Σήμερα “κληρώνει” για το Ελληνικό




 

Eπέστρεψε από την Κίνα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για το θέμα της αποκρατικοποίησης του Ελληνικού.

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου επρόκειτο να επιστρέψει την 1η Οκτωβρίου, αλλά το Μαξίμου την πίεσε να επιστρέψει συντομότερα για να κλείσει το θέμα. Μαζί της επέστρεψε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, η οποία, λόγω θέσης, προΐσταται του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Τις τελευταίες εβδομάδες καταβάλλονται παρασκηνιακές πιέσεις προκειμένου να αρθούν οι επιφυλάξεις των μελών του ΚΑΣ και να μην τεθεί ξανά στο τραπέζι ζήτημα κήρυξης μέρους της έκτασης ως αρχαιολογικού.

Το αν αυτές έχουν αποδώσει, θα φανεί και από τον τρόπο εισαγωγής του θέματος στο Συμβούλιο, ο οποίος και θα ανακοινωθεί μάλλον σήμερα.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν η συζήτηση θα αφορά την έγκριση ή μη της Περιβαλλοντικής Μελέτης και του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του έργου ή την κήρυξη ή μη μέρους της έκτασης ως αρχαιολογικής.

Παρά τις προσπάθειες για σύγκλιση, υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες κατά πόσο αυτή έχει επιτευχθεί.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.