Δημοσθένης Δόγκας: Οι χρήσεις γης στη Βούλα δεν πρέπει να αλλάξουν




Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο κέντρο Βούλας και τη νομιμοποίηση των υφιστάμενων χρήσεων γης, ο Δημοσθένης Δόγκας, επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, δήλωσε τα εξής:

“Η ιστορία της Βούλας είναι μια ιστορία πολεοδομικής αυθαιρεσίας. Οι ίδιες οικογένειες που πρωταγωνιστούσαν στο εμπόριο γης και την εκμετάλλευσή της από τη δεκαετία του 1920 και μετά, διαχρονικά βρίσκονταν και στις δημοτικές διοικήσεις.

Σήμερα, αρκετές δεκαετίες μετά το χαρακτηρισμό της Βούλας ως Κηπούπολης, έχει παγιωθεί μια κατάσταση υπέρβασης των επαγγελματικών χρήσεων που επιτρέπονταν αρχικά στο κέντρο της Βούλας, στη λεωφόρο Βασιλέως Παύλου.

Κρίνοντας ότι η πλατεία είναι θετικό που λειτουργεί με το σημερινό μοντέλο, εξυπηρετώντας τους κατοίκους και συγκρατώντας τους εντός του Δήμου μας, εκτιμούμε ότι ήρθε η στιγμή να καταγράψουμε επισήμως τις υφιστάμενες επαγγελματικές χρήσεις. Αυτή η τακτοποίηση θα ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που κυριαρχούσε μέχρι σήμερα, όπου όλα απαγορεύονταν αλλά με έναν μαγικό τρόπο, όλα επιτρέπονταν ταυτόχρονα. Σε αυτή την ασάφεια έβρισκαν χώρο εξυπηρετήσεις και πελατειακές σχέσεις που ρύθμιζαν τελικά το δημόσιο χώρο.

Η θέση μας λοιπόν είναι ξεκάθαρη: Ναι στις υφιστάμενες επαγγελματικές χρήσεις. Ούτε μία παραπάνω”.

Η τοποθέτηση του Δημοσθένη Δόγκα στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

“Αν κάποιος ήταν και είναι αντίθετος με την αλλαγή χρήσεων γης ειδικά στη Βούλα, αυτός είμαι εγώ. Μην ξεχνάμε ότι όταν ο παππούς μου και ο πατέρας μου έκαναν τη Βούλα κοινότητα και όρισαν ότι θα είναι κηπούπολη, μια από τις πολύ λίγες στη χώρα, αυτό σήμαινε ότι θα λειτουργούν λίγες επιχειρήσεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Πριν από μια δεκαετία περίπου μάθαμε διά του Τύπου ότι στο κέντρο της Βούλας, από τη Ζεφύρου ως τη Διγενή, λειτουργούσαν 220 επιχειρήσεις οι οποίες ήταν παράνομες. Από τότε δεν έγινε καμία κίνηση, ούτε για να κλείσουν ούτε για να τακτοποιηθούν, επί όλων των προηγούμενων διοικήσεων.

Αυτή τη στιγμή πράγματι υπάρχει ο φόβος το Συμβούλιο της Επικρατείας με αποφάσεις του να ανοίξει την Κερκόπορτα και να επιτρέψει ακόμη και καζίνο ή βενζινάδικα στην πλατεία.

Θα συμφωνήσω στην εισήγηση, στο βαθμό που είναι τακτοποιητικού χαρακτήρα και βέβαια, όπως σημείωσα και κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, συναινώ μόνο για το κομμάτι της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου, από την οδό Ζεφύρου ως την οδό Διγενή και μόνο για το είδος των επιχειρήσεων που λειτουργούν αυτή τη στιγμή. Δεν συμφωνώ να γίνουν πάρκινγκ”.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.