Πιτσιόρλας: Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει ό,τι κι αν πει το ΚΑΣ (VIDEO)




(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει οποιαδήποτε απόφαση κι αν λάβει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

Τόνισε το ΚΑΣ έχει γνωμοδοτική αρμοδιότητα κι ακόμα κι αν κρίνει ότι ορισμένες εκτάσεις στο Ελληνικό είναι «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος» τα έργα θα υλοποιηθούν χωρίς διακοπές ή καθυστερήσεις.

«Ολόκληρες πόλεις στην Ελλάδα είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και χτίζονται σπίτια κάθε μέρα», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι το μοναδικό ζητούμενο θα είναι οι εργολάβοι να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Απέδωσε την πολιτική ένταση που έχει προκύψει στην επένδυση που έχουν κάνει «κάποιοι» ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει σε αυτά τα έργα».

Επισήμανε δε ότι το μνημόνιο για την επένδυση στο Ελληνικό συνάφθηκε ακριβώς για να αποφευχθούν καθυστερήσεις και άλλα εμπόδια.

Ο κ. Πιτσιόρλας επαναβεβαίωσε το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ότι το 2018 θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό δεν έχει αλλάξει, εφόσον εγκριθεί το προεδρικό διάταγμα και ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο.

Συμβιβαστικός τόνος για Fraport

Αναφερόμενος στην αποζημίωση 70 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται ζητά η Fraport για προβλήματα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ο κ. Πιτσιόρλας θέλησε να ρίξει τους τόνους, αναφέροντας ότι εάν η Fraport μπορέσει να τεκμηριώσει πρόβλημα τότε η ελληνική πλευρά θα πρέπει να τιμήσει τη σύμβαση και να αναλάβει τις οικονομικές ευθύνες της.

Δεν μίλησε για συγκεκριμένα ποσό, όμως σημείωσε ότι το αίτημα της Fraport εξετάζεται από επιτροπή επίλυσης τεχνικών διαφορών. Τόνισε ότι τέτοια τεχνικά προβλήματα παρουσιάζονται συχνά σε πολλές συμβάσεις και αποτελεί τόσο μεγάλο ζήτημα.

Προσέθεσε ότι όπως Αθήνα περιμένει από την εταιρεία να καταβάλλει το ετήσιο ενοίκιο για τα περιφερειακά αεροδρόμια έτσι και η ελληνική πλευρά σέβεται τις δεσμεύσεις της

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/356377/pitsiorlas-i-ependusi-sto-elliniko-tha-ginei-kai-horis-kathusteriseis1/#ixzz4u4oXvk00
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.