Δήμος Ηλιούπολης: Χρυσό για τους έξυπνους υδρομετρητές στα σχολεία




 

Ο Δήμος Ηλιούπολης και η εταιρεία Test Computers βραβεύτηκαν με Gold βραβείο στα Best City Awards 2017 που διοργανώνει για 2η χρονιά η Boussias Communications με σκοπό την ανάδειξη και βράβευση καινοτόμων έργων που κάνουν τις πόλεις “ευφυείς”, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.
Η υποψηφιότητα του Δήμου Ηλιούπολης ήταν για τον Πυλώνα «Green City» στην κατηγορία «Διαχείριση Υδατικών Πόρων με IoT applications (Internet of things/ Εφαρμογές Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας)».

Το βραβείο αφορούσε στο πιλοτικό Σύστημα Εξοικονόμησης Νερού με Έξυπνους Υδρομετρητές (smart water meters) σε σχολεία της Ηλιούπολης.

Με το σύστημα αυτό ο Δήμος Ηλιούπολης και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση νερού στα σχολεία με σκοπό να εντοπίζουν διαρροές ή/και σπατάλη νερού.

Το έργο ήταν μια ιδέα του Δήμου Ηλιούπολης το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την εταιρεία πληροφορικής Test Computers.

Στόχος το επόμενο διάστημα να επεκταθεί το σύστημα και να καλύψει όλα τα κτήρια του Δήμου Ηλιούπολης με στόχο τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση νερού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.