών υδάτων.

Στην παραλία Χρυσή Ακτή (κοντά στο παλιό Δημαρχείο), ώρα 10:05 π.μ. , διαπιστώθηκαν στην ακτή και σε εκτεταμένη έκταση, διάσπαρτα κατάλοιπα πετρελαιοειδών, θολερότητα θαλασσίων υδάτων και επικρατούσε έντονη χαρακτηριστική οσμή πετρελαίου,

Πραγματοποιούνταν εργασίες απορρύπανσης επιφανειακά στην άμμο. Κατά μήκος της ακτής δεν υπήρχαν απαγορευτικές πινακίδες για απαγόρευση της κολύμβησης παρά μόνο κορδέλες απαγορευτικές με κρεμασμένες χάρτινες επισημάνσεις για απαγόρευση της κολύμβησης οι οποίες δεν ήταν εμφανείς(ευδιάκριτες) και κάποιες ήταν κατεστραμμένες.

Στην παραλία Γλυφάδας στο ύψος του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος πρώην Cataralla, ώρα 09:55π.μ., διαπιστώθηκαν στην ακτή κατάλοιπα πετρελαιοειδών μικρής έκτασης κηλίδες πετρελαίου σε μικρή έκταση και μικρή θολερότητα εντός των θαλασσίων υδάτων και επικρατούσε ελαφριά χαρακτηριστική οσμή πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι την ώρα εκείνη πραγματοποιούνταν εργασίες απορρύπανσης στην ακτή επιφανειακά ( άμμος). Κατά μήκος της ακτής δεν υπήρχαν απαγορευτικές πινακίδες για απαγόρευση της κολύμβησης παρά μόνο κορδέλες απαγορευτικές με κρεμασμένες χάρτινες επισημάνσεις για απαγόρευση της κολύμβησης οι οποίες δεν ήταν εμφανείς(ευδιάκριτες) και κάποιες ήταν κατεστραμμένες.

Επίσης υπήρχε πάνω στην ακτή μηχανική πλατφόρμα με μεταλλικά στηρίγματα όπου εξυπηρετούσε λουόμενους (Α.Μ.Ε.Α.) όπου μας ενημέρωσε Υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας ότι θα αφαιρεθεί και θα γίνει συντήρηση και απορρύπανση από τα πεταλοειδή ιζήματα.

Στην παραλία Γλυφάδας στο ύψος του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με διακριτικό τίτλο « Δελφίνια». ώρα 09:45 π.μ., διαπιστώθηκαν κηλίδες πετρελαιοειδών μικρής έκτασης εντός των θαλασσίων υδάτων και στην ακτή κατάλοιπα πετρελαιοειδών μικρής έκτασης. Κατά μήκος της ακτής δεν υπήρχαν απαγορευτικές πινακίδες για απαγόρευση της κολύμβησης παρά μόνο κορδέλες απαγορευτικές με κρεμασμένες χάρτινες επισημάνσεις για απαγόρευση της κολύμβησης οι οποίες δεν ήταν εμφανείς(ευδιάκριτες) και κάποιες ήταν κατεστραμμένες

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.