Ένταση για τα σκουπίδια στο δημοτικό συμβούλιο Αλίμου (VIDEO&ΕΙΚΟNEΣ)




Με την ψύχραιμη παρέμβαση του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δόθηκε τέλος στη μεγάλη ένταση που επικράτησε χθες το βράδυ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα παραχώρησης κάποιων υπηρεσιών που αφορούν την καθαριότητα σε ιδιώτες, ώστε να μην κινδυνέψει να “πνιγεί” στα σκουπίδια η πόλη.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης συμφώνησε με τον Νίκο Τράκα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν όσο χρειαστεί, ώστε να μην μείνει ο δήμος χωρίς προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Αλίμου χρησιμοποιεί ήδη ιδιώτες για κάποιες υπηρεσίες (απολυμάνσεις, καθαρισμούς φρεατίων κλπ) αλλά χρειάζεται και επιπλέον προσωπικό για την καθαριότητα.

Οι 35 με 40 προσλήψεις που είχε υποσχεθεί ότι θα γίνουν ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, δεν έχουν γίνει ακόμη και αν δεν τακτοποιηθούν και οι 75 συμβασιούχοι που βρίσκονται στα δικαστήρια, τότε ο Άλιμος αλλά και άλλες πόλεις θα αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο υγειονομικό πρόβλημα.

Όταν ο δήμαρχος έφερε το θέμα για συζήτηση δεκάδες συνδικαλιστές που είχαν μπει στην αίθουσα προσπάθησαν με φωνές και συνθήματα να σταματήσουν τη διαδικασία.

Τα πνεύματα άναψαν όταν εμφανίστηκαν στην αίθουσα αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί από τη δημοτική αρχή. Τελικά επικράτησε ψυχραιμία και ο δήμαρχος με τον πρόεδρο της ΠΟΕ -ΟΤΑ έδωσαν ραντεβού για την Παρασκευή.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ανδρέας Κονδύλης: Σε ένδειξη καλής θέλησης θέλω να προτείνω στον πρόεδρο να το αποσύρουμε. Θέλω όμως να βρεθούμε άμεσα και να κουβεντιάσουμε αναλυτικά, μακάρι να βρεθεί λύση που το θεωρώ από δύσκολο έως απίθανο θα φέρω μια μερική εισήγηση γιατί ήδη σήμερα ο δήμος έχει κάποιους με τους οποίους συνεργάζεται, πλένουν κάδους κλπ αν χρειαστεί να έρθει μια νέα εισήγηση θέλω να σε παρακαλέσω να μην έχουμε ξανά αυτό το πράγμα. Να μην τρώει ο ένας τις σάρκες του άλλου. Εγώ θα προσπαθήσω να μην χρειαστεί.

Νίκος Τράκας: Εγώ θα κάνω δήμαρχε ότι μπορώ για να μην βρεθούμε ξανά σε τέτοια κατάσταση για να το λύσουμε το θέμα.

Ανδρέας Κονδύλης: Μένουμε εκτός νυμφώνος, όχι με ευθύνη του δήμου Αλίμου, ότι έπρεπε να κάνει ο δήμος Αλίμου το έκανε, άλλοι καθυστέρησαν και υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να έχει η πόλη τον Απρίλιο υγειονομικό πρόβλημα. Για να μην συμβεί αυτό φτιάξαμε μια εισήγηση και τη φέρνουμε στο δημοτικό συμβούλιο. Αν υποθέσουμε ότι περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, θέλουμε με τις διαδικασίες τις διαγωνιστικές ένα τετράμηνο. Η πόλη θα έχει κενό στο να μαζεύει τα σκουπίδια της. Εμάς μας ενδιαφέρει να είναι η πόλη καθαρή εσάς σας ενδιαφέρει να προασπίσετε μια αρχή.

Αν διακόψουμε για να γίνει διαβούλευση πρέπει πρόεδρε να είναι σύντομη και να μην κάνουμε 7 μήνες. Μπορεί κάπου να συμφωνήσουμε, μπορεί κάπου και να τα σπάσουμε, θα γίνει καλόπιστα η κουβέντα.

Όμως αν υποθέσουμε ότι δεν τα βρίσκουμε κάπου δεν θέλω να ξαναγίνει τέτοια εισβολή στο χώρο. Να κουβεντιάσουμε όσο θέλεις και μακάρι να κάνουμε και ένα μοντέλο πρωτοποριακό για την αυτοδιοίκηση.

Νίκος Τράκας: Δεσμεύομαι και εγώ και η ομοσπονδία ότι θα κουβεντιάσουμε με ένα σωστό διάλογο και θα διεκδικήσουμε από τα υπουργεία θα πιέσουμε την κυβέρνηση και τον Σκουρλέτη να υπάρξει προσωπικό για να μην κινδυνέψει  ο Άλιμος, αυτή είναι η δέσμευση μου. Να πάμε όλοι μαζί στο υπουργείο για να δώσουμε τη μάχη και να γίνουν προσλήψεις. Μαζί με το δήμο και το δημοτικό συμβούλιο θα δώσουμε λύση για να μην μπουν οι ιδιώτες. Αν πάμε μαζί θα το κερδίσουμε.

Ανδρέας Κονδύλης: Με το να μου εγκρίνει το κράτος αυτό που πάει να μου κόψει τους 35 με 40 δεν λύνεται το πρόβλημα της πόλης.

Έχω 75 παρατασιούχους αν και αυτοί τακτοποιηθούν κάτι γίνεται. Αυτό όμως εξαρτάται από τα δικαστήρια. Για αυτό και εγώ είχα βάλει και αυτή τη σύμβαση που δεν με δεσμεύει έναντι του ιδιώτη, θα δούλευε. αν τον χρειαζόμουν και όσο τον χρεαζόμουν.

