Αποκλειστικό: Η ζωή συνεχίζεται στο βυθό του Αλίμου (VIDEO&EIKONEΣ)




 

Ένα βίντεο με υποβρύχιες λήψεις που παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το NOTIA.GR αποδεικνύει ότι η θαλάσσια ζωή στο βυθό του Αλίμου, συνεχίζεται!

Το βίντεο τράβηξε, χθες το μεσημέρι, το καταδυτικό συνεργείο της εταιρίας Piccard Hellas Divers, που συμμετέχει στην επιχείρηση για τον καθαρισμό της οργανωμένης πλαζ “Ακτή του Ήλιου”.

“Δεν παρατήρησα ίχνη από μαζούτ στο βυθό” είπε στο NOTIA.GR, ο Γιώργος Βεντούρας, υπεύθυνος της εταιρίας, η οποία έκανε τις υποβρύχιες λήψεις.

“Οι άνθρωποι εδώ κινητοποιήθηκαν άμεσα και έκαναν τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν ότι κάνουν τώρα τα εξειδικευμένα συνεργεία σε διπλανές παραλίες που τοποθετούν φράγματα με ειδικά αντιρρυπαντικά «λουκάνικα» που απορροφούν το μαζούτ.

Επειδή έχω καταδυθεί ξανά εδώ, στον κόλπο του Αλίμου και γνωρίζω καλά το βυθό, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δεν είδα σημάδια καταστροφής.

 

Βέβαια δεν έκανα έλεγχο για την καθαρότητα των νερών αλλά η ζωή συνεχίζεται κανονικά στο βυθό.

Υπάρχει κοραλλιογενής ύφαλος που φιλοξενεί χιλιάδες ψάρια.

Ροφούς, κυνηγούς, τόνους  μέχρι και μια σμέρνα είδα κάτω από ένα βράχο. Έχει ακόμη και σφουγγάρια. Στο σημείο που βούτηξα το βάθος είναι 4-5 μέτρα. Ο κόλπος είναι ανοιχτός και τα νερά καθαρίζουν γρήγορα, δεν μένουν στάσιμα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι της «Ακτής του Ήλιου» αντιμετώπισαν την κατάσταση από την πρώτη στιγμή με ίδια μέσα. Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός που είναι χημικός μηχανικός και επισκέφθηκε την παραλία με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ενημερώθηκε από τον μάνατζερ της Ακτής Νίκο Βενιέρη και δήλωσε εντυπωσιασμένος με το σχέδιο που εφαρμόστηκε για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας.

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε αποτελεί παράδειγμα για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

 

Τα συνεργεία καθαρισμού δουλεύουν ασταμάτητα στην “Ακτή του Ήλιου”

Με απορροφητικά ειδικά υφάσματα έχουν σκεπάσει ακόμη και τα βράχια

 

Οι ξαπλώστρες άδειες…

Δεν έχει ματαιωθεί καμία δεξίωση στο Ble

Αντιρρυπαντικά δίχτυα έχουν τοποθετηθεί και στις ελεύθερες παραλίες του Αλίμου:

Στη δημοτική πλαζ “Στολίδι”

και στα “Λουτρά”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ολλανδός εμπειρογνώμονας: «Σε λίγες μέρες θα κολυμπούσα άφοβα στον Άλιμο» (VIDEO)

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.