Το παλιό αμάξι με το κόκκινο τιμόνι




Στις αρχές Δωδεκανήσου, εντόπισα “το παλιό αμάξι με το κόκκινο τιμόνι”. Έτσι πρόλαβε να χαραχτεί στο νου μου, αμέσως μόλις το είδα.

Φροντισμένο αλλά σίγουρα όχι στην πρώτη νιότη του, κατάλαβα πως ήθελε να μου πει την ιστορία του.

Έτσι συνάντησα τον κ. Κωνσταντίνο, συνταξιούχο πια μηχανικό αυτοκινήτων, και πρώην ιδιοκτήτη του συνεργείου αυτοκινήτων που βρίσκεται ακριβώς εμπρός από το αραγμένο peygeot, ο οποίος μου μίλησε με πολύ ζεστασιά για το αγαπημένο του, πρώτο, αυτοκίνητο.

Το απέκτησε το 1986, ήδη μεταχειρισμένο, έναντι 200.000 δραχμών τότε και έχει ταιριάξει με αυτό αναμνήσεις από οικογενειακές διακοπές, μπάνια, το πρώτο μάθημα οδήγησης της γυναίκας του, τη μεταφορική βοήθεια για τους γείτονες – κάτοικος Υμηττού ο ίδιος – και τη δουλειά, μα όλα αυτά τελείωσαν το 2002 οπότε και σταμάτησε να το κυκλοφορεί.

Ο κ. Κωνσταντίνος αγαπούσε πάντα την ορειβασία και όποτε ακολουθούσε κάποια οργανωμένη αποστολή εκτός Αθηνών, φόρτωνε τα απαραίτητα “μπαγκάζια” και την οικογένεια στο αυτοκίνητο, οδηγούσε έως το κέντρο της Αθήνας, κι εκεί, αφήνοντάς το… ξεκλείδωτο, επιβιβαζόταν στο λεωφορείο της αποστολής, έχοντας το κεφάλι του ήσυχο ότι επιστρέφοντας θα το έβρισκε στη θέση του! “Ποιός θα το έπαιρνε ένα τέτοιο αμάξι τότε;”, μας είπε ξεκαθαρίζοντας πως “αυτό το αυτοκίνητο δεν έχει κλειδωθεί ποτέ!”.

Ο γιος του, Θανάσης είναι ένα “παιδί με περιέργεια για πολλά πράγματα”, μου είπε, μάλλον με θαυμασμό για την ιδιαίτερη προσωπικότητα του μικρότερού του γιού, ο οποίος θέλει να ανακατασκευάσει το αυτοκίνητο. “Η προσωπικότητά του ή θα του βγει σε καλό ή όχι”, συνέχισε. “Σίγουρα σε καλό”, του απάντησα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.