Άγιος Δημήτριος: Διαγωνισμός Ηπειρώτικης κουζίνας




Η Αδελφότητα των Απανταχού Κραψιτών Αθηνών (Κράψη, Ανατολική, Δρίσκος) του νομού Ιωαννίνων, με έδρα την οδό Ηπείρου 41 στον Άγιο Δημήτριο, διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 16/12/2017 στις 19:00 με θέμα: 1ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ – «Γευόμαστε την Ήπειρο».

Πρόκειται για εκδήλωση γευσιγνωσίας, στην οποία οι συμμετέχοντες/-ουσες θα μαγειρέψουν πιάτα από την Ήπειρο, τα οποία στη συνέχεια θα κριθούν και θα βραβευθούν από τους εκπροσώπους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος «Chef’s Club”.

Στη συνέχεια, τα πιάτα, αλμυρά και γλυκά, θα τοποθετηθούν σε ένα μεγάλο μπουφέ και θα είναι η αρχή για το ηπειρώτικο γλέντι που θα ακολουθήσει.
Πρόκειται για δράση που στόχος μας είναι, η προβολή της παραδοσιακής Ηπειρώτικης Κουζίνας, με τα γευστικά αριστουργήματα από απλά και λιτά υλικά, που συνδυάζουν την σοφία της μαγειρικής οικονομίας με την υψηλή γαστρονομία.

Η μαγειρική είναι εκείνη που οδηγεί από την φύση στο πολιτισμό, τα υλικά μας φέρνουν πίσω στη φύση. Όσπρια σε ποτιστικά κηπάρια, σιτηρά σε ορεινά οροπέδια, στενά χωράφια με ξερολιθιές σε απότομες πλαγιές και πέτρινα αλώνια. Κυνήγια σε βαθύσκιωτα δάση. Μεγάλα κοπάδια σε ορεινά λιβάδια και ζεστά χειμαδιά.

Το φαγητό στην Ήπειρο γενικότερα εκφράζει τον τρόπο συμπεριφοράς των Ηπειρωτών ως μέσο πολιτισμού, οι οποίοι είναι εξαιρετικά φιλόξενοι.
Κορωνίδα της Ηπειρώτικης κουζίνας παραμένει η χειροποίητη πίτα, η οποία είχε και έχει και σήμερα, κεντρικό ρόλο για την Ηπειρώτισσα νοικοκυρά. Πίτες καθημερινές ή γιορτινές, απλές ή τελετουργικές, νηστίσιμες ή αρτύσιμες, γρήγορες για να φιλέψουν τον επισκέπτη, πολύπλοκες τόσο, ώστε να κρίνουν τις μαγειρικές ικανότητες της νιόνυφης την επόμενη του γάμου. Πίτες ανοιχτές ή κλειστές, αλμυρές ή γλυκές, με φύλλο ή χωρίς φύλλο, γεμισμένες με κάθε λογής υλικά. Η γλύκα της κολοκύθας, η στυφή γεύση του λάπατου, το αρωμάτων άγριων χόρτων του βουνού, η απλότητα του τυριού.

Σας περιμένουμε όλοι μαζί να γευτούμε τις νοστιμιές της Ηπείρου με χρώματα και αρώματα από τον τόπο μας.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Ελένη Χ. Καντζέλη

___________________________
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ηπειρώτικες γεύσεις) ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
ΚΑΝΤΖΕΛΗ ΕΛΕΝΗ: 6972778313
ΖΑΡΜΠΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 6972999676

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.