Άλιμος: Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος ο Γιαννακόπουλος




 

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την επιστολή ανεξαρτητοποίησης που έστειλε σήμερα το πρωί, στον δήμαρχο και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Στην επιστολή, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην ενέργεια αυτή. Το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου θα έχει πια 4 ανεξάρτητους συμβούλους: Γιώτα Προυντζοπούλου, Ταξιάρχης Δήμου και Δημήτρης Γιαννακόπουλος από τον συνδυασμό “Αγαπώ τον Άλιμο” και Βαγγέλης Ευαγγελίου από τον συνδυασμό “Άλιμος: Εδώ Ζούμε”.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι γεγονός ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε πολλά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο μας, έχω εκφράσει τις επιφυλάξεις και διαφωνίες μου τόσο στο Δήμαρχο όσο και σε άλλους συναδέλφους μου του συνδυασμού «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ».

Θεωρώ ότι οι απόψεις και οι  χειρισμοί του Δημάρχου δεν συμπλέουν πλέον με τις δικές μου απόψεις και κυρίως με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Συγκεκριμένα:

1)Στο πολύ σημαντικό ζήτημα της επένδυσης του Ελληνικού, ακολουθείτε μια αναποτελεσματική πολιτική τακτική με αμφίβολα αποτελέσματα. Στις σχετικές συναντήσεις σας με τα αρμόδια όργανα της Κυβέρνησης  για το μέγα αυτό θέμα που αφορά στο Δήμο μας, αποκλείσατε τους αιρετούς που θα μπορούσαν να συμβάλουν στις διεκδικήσεις τόσο με τα υπουργεία όσο και την εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου.

Το θέμα του Ελληνικού κ. Δήμαρχε αποτελεί υπόθεση όλων των δημοτικών συνδυασμών και όλων των κατοίκων του Αλίμου.

Επιπλέον, η συνεχής αντιπαράθεση με Δήμαρχο γειτονικού Δήμου, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στο Δήμο μας: H πρωτοβουλία σας για προσφυγή στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών μεταξύ Δήμων (Ν. Καλλικράτη), προκειμένου να διεκδικήσετε μέρος του πρώην αεροδρομίου μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα εάν τελικά δικαιωθεί ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης που διεκδικεί την περιοχή του Αγίου Κοσμά.

2)Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας «επιμένει» να χρεώνει  τέλη καθαριότητας σε δεκάδες συνδημότες μας  που έχουν ακίνητο στο Δήμο μας αλλά έχουν διακόψει την παροχή ρεύματος (με έγγραφο της ΔΕΗ).

Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που δεν υπήρχε ούτε μετρητής της ΔΕΗ, ωστόσο ο Δήμος μας χρεώνει με τέλη καθαριότητας τους ιδιοκτήτες, αδιαφορώντας για τη σχετική νομοθεσία. Σας έχω ενημερώσει προσωπικά για τα ζητήματα αυτά καθώς και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

3)Οι συνεχείς αντιπαραθέσεις σας με υπαλλήλους του Δήμου εξαιτίας των αναίτιων μετακινήσεών τους σε θέσεις διαφορετικές από αυτές που έχουν προσληφθεί, στερεί από τις υπηρεσίες του Δήμου άτομα καταρτισμένα και ικανά να εξυπηρετήσουν τους δημότες μας. Είναι αλήθεια ότι σημαντικός αριθμός υπαλλήλων του Δήμου μας ζητούν τη μετακίνησή τους σε άλλο Δήμο;

4)Η πρωτοβουλία σας να προβείτε σε αναφορά στην Περιφέρεια για συναδέλφους της Αντιπολίτευσης (με τις θέσεις και τις πολιτικές των οποίων διαφωνώ) με σκοπό την αποπομπή τους επειδή απουσίαζαν, δικαιολογημένα ωστόσο και για πολύ σοβαρούς λόγους τους οποίους όλοι γνωρίζαμε, με αιφνιδίασε και με πίκρανε.

5)Ο τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου έχει απομακρυνθεί από τις δημοκρατικές διαδικασίες και κυρίως την πολυφωνία και το σεβασμό στο διάλογο. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε μία βελτίωση της κατάστασης το τελευταίο διάστημα, σας έχω επισημάνει ότι θα πρέπει ο χρόνος τοποθέτησης των επικεφαλής των συνδυασμών να αυξηθεί σε πέντε λεπτά και των δημοτικών συμβούλων στα τρία λεπτά καθώς δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθεί ένα θέμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα πόσο μάλλον όταν ένας ομιλητής θέτει πάνω από δύο «προ-ημερησίας» θέματα.

6) Οι συνεχείς και ανούσιες αντιπαραθέσεις σας με τον πρώην Δήμαρχο Αλίμου σχετικά με τα λάθη και τις παραλείψεις της Διοίκησής του έχουν σαν αποτέλεσμα μία άσκοπη παρελθοντολογία την ώρα που θα έπρεπε να εστιάζουμε και να δίνουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του Δήμου μας.

Δεκάδες άλλα θέματα θα μπορούσα να αναφέρω: Τί έγινε με την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ; Θα προχωρήσει η ανέγερση του 8ου Δημοτικού στο συγκεκριμένο χώρο; Γιατί συνεχίζεται η ακαταστασία στη Μαρίνα του Δήμου μας; Τι νόημα είχαν τα αναποτελεσματικά και αμφιβόλου χρησιμότητας έργα όπως το τσιμεντένιο διάζωμα της οδού Κυθηρίων, τα ποδήλατα της παραλίας, οι «υπόγειοι» κάδοι που εξέχουν ένα μέτρο από την επιφάνεια του εδάφους; Γιατί άργησε τρία επιπλέον χρόνια η ανακατασκευή των γηπέδων ποδοσφαίρου; Πότε θα τελειώσει η ανακατασκευή του δαπέδου και των γύρω χώρων στο κλειστό του μπάσκετ για να παραδοθεί στη νεολαία μας;

Κατόπιν όλων των παραπάνω έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από το συνδυασμό «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ» και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΙ.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ δημόσια τους ευσυνείδητους υπαλλήλους του Δήμου που αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια στους εργαζομένους των παιδικών σταθμών σε όλες τις δομές του. Όσο για το έργο μου εκεί στα δυόμιση χρόνια που είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος, μιλούν γι΄ αυτό οι δημότες μας, οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών. Καταφέραμε μαζί με τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών να θέσουμε σε λειτουργία τρεις νέους παιδικούς σταθμούς και για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας να κάνουμε δεκτά όλα τα παιδιά των δημοτών και των κατοίκων.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου θα συνεχίζω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις, να προασπίζομαι το καλό της πόλης και τα συμφέροντα των δημοτών. Το οφείλω σε όλους τους πολίτες του Αλίμου. Σε αυτούς λογοδοτώ για να μπορώ να τους κοιτάζω στα μάτια.

Δημήτριος Φ. Γιαννακόπουλος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.