Άλιμος – έστησαν κάλπες στο λιμανάκι των φτωχών…




Βγαίνει η βαρκούλα του ψαρά από το περιγιάλι…Η κρίση χτύπησε και τους ερασιτέχνες ψαράδες με τα βαρκάκια. Στον Όμιλο των Ερασιτεχνών Αλιέων Αλίμου, σήμερα είχαν εκλογές. “Φτωχοί άνθρωποι  είμαστε οι πιο πολλοί ”

μας λέει ο κ. Νίκος Γιαννουκάκης έφορος. “Υπάρχουν  έξοδα και οι βάρκες λιγοστεύουν. Σέρβις, καύσιμα, δολώματα, αγκίστρια το χόμπυ γίνεται άπιαστο όνειρο”.   Το μέλος του Ομίλου,  ο κ. Θωμάς  Κούντερ μας είπε ότι βγήκε χθες για ψάρεμα στον “Τούρλο”, κοντά στην Αγία Μαρίνα της Αίγινας.

” Έπιασα μέσα σε ένα τρίωρο 3 κιλά ψάρια λιθρίνια, χάνους και γόπες και έκαψα ένα μπιτόνι βενζίνη που έχει 20 ευρώ… Το καλοκαίρι μπορεί να πιάσω και 7 κιλά ψάρια…”

Στο λιμανάκι δένουν 20 βάρκες. Από τα 120 μέλη, ενεργά είναι τα 88. Για να γίνεις μέλος δεν είναι αναγκαίο να είσαι Αλιμιώτης. Αρκεί να σε προτείνει κάποιο άλλο μέλος. Για να δένεις όμως τη βάρκα σου πρέπει να είσαι δημότης Αλίμου.

Για εγγραφή πληρώνεις 50 ευρώ, όσο είναι και η ετήσια συνδρομή. Για να “παρκάρεις” τη βάρκα η ετήσια συνδρομή είναι 100 ευρώ.

Ένα από τα προνόμια  είναι τα τσιμπούσια πάνω στο κύμα μετά το πριβέ μπάνιο στη θάλασσα.

Αλιμιώτες σπεύσατε…

Οι βαρκούλες του Ψαρά και η κάλπη με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

Το στρατηγείο του Ομίλου.

Το εσωτερικό του στρατηγείου…

Όχι δεν είναι νησί…

Και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Άλιμος – έστησαν κάλπες στο λιμανάκι των φτωχών…

  • 11/09/2015 at 1:17 μμ
    Permalink

    Πέτρος Παρλιαρος
    Ειμαι δημότης Αλιμου, στον δήμο πρέπει να αποτανθώ για να εχω
    Θέση για την βάρκα μου στο λιμανάκι;
    Εννοείται πως θα γίνω μέλος του συλλόγου , βασικά με ενδιαφέρει να τακτοποιήσω την βάρκα μου και θελω να ξέρω ποιος τα κανονίζει αυτα.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.