Οι τελευταίες μέρες του Billy Bo στο Καβούρι




 

Ο Βασίλης Κουρκουμέλης-Billy Bo έσβησε στις 13 Ιουνίου 1987, στα 33 του. Στο σπίτι στο Καβούρι, με έναν εσταυρωμένο μπροστά του, δύο μέτρα ύψος. Βασανιστικά, καθώς δεν έβλεπε πια. Στην κηδεία του πήγαν οι πάντες, όλη η Ελλάδα. Η Βουλιαγμένη «βούλιαξε».

Η μάνα, καταβεβλημένη, είδε τον γιο της όταν ανοίχτηκε το φέρετρο μόνο για τους οικείους του. Ο  Μάκης Τσέλιος ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του από τον θρυλικό σχεδιαστή ρούχων και συμπληρώνει: «Εγώ βρισκόμουν σε άλλη διάσταση. Το να ντύσεις, να κοιμήσεις και να χαιρετήσεις έναν φίλο ζωής είναι μεγάλη υπόθεση.

Το να προετοιμάσεις έναν άνθρωπο να φύγει με γαλήνη είναι δύσκολο πράγμα. Όπως είναι δύσκολο να δεχτεί ένας νέος άνθρωπος ότι πρέπει να φύγει».

Πήραμε μαζί μας την αποκλειστική του νοσοκόμα και νοικιάσαμε ένα σπίτι στη Βουλιαγμένη, στο Καβούρι. Το ετοίμασαν η αδελφή μου με την αδελφή του Βασίλη. Φτάσαμε στις 18 Δεκέμβρη και μείναμε μέχρι τις 8 Γενάρη. Στις 7 Γενάρη κάνουμε μια λειτουργία που ήθελε ο Βασίλης στον Αϊ-Γιώργη στο Καβούρι και μετά πήγαμε μια βόλτα μέχρι το μαγαζί στο Κολωνάκι. Ο κόσμος τρόμαξε που τον είδε. Ήταν τρομερά αδυνατισμένος.

Κάποια βραδιά του Δεκεμβρίου μου είπε ότι ήθελε να ακούσει τον Λιδάκη και τη Μοσχολιού − άλλο μαρτύριο. Φωνάζω την αδελφή του και τον γαμπρό του, ώστε να είναι έτοιμοι, να ξεκουραστεί μέχρι τις 12 και να πάμε μόλις αρχίσει το πρόγραμμα, για 1-2 ώρες, όσο αντέξει. Ήταν ένας θρήνος – τόσο για τη Βίκυ όσο και για τον Λιδάκη. Ήταν παλιοί φίλοι και αγαπημένοι. Οδυρμός, η Βίκυ έκλαιγε στην πίστα, ήταν πολύ δύσκολη στιγμή.

ΠΗΓΗ: LIFO.GR

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ BILLY BO: LIFO.GR

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.