Γλυφάδα: Άλλαξε όψη η πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ο Άγιος Κωνσταντίνος είναι από τα πιο χαρακτηριστικά και αγαπημένα τοπόσημα της Γλυφάδας. Από το Σεπτέμβριο του 1945, όταν εγκαινιάστηκε, μέχρι σήμερα, ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας έχει φιλοξενήσει χιλιάδες πιστούς στις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας, καθώς και σε όλες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Γλυφάδας, με σεβασμό και με αγάπη προς τον Ιερό Ναό, ανακαίνισε ριζικά όλο τον προαύλιο χώρο γύρω από την εκκλησία, αλλά και τα γύρω πεζοδρόμια, που σε αρκετά σημεία οι πλάκες ήταν φθαρμένες, ακόμα και σπασμένες. Πρόκειται για την πρώτη ανακαίνιση που γίνεται στο συγκεκριμένο χώρο τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια.

Για το έργο χρησιμοποιήθηκαν υλικά σύγχρονων προδιαγραφών, που χρησιμοποιούνται και σε μεγάλα αστικά κέντρα του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν κυβόλιθοι, μάρμαρα και υψηλής ποιότητας υλικά, που δίνουν πλέον μια σύγχρονη και υψηλής αισθητικής εικόνα σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο, με σεβασμό στην παράδοση και στην ιστορία του Ιερού Ναού.

«Με σεβασμό στην ιστορία της πόλης μας, με αγάπη και με μπόλικο όπως πάντα μεράκι, εργαστήκαμε με συνέπεια εφαρμόζοντας υλικά υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Το αποτέλεσμα εκτιμάμε ότι μας δικαιώνει απολύτως», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και προσέθεσε: «Ο Άγιος Κωνσταντίνος θα συνεχίσει στο πέρασμα του χρόνου να είναι το τοπόσημο της πόλης μας, το οποίο πάντα θα αντικρίζουμε όλοι μας με συγκίνηση και υπερηφάνεια».

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Γλυφάδα: Άλλαξε όψη η πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 13/01/2018 at 12:43 μμ
    Permalink

    Καλημέρα! θα ήθελα να μου πείτε πού εδρεύει η Φιλαρμονική του δήμου Γλυφάδας. Σας ευχαριστώ.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.