Hλιούπολη: Επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης




Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 , ο κος Γεώργιος Λεοντσίνης, Ομότιμος Καθηγητής της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και Διδακτικής της Ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ομάδα 15 μεταπτυχιακών φοιτητών του, επισκέφθηκαν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης.

Ξεναγήθηκαν στις θεματικές συλλογές και στα εκθέματα του Μουσείου, καθώς και στην «Πινακοθήκη Καρφάκη».

Στη συνέχεια, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και αναπτύχθηκε γόνιμος επιστημονικός διάλογος σε ζητήματα της επιστήμης της Ιστορίας.
Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης προσπαθεί πάντοτε να βελτιώνει την παροχή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του και λειτουργεί ως Ιστορικό Μουσείο με τεκμηρίωση και πλουραλισμό. Με τα προγράμματά του αγκαλιάζει όλη την Εκπαιδευτική κοινότητα. Διαθέτει δε πλούσιο εποπτικό υλικό, βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο για έρευνα, μελέτη και εκπόνηση εργασιών.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.