Αναγνωρίστηκε ως ιαματική η πηγή Αιξωνής Γλυφάδας




Αναγνωρίστηκε ως ιαματική η πηγή Αιξωνής Γλυφάδας, με απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Πρόκειται για την δεύτερη στην Αττική αναγνωρισμένη ιαματική πηγή μετά τη λίμνη της Βουλιαγμένης.

Οι αναγνωρίσεις ιαματικών πόρων εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και εν προκειμένω την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας-ευεξίας και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «πηγή Αιξωνής » του Δήμου Γλυφάδας (γεώτρηση αντλούμενη) για λουτροθεραπεία, με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες καθώς και για παθήσεις του νευρικού συστήματος.

Επίσης, με απόφαση της Υπουργού, αναγνωρίζεται ως ιαματικός φυσικός πόρος το «νερό Πηγής Πρέβεζας» του Δήμου Πρέβεζας με τρόπο χρήσεως τη λουτροθεραπεία, και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις νευρικού συστήματος.

Οι δύο νέες αναγνωρίσεις δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 4744/τεύχος Β΄ /29.12.2017 και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια στις 17.1.2018

 

“Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα : Μετά από πολλή και μεθοδική δουλειά, πετύχαμε να αναγνωριστεί επίσημα ως ιαματική η πηγή Αιξωνής στη Γλυφάδα” είπε ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου

Η ύπαρξη “θερμών πηγών” στην πόλη μας είχε πάρει περίπου διαστάσεις θρύλου στην πόλη. Ήταν ένα θέμα συζήτησης για πολλές γενιές, χωρίς όμως ποτέ κανένας αρμόδιος να πράξει κάτι για να διερευνήσει το θέμα.

Αυτήν ακριβώς την απόφαση πήραμε λίγο αφότου αναλάβαμε καθήκοντα ως δημοτική αρχή: Εκπονήσαμε υδρογεωλογικές μελέτες στην περιοχή της Αιξωνής, κάναμε χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις του νερού, ζητήσαμε υγειονομική έκθεση από την Ιατρική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και συνεχίσαμε με αντίστοιχες ενέργειες και πρωτοβουλίες.

Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε! Είναι μια εξέλιξη που δημιουργεί ξεχωριστή αναπτυξιακή προοπτική, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα μιας πόλης.
Μία εξέλιξη που θα συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην δημοτική μας ομάδα και ιδιαιτέρως στον γραμματέα μας Μάριο Τσάκα.
Ευχαριστούμε επίσης τον Κωνσταντίνο Κουσκούκη, πρώην πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ειδικό σε θέματα αξιοποίησης ιαματικών πηγών.

Ξεκινάμε αμέσως την εκπόνηση αναπτυξιακού σχεδίου για να αξιοποιήσουμε το μοναδικό αυτό φυσικό αγαθό της Γλυφάδας μας”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γλυφάδα: Για θεραπεία και χαλάρωση στην ιαματική πηγή της Αιξωνής

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.