Η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στη Σμύρνη (ΕΙΚΟΝΕΣ)




 

Μια μεγαλειώδης συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα, τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης και το διάσημο Τούρκο μαέστρο Hakan Sensoy πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στη Σμύρνη, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της ιστορικής συνάντησης που προηγήθηκε την ίδια ημέρα μεταξύ των δημάρχων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού μεταξύ των δύο Δήμων.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Πολιτισμού  Ahmed Adnan Saygun στο κέντρο της Σμύρνης και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 2500 θεατές, ενώ στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου στήθηκε γιγαντοθόνη, προκειμένου να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Γιώργος Νταλάρας  ερμήνευσε το τραγούδι «Η Σμύρνη μάνα καίγεται….», όπου χιλιάδες θεατές –Ελληνες και Τούρκοι- μέσα και έξω από το θέατρο, χειρόκροτησαν με ενθουσιασμό.  Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βαγγέλης Χατζατουριάν, παίρνοντας το λόγο είπε: «Είναι μια μεγάλη στιγμή για εμάς, γιατί μια ιδέα που δουλέψαμε με κόπο και μεράκι για μήνες, υλοποιείται σήμερα με τόση αποδοχή από το κοινό. Αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο πολιτισμός μπορεί να ξεπεράσει τις μικροπολιτικές και να φωτίσει το ιστορικό μονοπάτι που συνδέει τους δύο λαούς.»

 Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε τη Σμύρνη ήταν ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης ο οποίος συζήτησε την προοπτική συνεργασίας  σε θέματα πολιτισμού  με το δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης, Aziz Kocaoğlu,  συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βαγγέλη Χατζατουριάν,  o οποίος σχεδίασε και συντόνισε την όλη δράση.

Το θέμα της συνάντησης  μεταξύ των δύο δημάρχων ήταν «Σμύρνη -Νέα Σμύρνη: Δεσμοί Ιστορίας, Γέφυρα Πολιτισμού και Παράδοσης”.  Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέφθηκε  ελληνική αντιπροσωπεία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα από Δήμο με προσφυγικές καταβολές το Δήμο Σμύρνης, με σκοπό τη μελλοντική συνεργασία, με σημαντικές πολιτιστικές δράσεις στις δύο πόλεις.

Κατά τη διάρκεια των ημέρων αυτών πραγματοποιείται επίσης στη Σμύρνη έκθεση φωτογραφιών που έχει επιμεληθεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, με θέμα 60 σπάνιες καρτ ποστάλ από την περίοδο ακμής της Σμύρνης  οι οποίες δίνουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα από την καθημερινή κοινωνική ζωή της πόλης. Οι φωτογραφίες προέρχονται κυρίως από το αρχείο του Ψηφιακού Μουσείου Σμύρνης & Νέας Σμύρνης, καθώς και από το προσωπικό αρχείο του Βαγγέλη Χατζατουριάν.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου στη Σμύρνη. Να σημειωθεί η κομβική συμβολή της Ελληνίδας Προξένου στη Σμύρνη, κυρίας Αργυρώς Παπούλια στο όσο εγχείρημα των διμερών επαφών των δύο πόλεων.

 

 

.

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.