O δήμος Αλίμου ζητά εθελοντές για να βοηθήσουν στον καθαρισμό της Α’ πλαζ




 

Ο Δήμος Αλίμου, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία που έχει αναλάβει την απορρύπανση των ακτών, απευθύνει κάλεσμα σε ομάδες ενεργών πολιτών, εθελοντές και όλους όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στον καθαρισμό της παραλίας, στο Α’ Αλίπεδο Αλίμου (Α’ πλαζ), από τα κατάλοιπα πετρελαιοειδών.

Ο καθαρισμός θα γίνει από τις 09:30 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ., σε συντονισμό με την εταιρεία απορρύπανσης και με τη σύμφωνη γνώμη του συντονιστικού οργάνου που έχει συγκληθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Με δεδομένο το βαθμό δυσκολίας του έργου, οι κανόνες ασφαλείας για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα. Έχουν εξασφαλιστεί και θα διατεθούν στους εθελοντές μέσα ατομικής προστασίας. Θα υπάρξει ενημέρωση και καθοδήγηση για τον τρόπο συλλογής των υπολειμμάτων πετρελαίου από υπεύθυνο της εταιρείας. Οι εθελοντές θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και κλειστά παλιά παπούτσια, που να μην τους πειράζει να λερωθούν (καλύτερα όχι τζιν ή ρούχα που ζεσταίνουν) και μαζί τους να έχουν μία αλλαξιά ρούχα, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, σνακ, νερό και ταυτότητα.

Συνημμένα ακολουθεί η υπεύθυνη δήλωση εθελοντή, η οποία θα πρέπει να προσκομιστεί υπογεγραμμένη κατά την προσέλευση στη δράση και την παραλαβή του εξοπλισμού.

Άτομα με προβλήματα υγείας, ευπαθείς ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένοι, έγκυες) και άτομα κάτω των 18 δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις δράσεις καθαρισμού.

Στοιχεία Εθελοντή/τριας:

Ονοματεπώνυμο: _____________________________________

Τηλέφωνο: ____________________________

E-mail: _____________________________

Είστε μέλος κάποιου συλλόγου __      Εάν ναι, σε ποιον: ______________________

Στοιχεία επικοινωνίας ατόμου σε περίπτωση ανάγκης: ________________________

Στείλτε τη δήλωση συμμετοχής σας στο [email protected] ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 213 2008113 (κα Μυρσίνη Τσορβά).

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ Α΄ ΑΛΙΠΕΔΟΥ ΑΛΙΜΟΥ.doc

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ

Ο/Η κάτωθι υπογεγραμμένος/η ……………………..………………………………………

κάτοικος ……………………, οδός ………………………………………………, με ΑΔΤ ……………………………..….,  δηλώνω υπεύθυνα με την παρούσα ότι επιθυμώ να συμμετάσχω εθελοντικά στις εργασίες καθαρισμού του θαλασσίου και παράκτιου χερσαίου περιβάλλοντος και στις εργασίες καταπολέμησης της ρύπανσης που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Επίσης, δηλώνω ότι η συμμετοχή μου στις ανωτέρω εργασίες δεν δημιουργεί  οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή οποιαδήποτε άλλη συνεργασία με την εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ         (ΑΦΜ: 094473429)» και συναφώς δηλώνω ότι ουδεμία αμοιβή ή αποζημίωση δικαιούμαι από την εταιρεία αυτή ή οποιονδήποτε τρίτο για την ανιδιοτελή προσφορά των υπηρεσιών μου.

Περαιτέρω δηλώνω ότι δεν διατηρώ οποιαδήποτε αξίωση ασφαλιστικής ή άλλης κάλυψης από την προαναφερόμενη εταιρεία για την προσφορά των εθελοντικών υπηρεσιών μου.

Δηλώνω ότι η κατάσταση της υγείας μου επιτρέπει να συμμετάσχω στις ανωτέρω εργασίες και ότι θα συμμορφώνομαι με τις οδηγίες – συστάσεις – υποδείξεις της ανωτέρω εταιρείας και θα τηρώ απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφαλείας που θα μου υποδειχθούν. Η ανωτέρω εταιρεία ουδεμία ευθύνη θα υπέχει για οποιαδήποτε βλάβη της υγείας μου τυχόν προκληθεί κατά την παροχή των εθελοντικών υπηρεσιών μου.

Το οποιοδήποτε υλικό – εξοπλισμός μού παραδοθεί προς εξυπηρέτηση των εθελοντικών υπηρεσιών μου θα το επιστρέψω μετά το πέρας αυτών.

Τέλος, δηλώνω ότι θα τηρήσω εχεμύθεια σε σχέση με οποιαδήποτε πληροφορία – στοιχείο εμπιστευτικής φύσης υποπέσει στην αντίληψή μου εξαιτίας της εθελοντικής παροχής των υπηρεσιών μου.

 

Άλιμος, 8/10/2017

Ο/Η ΔΗΛΩΝ/ΟΥΣΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.