Ηλιούπολη: Η απάντηση του δημάρχου για την “πατέντα” στα φρεάτια




Ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, με αφορμή τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media και δείχνουν τα τοιχία που έχουν κατασκευαστεί γύρω από φρεάτια, στην οδό Αισχύλου, κάνει παρέμβαση και εξηγεί τους λόγους που η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε αε αυτήν την πρωτότυπη παρέμβαση:

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Επειδή τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν εικόνες στο διαδίκτυο για το φρεάτιο της οδού Αισχύλου στην περιοχή της Αναστάσεως στην Ηλιούπολη, θέλω να πω τα εξής:
Οι λόγοι που μας ανάγκασαν, μετά από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, να κάνουμε αυτή την παρέμβαση είναι η υπογεγραμμένη επιστολή των 40 και πλέον κατοίκων της περιοχής που όταν υπάρχει μεγάλη πυκνότητα βροχής, επειδή τα φρεάτια είναι ουσιαστικά ανενεργά λόγω της μικρής διατομής που έχουν δεν συγκρατούν το νερό με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν τα σπίτια τους.
Στην Ηλιούπολη ολοκληρώσαμε ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ύψους 11εκ.€ που θωρακίζει αποτελεσματικά πάνω από το 60% της πόλης μας.
Ειδικά για την περιοχή της Αναστάσεως εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και θα δημοπρατηθεί το μεγάλο διαδημοτικό αντιπλημμυρικό έργο Βύρωνα-Ηλιούπολης ύψους 8εκ.€ και θα ξεκινήσουν και τα παράλληλα αντιπλημμυρικά έργα στις γειτονιές για να θωρακίσουμε πλήρως την πόλη. Με την κατασκευή και αυτού του αγωγού, η πόλη θα θωρακιστεί πλήρως με αντιπλημμυρικά έργα.
Δυστυχώς ζούμε στην εποχή της εικόνας, της μετριότητας και των ψευδών εντυπώσεων που αναρτώνται στο διαδίκτυο.
Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας ώστε με σοβαρή δουλειά και χαμηλούς τόνους να προστατέψουμε τους κατοίκους μας.
Τέλος, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ως Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2015, προστατέψαμε το βουνό με κορμοδέματα, κλαδοδέματα, διάνοιξη δασικών οδών, καθαρισμό και δημιουργία νέων φραγμάτων και σώσαμε την πόλη μας από μια καταστροφή χειρότερη του Δήμου Μάνδρας (η άδεια του Δασαρχείου για την παρέμβαση δόθηκε δύο χρόνια μετά και έχω κληθεί σε απολογία με την κατηγορία παράβασης καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος).

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ηλιούπολη: Η απάντηση του δημάρχου για την “πατέντα” στα φρεάτια

  • 15/12/2017 at 11:04 μμ
    Permalink

    Ήμουν απ’ αυτούς που έστειλαν email στον Δήμο Ηλιούπολης για τους ενημερώσω για ένα σχετικό δημοσίευμα που διάβασα σήμερα το πρωί και ζητούσα να διερευνηθεί το θέμα. Η απάντηση του Δημάρχου με ικανοποιεί.
    Όσο για τα αντιπλημμυρικά έργα που αναφέρει, όντως έγιναν και έγιναν πριν την καταστροφή στη Μάνδρα. Αναμένουμε τη συνέχιση των σχετικών προσπαθειών του Δήμου.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.