Kαι ο Τραμπ ενδιαφέρεται γαι το Ελληνικό…




Ο όμιλος του Aμερικανού Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε ενδιαφέρον για το Ελληνικό.
Εκτός του Τραμπ, όπως έγραψε το «Euro2day», μια κοινοπραξία του ομίλου Βαράγκη με ελληνικών συμφερόντων εταιρεία που εδρεύει στο Κατάρ, μια άγνωστη κυπριακή εταιρεία, οι ισραηλινοί όμιλοι Elbit και Gazit-Globe, η…
βρετανική London Regional Properties, η γαλλική SCC, η Qatari Diar και η Lamda Development του ομίλου Λάτση είναι οι υποψήφιοι για το Ελληνικό.

Φαίνεται τελικά πως δεν υπάρχει ισπανικός όμιλος, ενώ και ο δεύτερος αραβικός όμιλος είναι στην ουσία ελληνικών συμφερόντων και συνεργάζεται με την οικογένεια Βαράγκη.

Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων έχουν αναλάβει να ξεκαθαρίσουν τι συμβαίνει με την κυπριακή εταιρεία Calgo η οποία εξεδήλωσε ενδιαφέρον. Φαίνεται πως έχει συσταθεί ειδικά για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για το Ελληνικό, χωρίς προς το παρόν να έχουν διαρρεύσει τα ονόματα των ιδιοκτητών της.

Το Ταμείο αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα την επίσημη λίστα των υποψηφίων ώστε να σταματήσει και η σεναριολογία των τελευταίων ημερών.

Στο υπ. Οικονομιών δηλώνουν ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή του Ντ. Τραμπ και της Qatari Diar καθώς ήθελαν ηχηρά ονόματα στη λίστα για το Ελληνικό. Ισχυροί «παίκτες» θεωρούνται και οι δύο όμιλοι από το Ισραήλ, αν και η εμπειρία τους από την εγχώρια αγορά ακινήτων δεν είναι και η πλέον ευχάριστη.

Ο όμιλος της Elbit, μέσω της Plaza Centers, προσπαθεί εδώ και χρόνια ανεπιτυχώς να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο στην οδό Πειραιώς. Το Ελληνικό, πάντως, απαιτεί τεχνογνωσία και κεφάλαια πέραν από την παραδοσιακή λογική των εμπορικών κέντρων και των κτιρίων γραφείων, τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται κάποιοι εκ των υποψηφίων…

Γραφείο Εθνικού Κήρυκα

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.