“Έφυγε” για το μεγάλο ταξίδι ο Λεωνίδας Κανέλλος (VIDEO&EIKONEΣ)




“Έφυγε” σε ηλικία 60 ετών, ο Λεωνίδας Κανέλλος, μια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες των χειμερινών κολυμβητών της “Ακτής του Ήλιου”, στον Άλιμο. Ο Λεωνίδας, βέρος Μπραχαμιώτης, άφησε εποχή στη “Μπάρτσα” Αγίου Δημητρίου στην οποία έπαιζε επιθετικό χαφ.

Τα τελευταία χρόνια ανεβοκατέβαινε καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι, με το ποδήλατο τη λεωφόρο Καλαμακίου για να πάει στην αγαπημένη του παραλία και να παίξει ρακέτες.

Όλοι θυμούνται το μοναδικό ήλιο που έφτιαχνε πάνω στην άμμο (τον έλεγε Ιθάκη) και τραβούσε την προσοχή όσων επισκέπτονταν την παραλία αλλά και των τουριστών.

Εδώ και λίγους μήνες αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας με τα νεφρά του, ενώ είχε χάσει και την αγαπημένη του μητέρα, τον μοναδικό κοντινό του άνθρωπο. Όπως μάθαμε δεν είχε ούτε βιβλιάριο υγείας και για να νοσηλευτεί χρειάστηκε η βοήθεια μελών του συλλόγου χειμερινών κολυμβητών.

Ο σύλλογος στάθηκε δίπλα του και τον βοήθησε οικονομικά αλλά πριν από λίγες ημέρες ο Λεωνίδας έχασε τη μάχη για τη ζωή. Η κηδεία του έγινε στο δημοτικό κοιμητήριο Αγίου Δημητρίου.

Καλό ταξίδι Λεωνίδα, ευχόμαστε εκεί που πας να βρεις πάλι την Ιθάκη σου…

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥ NOTIA.GR ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ

Ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος που σχεδιάζει διάφορα περίεργα σύμβολα με μια τσουγκράνα πάνω στην αμμουδιά!

Παράξενο; Χτυπώντας πάντως στο Google την λέξη Άλιμος και ψάχνοντας γενικά διάφορα πράγματα που συμβαίνουν στην περιοχή, κάποια στιγμή σου εμφανίζει ένα περίεργο σχέδιο πάνω στην άμμο, στην Ακτή του Ήλιου.

Κάνοντας μια βόλτα στην τεράστια παραλία που αυτή την εποχή που λείπουν οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες είναι όνειρο, συναντήσαμε τον Λεωνίδα το δημιουργό αυτού του περίεργου σχήματος και πιάσαμε μαζί του κουβέντα.

“Έχω φτιάξει αυτό το γηπεδάκι εδώ. Είναι ένας Ήλιος που για μένα είναι ο Ήλιος της Δικαιοσύνης της Ειρήνης. Αυτό ήθελα να αποτυπώσω και γιαυτό το λόγο τον έχω βγάλει Ιθάκη.

Γιατί πιστεύω ότι η απάντηση σε κάθε κρίση είναι η επιστροφή στην πατρίδα.Αυτό είναι το μήνυμα το δικό μου.

Δεν πιστεύω ότι οι κρίσεις λύνονται με αριθμούς. Λύνονται με ενότητα. Προσπαθώ σε αυτόν το χώρο να διαμορφώσω ένα σχέδιο ώστε να μπορεί να παιχτεί το παιχνίδι της ρακέτας ως άθλημα. Η Ιθάκη θα χρησιμοποιηθεί σαν αγωνιστικός στίβος. Θέλω μέσα εκεί να διεξάγεται το παιχνίδι της ρακέτας το οποίο το έχω ονομάσει ο πόλεμος της ειρήνης.

H δουλειά μου ήταν χρηματοοικονομικός σύμβουλος, συμμετέχω σε αυτούς που έχουν φέρει την οικονομική κρίση και τώρα βρίσκομαι εδώ.Εδώ έχουμε ένα παράθυρο σε ένα παράδεισο. Ερχόμενοι εδώ ξεκουραζόμαστε. Η θάλασσα ο ήλιος ο ουρανός σου δίνουν μια αίσθηση ελευθερίας.

Έρχεσαι το πρωί πριν τη δουλειά και φεύγεις πύραυλος.Άλλοι έρχονται στη διάρκεια της ημέρας.Είναι χαρά Θεού και ευλογία!”

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.