Σεμινάρια ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία της Ηλιούπολης




 

 

Ο Δήμος Ηλιούπολης και η Εταιρεία Ανακύκλωσης ξεκινούν ενημερωτικά σεμινάρια σε όλα τα δημοτικά και τα γυμνάσια της πόλης.

Σκοπός της ενημερωτικών σεμιναρίων είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τους ενδεδειγμένους τρόπους ανακύκλωσης και την σημασία της, και να ενδυναμωθεί το περιβαλλοντικό και οικονομικό κίνητρο.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Ηλιούπολης είναι από τους ελάχιστους δήμους στην Ελλάδα που διαθέτουν πλήρες και ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης όλων σχεδόν των υλικών.

Στην Ηλιούπολη γίνεται:
Κομποστοποίηση των πράσινων αποβλήτων με πλήρες καθετοποιημένο σύστημα.
Ανακύκλωση ξεχωριστά: υλικών συσκευασίας, γυαλιού, χαρτιού, αλουμινίου, πλαστικού, ρούχων, υποδημάτων, ηλεκτρικών συσκευών, λαμπτήρων, μπαταριών, οργανικών ουσιών και πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την εγκατάσταση συστήματος ανακύκλωσης ιατρικού αρχείου (ακτινογραφίες, λιθογραφικά φιλμ) και λοιπών ηλεκτρονικών (κινητά, υπολογιστές cd, dvd κλπ)

Επίσης στην Ηλιούπολη λειτουργεί το σύστημα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και Βιολογικός καθαρισμός των υδάτων που παράγονται από τα πλυντήρια του

Η μεγάλη επιτυχία της ανακύκλωσης σε συνδυασμό με την ορθή διαχείριση και οργάνωση επιτρέπουν στον δήμο σημαντική εξοικονόμηση πόρων και απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.