“Ο δήμος Νέας Σμύρνης πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη”




(Toυ Σταύρου Τζουλάκη-Δημάρχου Νέας Σμύρνης)

Ο Δήμος Ν.Σμύρνης καταβάλλει μία διαρκή προσπάθεια άντλησης πόρων από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου να καταφέρει να υλοποιήσει έργα και παρεμβάσεις προς όφελος των κατοίκων της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτό, προ ολίγων ημερών, εγκρίθηκε η πρόταση στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Ν.Σμύρνης μαζί με τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, εξασφαλίζοντας την έγκριση της χρηματοδότησης συνολικού ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020 για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε.) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.), από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εγκεκριμένο προϋπολογισμό, μεταξύ των επιλέξιμων προτάσεων, κάτι που, όχι μόνο επιβεβαιώνει την αρτιότητα της συνολικής πρότασης, αλλά παράλληλα, αποτυπώνει το στίγμα μίας μεθοδικής και υπεύθυνης πολύμηνης συνεργασίας μεταξύ των τριών Δήμων-εταίρων.

Σταύρος Τζουλάκης και Γιώργος Καμίνης

Όλο το εγχείρημα στοχεύει σε μία κοινή αναπτυξιακή προσπάθεια, η οποία στηρίζεται στη λογική των γόνιμων συνεργιών που ξεπερνάει τα στενά διοικητικά όρια των Δήμων.
Από την πλευρά του, ο Δήμος Νέας Σμύρνης συμμετέχει με πληθώρα έργων και παρεμβάσεων αστικής ανάπλασης, ενεργειακής αναβάθμισης, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης, ανακύκλωσης, διαχείρισης αποβλήτων, τοπικής επιχειρηματικότητας, κοινωνικής πρόνοιας και εκπαίδευσης. Ειδικότερα, η εγκεκριμένη πρόταση περιλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως είναι:
• η βελτίωση και αποκατάσταση του υπερτοπικού άξονα οδού Αιγαίου-Κράτητος
• το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα βελτιστοποίησης δρομολογίων απορριμματοφόρων
• η εφαρμογή υπόγειων συστημάτων συλλογής απορριμμάτων
• η επέκταση του δικτύου «Πράσινων Στεγών»
• οι ψηφιακές υπηρεσίες για λιγότερη γραφειοκρατία
• η διαμόρφωση προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ στους δημόσιους χώρους και η βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων
• η ενίσχυση του εξοπλισμού των Δημοτικών Ιατρείων
• η Σχολική Κοινωνική Υπηρεσία
• η υποστήριξη δράσεων πολιτισμού στην πόλη και πολλά ακόμη.
Αξίζει να σημειωθεί πως, μεταξύ των παρεμβάσεων που ενσωματώθηκαν στον τελικό σχεδιασμό, περιλαμβάνονται και προτάσεις πολιτών που έχουν κατατεθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης του Δήμου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι πραγματικά συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία, ειδικότερα δε, τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον υπεύθυνο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας κ. Δρόση, τα στελέχη της δημοτικής αρχής και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ν.Σμύρνης.
Ο Δήμος Ν. Σμύρνης αποδεικνύει έμπρακτα πως, με σταθερά και στοχευμένα βήματα, πραγματοποιεί την πολυεπίπεδη αναπτυξιακή στρατηγική που έχει χαράξει και κατορθώνει να πρωταγωνιστεί.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1518193074907037&set=a.476221572437531.113154.100001490779650&type=3&theater

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.