Ο Ανδρέας Κονδύλης θα καταθέσει μήνυση για τη ρύπανση στις παραλίες του Αλίμου




 

Ο δήμος Αλίμου θα καταθέσει μήνυση για την ρύπανση στις ακτές της πόλης, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης. ο οποίος καλεί τους πολίτες να μην μπαίνουν στη θάλασσα για μπάνιο. Μήνυση θα καταθέσει αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (Εισαγγελέα Περιβάλλοντος) και ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ
Αγαπητοί συμπολίτες,

Σας ενημερώνω ότι με έγγραφο που εξέδωσε προ ολίγου η Υγειονομική Υπηρεσία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κολύμβηση σε όλες τις ακτές του Αλίμου, λόγω της θαλάσσιας ρύπανσης που προκλήθηκε από τη βύθιση του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Ο Δήμος Αλίμου, παρότι δεν είναι ο αρμόδιος φορέας, έχει προχωρήσει σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να υπάρξει συντονισμός και πλήρης απορρύπανση – καθαρισμός της θάλασσας και των ακτών (τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων, συγκέντρωση και απομάκρυνση μαζούτ κ.λπ.).

Η προσπάθεια αυτή είναι σε πλήρη εξέλιξη και από τη μεριά του Δήμου μας γίνεται υπεράνθρωπη και οργανωμένη προσπάθεια να συνδράμουμε – συντονίσουμε τους αρμόδιους και τα ειδικά συνεργία απορρύπανσης, ώστε το συντομότερο να επαναφέρουμε τις ακτές μας στην πρότερη κατάσταση.

Ταυτόχρονα, είναι συγκινητική και ελπιδοφόρα η διάθεση πολλών πολιτών και φορέων της πόλης μας να συνδράμουν εθελοντικά στην προσπάθεια καθαρισμού και προστασίας του παραλιακού μας μετώπου, γι’ αυτό και τους ευχαριστώ ολόθερμα.

Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν χρειάζεται, παρακαλούμε να μην καθαρίζετε εθελοντικά και να μην προσεγγίζετε την παραλία. Η διαχείριση των πετρελαϊκών αποβλήτων απαιτεί συγκεκριμένη διαδικασία, ειδική ενδυμασία και μέσα ατομικής προστασίας, διαφορετικά εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

Εφόσον απαιτηθεί εθελοντική συμμετοχή πολιτών, ο Δήμος μας θα καλέσει οργανωμένα τους Αλιμιώτες να συνδράμουν, διανέμοντας και τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και κατάλληλες οδηγίες.

Η περιβαλλοντική ζημιά είναι πρωτόγνωρη και σοβαρή, γι’ αυτό και προέχει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να επικεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον περιορισμό και την ταχύτατη αποκατάσταση του προβλήματος.

Αμέσως μετά, θα πρέπει να υπάρξει πλήρης απόδοση και καταλογισμός ευθυνών στους υπαίτιους, για κάθε πράξη και παράλειψη, που οδήγησε στην κατάσταση που βιώνουμε. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος μας θα καταθέσει Μηνυτήρια Αναφορά κατά παντός υπευθύνου, καθώς και Αγωγή για την αποζημίωση που δικαιούται για τη θαλάσσια ρύπανση και τη μόλυνση των παραλιών μας.

Παρακολουθούμε διαρκώς το πρόβλημα, είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και δράση, και θα επανέλθουμε με νεότερη Ανακοίνωση-Ενημέρωση μόλις υπάρξουν εξελίξεις.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ο Ανδρέας Κονδύλης θα καταθέσει μήνυση για τη ρύπανση στις παραλίες του Αλίμου

  • 14/09/2017 at 11:03 μμ
    Permalink

    Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση και την αντίδραση του Δημάρχου και του Δ.Συμβουλίου.
    Είμαστε σε επιφυλακή και αναμονή εθελεντικής εργασίας.
    Οι ακτές μας θα ξαναγίνουν καλύτερες από πρίν. Ως ερασιτέχνης ψαράς πενθώ για το μέγεθος της οικολογικής και περιβαντολλογικής καταστροφής.
    Φροντίστε να μην γίνει ποτέ ξανά !

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.