Αργυρούπολη: Μουσικoθεατρική παράσταση για το “Χαμόγελο του Παιδιού”




Ελληνικό – Αργυρούπολη, Περιστέρι, Μαρούσι, και Ναύπλιο ενώνουν τις δυνάμεις του, ώστε το “Χαμόγελο του Παιδιού”, να μην σταματήσει την λειτουργία του.

Στις 17 Νοεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” έρχεται η σειρά του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, να φιλοξενήσει την εξαιρετική θεατρική παράσταση, “Ο Ζαν Κοκτώ συναντά τον Λουδοβίκο των Ανωγείων!”

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, μαζί με τις ηθοποιούς Ναταλία Μαργωμένου και Μαρία Χανιωτάκη θα παρουσιάσουν με ένα μοναδικό τρόπο τα κείμενα του σπουδαίου δημιουργού Ζαν Κοκτώ

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κωνσταντάτος, προσκαλεί όλους τους δημότες να δώσουν το παρόν, και να επιβεβαιώσουν για μια ακόμα φορά πως η πόλη του Πολιτισμού, το Ελληνικό-Αργυρούπολη, είναι και η πόλη της Ανθρωπιάς.

Τα έσοδα από τις παραστάσεις θα διατεθούν, στο σύνολο τους, στο «Χαμόγελο του παιδιού».

– Ώρα έναρξης: 20:30, Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”, Αργυρούπολη.

– Τιμή εισόδου: από 7 € (αντί εισιτηρίου θα δίνεται απόδειξη δωρεάς του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»).
– Πληροφορίες στο 15415 (Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημοτών).

 

Στοιχεία για την παράσταση:

Ο Ζαν Κοκτώ υπήρξε ένας από τους πιο πολυσχιδείς καλλιτέχνες του μεσοπολέμου. Υπήρξε ενεργό μέλος της γαλλικής πρωτοπορίας, επιδόθηκε στην ανάπλαση και υπερρεαλιστική ερμηνεία των ελληνικών μύθων, θήτευσε στο ψυχολογικό θέατρο και ασπάστηκε το νεορομαντισμό.

Επηρεασμένος από το σουρεαλιστικό κίνημα και τους πρωτοπόρους της αφηρημένης τέχνης στη ζωγραφική και τη γλυπτική, ο Ζαν Κοκτώ οραματίστηκε να εντάξει τις τάσεις αυτές της εποχής του και στο θέατρο.

Τα μονόπρακτα του Ζαν Κοκτώ δίνουν τη διάσταση της ανατρεπτικής προσωπικότητας του, τις αγωνιώδεις αναζητήσεις του, τον οίστρο του, τη γόνιμη φαντασία του, το λεπτό του χιούμορ του, την ταχύτητα του ύφους, τη αριστοτεχνική καλλιγραφία του πορτρέτου, την παιδική αφέλεια και την τρυφερή αγαλλίαση που διέκρινε τον ψυχισμό του. Για τον Ζαν Κοκτώ «η ζωή ήταν μια οριζόντια πτώση».

Στην παράσταση «Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντά τον Ζαν Κοκτώ» θα παρουσιαστούν τα μονόπρακτα: «Στο Πανηγύρι», «Η Ψεύτρα» και «Ανθρώπινη Φωνή».

Μέσα από την ιδιαίτερη δραματουργική προσαρμογή και σκηνοθετική  ματιά του Σπύρου Οικονομάκου και τις εξαιρετικές ερμηνείες της Ναταλίας Μαργωμένου και της Μαρίας Χανιωτάκη τα μονόπρακτα του Κοκτώ αναπροσαρμόζονται… αποκτούν σάρκα και οστά προτρέποντας μας να ανακαλύψουμε τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τους μονολόγους, να αναθεωρήσουμε, να γελάσουμε, να αφουγκραστούμε… την αγάπη, τον έρωτα, την ίδια τη ζωή.

Ως επισφράγισμα έρχεται ο αριστουργηματικός λυρισμός της μουσικής του Λουδοβίκου Των Ανωγείων και της υπέροχης φωνής του που ντύνει αρμονικά συναισθήματα και εικόνες, δημιουργώντας ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα προσαρμοσμένο στο σήμερα.

«Όλες οι τέχνες είναι ένα φιλοδώρημα του Θεού για την ολοκλήρωση του έργου Άνθρωπος», λέει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. «Το τραγούδι έρχεται να στηρίξει την πλευρά της αδυναμίας. Τραγουδάμε την απουσία, την έλλειψη, την προσδοκία», τονίζει.

Τιμή εισόδου: από 7 ευρώ (αντί εισιτηρίου θα δίνεται απόδειξη δωρεάς του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»).

Συντελεστές:

  • Δραματουργική προσαρμογή / σκηνοθεσία: Σπύρος Οικονομάκος
  • Μουσική σύνθεση – Τραγούδι: Λουδοβίκος των Ανωγείων
  • Ηθοποιοί: Ναταλία Μαργωμένου – Μαρία Χανιωτάκη
  • Τραγούδι: Τερέζα Κοζιτόρη
  • Κιθάρα: Αντώνης Μυτακίδης
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Κάτια Χρυσάφη
  • Σκηνικά: Νίκος Κοίλος
  • Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Χρυσάφης
  • Digital Marketing: Θωμάς Καραγκούνης
  • Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
    ( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.