Eμείς δεν μιλάμε ούτε για αντικατάσταση ούτε για πώληση ούτε για εκχώρηση ούτε για υποκατάσταση,  Η Διεύθυνση Καθαριότητας συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά όπως μέχρι σήμερα.

Έχουμε πάρει απόφαση ως δημοτικό συμβούλιο ότι οι παρατασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και τους στηρίζουμε. Εγώ θα είμαι βασικός μάρτυρας υπεράσπισης. Δυστυχώς φτιάξαμε νέο Οργανισμό και ζητήσαμε μόνιμους υπαλλήλους για την καθαριότητα.

Εμείς τηρήσαμε όλα τα χρονοδιαγράμματα που έβαλε ο νόμος. Κατά παράβαση του νόμου δεν τηρήθηκε από το κράτος η διαδικασία δημοσίευσης εντός μηνός και περιμένουμε ακόμη…”

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ένταση για τα σκουπίδια στο δημοτικό συμβούλιο Αλίμου (VIDEO&ΕΙΚΟNEΣ)

  • 18/01/2018 at 10:00 μμ
    Permalink

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ Άλιμος,16-1-2018
    Ταχ.Δ/νση:Επονιτών 7 προς
    Τ.Κ.: 174 55 Άλιμος τον Δήμαρχο Αλίμου,
    e-mail:[email protected] κο Κονδύλη Ανδρέα

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλίμου, γιατί καιρό τώρα μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τμημάτων των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ τώρα φέρνοντας αιφνιδιαστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο ως 32ο θέμα την Έγκριση εκτέλεσης δημόσιας συμβάσεως παροχής υπηρεσίας με τίτλο «Υπηρεσίες Υγιεινής και Ασφάλειας δημοτικών χώρων» επιχειρεί να περάσει την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας.

    Βασιζόμενη η Δημοτική Αρχή στην έλλειψη προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού που φέρει η ίδια ακέραιη την ευθύνη, επιλέγει να δαπανήσει υπέρογκα ποσά εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του εργολάβου σε βάρος των δημοτών, για υπηρεσίες που ήδη προσφέρονται από τους εργαζόμενους του Δήμου, με πολύ χαμηλότερο κόστος και με αποτελέσματα που κάνουν την Δημοτική Αρχή να κομπάζει για το έργο της.

    Μετά τις πολυήμερες, δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου εργαζομένων στους Δήμους τον περασμένο Ιούνη, αναγκάσαμε την κυβέρνηση μετά από επτά μνημονιακά χρόνια απαγόρευσης των προσλήψεων, να ψηφίσει νομοθετική ρύθμιση δίνοντας την δυνατότητα στους Δήμους να καλύψουν τις ελλείψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

    Η Δημοτική Αρχή του κ. Ανδρέα Κονδύλη όμως έχοντας κατά νου την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας δεν προχώρησε τις διαδικασίες ώστε να ενταχθεί στις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.4479/2017. Αντίθετα με όμηρους τους εργαζόμενους συμβασιούχους, που χρειάστηκε η παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων για να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και να συνεχίσουν την εργασία τους, προσπάθησε εκβιαστικά να περάσει έναν αναχρονιστικό, που δεν εξυπηρετούσε τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών και αναξιοκρατικό Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ), παρά τις αντιδράσεις Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης, του Συλλόγου και των εργαζομένων του Δήμου.

    Αποτέλεσμα των αυταρχικών ενεργειών της Δημοτικής Αρχής είναι ο Δήμος Αλίμου να μην έχει Ο.Ε.Υ. και να προσμετράτε στις λιγοστές περιπτώσεις Δήμων που δεν απέστειλαν αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία της Καθαριότητας.

    Επίσης, ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει θέσει επανηλλειμμένα το ζήτημα της ανανέωσης του στόλου των οχημάτων ο οποίος γίνεται επικίνδυνος για την ασφάλεια των εργαζόμενων αλλά και δεν διευκολύνει το έργο της υπηρεσίας. Όμως η Δημοτική Αρχή προτίμησε να διαθέτει χρήματα για συνεχείς και άκαρπες επισκευές σε παλαιά οχήματα καθώς και σε ηλεκτροκίνητα τα οποία με τις ελλείψεις που υπάρχουν, βοήθησαν μόνο στο οικολογικό επικοινωνιακό πολιτικό της προφίλ…

    Δεν θα δεχτούμε σε καμιά περίπτωση την ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών του Δήμου. Δεν δεχόμαστε σε καμιά περίπτωση δικαιολογίες για το αν φτάνουν τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες ή όχι, γιατί το κόστος της υπηρεσίας λόγω συνταξιοδοτήσεων όσο και λόγω των μνημονιακών περικοπών που υποστήκαμε (άνω του 40% στους μισθούς μας) έχει μειωθεί. Αυτή η μείωση όμως του κόστους της υπηρεσίας δεν είδαμε να μετακυλύετε στους Δημότες και να μειώνει η Δημοτική Αρχή τα τέλη. Συνεπώς δεν θα δεχτούμε να στείλει τον λογαριασμό για τον εργολάβο στον ήδη βεβαρυμμένο από τις μνημονιακές επιταγές Δημότη και να απογυμνώσει τις υπηρεσίες του Δήμου για τις οποίες σήμερα ήμαστε, Δημότες και εργαζόμενοι, υπερήφανοι.

    Καλούμε την Δημοτική Αρχή του κ. Ανδρέα Κονδύλη να αποσύρει το θέμα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην το επαναφέρει. Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν δυναμικά τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών του δήμου που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας του Αλίμου.

    ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    Καπράλος Ιωάννης Παπαχρίστου Αναστασία

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.