Έκθεση φωτογραφίας «Υδάτινοι Τόποι» στον Άγιο Δημήτριο




Έκθεση φωτογραφίας της Περιφέρειας Αττικής (Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθήνας), με τίτλο «Υδάτινοι Τόποι», πρόκειται να φιλοξενήσει το Δημαρχείο του Αγ. Δημητρίου μεταξύ Παρασκευή 1/06 έως και τη Δευτέρα 11/06.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων «Ημέρες Περιβάλλοντος» οι οποίες διοργανώνονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η έκθεση «Υδάτινοι Τόποι» αποτελεί την κορύφωση του Ανοιχτού Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα το νερό, ο οποίος διεξήχθη το φθινόπωρο του 2011 από την Περιφέρεια Αττικής και το υλικό της έκθεσης αποτελείται από τις 50 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού αυτού. Οι αξιόλογες αυτές καλλιτεχνικές φωτογραφίες εκτίθενται από το χειμώνα στους 8 δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νότιας Αθήνας.

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, αποφάσισε να εντάξει τους «Υδάτινους Τόπους» στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων «Ημέρες Περιβάλλοντος», με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, καθώς η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των δημοτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αποτελούν έναν από τους άξονες στρατηγικής προτεραιότητας της Δημοτικής Αρχής.

Η επιλογή της συγκεκριμένης έκθεσης με τίτλο «Υδάτινοι Τόποι», προκειμένου να ενταχθεί στις δράσεις περιβάλλοντος δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου έχει ήδη εγκαινιάσει σειρά δράσεων για την ανάδειξη, προστασία και φροντίδα του ρέματος της Πικροδάφνης, με το κεντρικό μήνυμα «Ανακαλύπτουμε την Πικροδάφνη». Η Πικροδάφνη αποτελεί για το Δήμο Αγ. Δημητρίου, όαση πρασίνου και φυσικού τοπίου μέσα στο ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο αστικό του περιβάλλοντος. Η έκθεση «Υδάτινοι Πόροι» που θα φιλοξενηθεί στο Δημαρχείο, έχει ως βασική ιδέα το νερό ως πηγή ζωής αλλά και έμπνευσης. Το νερό σε όλες του τις μορφές: πάγος, υδρατμός, σταγόνα, ποτάμι, ρεύματα, θάλασσα. Η διάφανη γλώσσα του νερού μπορεί, μέσα από τη φωτογραφία, να αποδώσει τη διπολικότητα και τις αντιθέσεις που εμπεριέχει: το στοιχείο που μας ενώνει και μας χωρίζει, που προκαλεί πλημμύρες ή μας ανακουφίζει.

Ο φωτογραφικός φακός μπορεί να αναδείξει την προβληματική της βιώσιμης ανάπτυξης, της κοινωνικής και οικολογικής διάστασης που κρύβει μέσα του το στοιχείο του νερού. Μπορεί να παρακινήσει, να ευαισθητοποιήσει και να συγκινήσει!

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.