Νέα οδηγία του Υπουργείου Υγείας: Τα απαγορευμένα σημεία για κολύμπι στα νότια προάστια




Δείτε τη λίστα που εκδόθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Υγείας, με τις παραλίες στην Αττική, στις οποίες απαγορεύεται η κολύμβηση εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας από το πλοίο «Αγία Ζώνη ΙΙ».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθηνών

Παλαιό Φάληρο: Στην ακτή «Μεγάλος Φλοίσβος – Στην ακτή έναντι της οδού Πρωτέως και του ξενοδοχείου «CORAL».

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Προσωρινά και μέχρι την πλήρη απομάκρυνση και από την ακτή των προϊόντων/υπολειμμάτων απορρύπανσης: Στην πλαζ Αγίου Κοσμά (Ζώνη 3β) – Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά (ΕΑΚΝ) – Στις εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ.

Γλυφάδα: Στην παραλία Γλυφάδας, στο ύψος του Κ.Υ.Ε. «Cataralla».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η δημιουργία πετρελαιοκηλίδων στην επιφάνεια της θάλασσας περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τη ποσότητα του διαλυμένου οξυγόνου στο νερό.

Επιδρά αρνητικά στους ζώντες οργανισμούς, καθώς και τη διείσδυση των ακτίνων του ήλιου στη θάλασσα, με επιπτώσεις στη φωτοσυνθετική ικανότητα των υδρόβιων φυτών.

Μακρόχρονες επιπτώσεις από την πετρελαιοκηλίδα

Η διαδικασία βιοαποικοδόμησης του πετρελαίου είναι μακρόχρονη και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (θερμοκρασία, διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου, τύπος πετρελαίου).

Από την καταβύθιση σταγονιδίων στα θαλάσσια ιζήματα διαταράσσονται οι βενθικοί οργανισµοί που φιλτράρουν την τροφή τους (μύδια, στρείδια) συσσωρεύουν υδρογονάνθρακες µε γοργούς ρυθµούς.

Αν και οι άµεσες επιπτώσεις του πετρελαίου στις τροφικές αλυσίδες και δίκτυα θεωρούνται συχνά µικρής κλίµακας, δεν αποκλείονται µακροχρόνιες επιπτώσεις και ενδεχόμενα φαινόµενα βιοσυσσώρευσης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.