Και δεύτερο ευρω-μετάλλιο Σαμιλίδη – “άνετο” εισιτήριο για Ολυμπιακούς (video)




Με δύο μετάλλια επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα ο 19χρονος Παναγιώτης Σαμιλίδης, ο οποίος μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ πρόσθιο, κατέκτησε και δεύτερο χάλκινο μετάλλιο, αυτή τη φορά στα 50μ. πρόσθιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης, του Ντέμπρετσεν.

“Κάθε χρόνο βάζουμε στόχους με τους αθλητές μας. Φέτος είχαμε βάλει στόχο να περάσει στον τελικό και να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς. Όμως ο Παναγιώτης ξεπέρασε τις προσδοκίες μας!”, είπε στο notia.gr ο κ. Βαγγέλης Κοζομπόλης, επικεφαλής προπονητής στην ομάδα που ανήκει ο αθλητής στον ΑΝΟ Αργυρούπολης.

Ο Σαμιλίδης ξεκίνησε από το Π. Φάληρο, όμως στα 13 του συνέχισε τις προπονήσεις του στο κολυμβητήριο της Αργυρούπολης. Με προπονητή του τον κ. Αλέξανδρο Νικόλοπουλο, ο Σαμιλίδης ήταν από τους ταλαντούχους αθλητές ενώ δεν έμενε ποτέ στάσιμος, όπως μας είπε ο κ. Κοζομπόλης.

Ο πρωταθλητής της Αργυρούπολης τερμάτισε σε 27.64, συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ (27.89), και έμεινε πίσω από τον Σλοβένο Ντούγκονιτς (27.32) και τον Ιταλό Σκοτσόλι (27.49).

Πρώτος αναδείχθηκε ο Ούγγρος, Ντάνιελ Γκιάρτα, ο οποίος ήταν και το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2:08.60 ενώ δεύτερος με το ασημένιο μετάλλιο είναι ο Γερμανός, Μάρκο Κοχ με χρόνο 2:09.26.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκιούρτα κατακτά το χρυσό μετάλλιο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε μεγάλη διοργάνωση (είχαν προηγηθεί τα Παγκόσμια του 2009 και του 2011 και το Ευρωπαϊκό του 2010) και πλέον το μόνο που του λείπει είναι ο Ολυμπιακός τίτλος, τον οποίο θα κυνηγήσει το καλοκαίρι στο Λονδίνο. Ο Σαμιλίδης θα είναι και εκεί.

«Δεν θα μπορούσα ούτε να το ονειρευτώ πριν τους αγώνες… Ήμουν μακράν ο νεότερος του τελικού, αλλά τώρα κέρδισα το δεύτερο μετάλλιό μου εδώ στο Ντέμπρετσεν» είπε ο Σαμιλίδης.

“Το επίπεδό του στους άνδρες είναι πολύ υψηλό. Ευελπιστούμε να συνεχίσει έτσι!”, ευχήθηκε ο κ. Κοζομπόλης.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.