Ο θρυλικός οίκος μόδας «Nikos-Takis», στον Άλιμο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




 

Ο θρυλικός οίκος μόδας Nikos-Takis Haute Couture που σημειώνει μεγάλη επιτυχία στο χώρο της μόδας από τη δεκαετία του ’70, προβάλλοντας την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή, δημιούργησε το νέο του ατελιέ στον Άλιμο (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 540 και Θεσσαλίας 2).

Ο Νίκος με τον Τάκη, συνδύασαν πρώτοι τα υφαντά με τη μουσελίνα και άλλα πολυτελή υφάσματα, αφήνοντας έτσι το δικό τους στίγμα στο χώρο της ελληνικής μόδας.

Στα Διεθνή Καλλιστεία που έγιναν στην Αθήνα το 1973, αναλαμβάνουν να ντύσουν τις 74 καλλονές που συμμετείχαν και σχεδιάζουν μια εντυπωσιακή βραδινή τουαλέτα, δώρο, για τη νικήτρια του διαγωνισμού, τη Miss Φιλιππίνες.

Ακολούθησε μια σειρά από επιδείξεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και πολλά βραβεία και διακρίσεις που τους δόθηκαν στο Λος Άντζελες, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Alpen Town, Σουηδία, Φιλανδία, Γερμανία, Άμστερνταμ, Ιταλία, Λίβανο, Καιρό και Τεχεράνη.

Περιοδικά με παγκόσμια εμβέλεια, όπως το “Lʼ Officiel” και το “Vogue” φιλοξένησαν στις σελίδες τους το ελληνικό δίδυμο. Τα ενδυματολογικά μουσεία του Σικάγο και της Φιλαδέλφειας φιλοξενούν μέχρι και σήμερα δημιουργίες υψηλής ραπτικής των δύο σχεδιαστών.

Στο διεθνές πελατολόγιο τους συμπεριλαμβάνονται αυτοκράτειρες, βασίλισσες, πριγκίπισσες και ένας μεγάλος αριθμός από διεθνή ονόματα του jet set, του κινηματογράφου και της τέχνης.

Ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα, η Margot Fontein, Jane Mansfield, Gigi Rogers, Liz Taylor, Jackie Onasis, Ursula Andres, Linda Evans, Αυτοκράτειρα Farah Debah, Ornella Mouti, Leticia Calderon, Geraldine Chaplin, Μαρία Κάλλας και οι σταρ του ελληνικού κινηματογράφου Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Ρένα Βλαχοπούλου, Ειρήνη Παππά, οι αδελφές Καλουτά και η Μαίρη Χρονοπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.