Μεγάλη ανταπόκριση στην 1η Ποδηλατική Γιορτή Αγ. Δημητρίου




Με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ποδηλατική Γιορτή, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο χώρο του Ασυρμάτου, με πρωτοβουλία της Ποδηλατικής Ομάδας Bike Fantasy στον Αγ. Δημήτριο και τη συμμετοχή και συνεργασία του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

Την Κυριακή 13 Μαΐου, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής γέμισε με παιδικά χαμόγελα, ποδήλατα, κέφι και ζωντάνια! Πέντε σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων συμμετείχαν στην πρώτη ποδηλατική γιορτή, από τα 3ο, 7ο, 12ο, 13ο-21ο και 15ο Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας, και πάνω από 80 μαθητές είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια μοναδική Κυριακή με πολύ παιχνίδι και υπεύθυνες συμβουλές.

Η γιορτή είχε την μορφή εκπαιδευτικού παιχνιδιού. Μέσα από τις ενημερώσεις, τις ποδηλατικές βόλτες εντός του πάρκου και τα παιχνίδια που έπαιξαν οι μαθητές, έμαθαν τα βασικά στοιχεία του Κ.Ο.Κ., ενημερώθηκαν για το τι πρέπει να φοράνε προκειμένου να ποδηλατούν με ασφάλεια, έμαθαν πως να συντηρούν και να ελέγχουν το ποδήλατό τους και τέλος τους δόθηκαν συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση μικρό – ατυχήματος.

Σημαντική ήταν η παρουσία και συμμετοχή της Ποδηλατικής Ομάδας των Εθελοντών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι έδωσαν συμβουλές στα παιδιά σχετικά με τις πρώτες βοήθειες αλλά και την ανάγκη σεβασμού του Κ.Ο.Κ. Οι εθελοντικές ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση, το στήσιμο και την υλοποίηση της εκδήλωσης, εκτός από την Bike Fantasy, ήταν κυρίως ποδηλατικές και ήταν οι εξής: “ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ” & “ΠΟΔΗΛΑΤΙΝ”.

Αξίζει να σημειωθεί πως χορηγοί μοίρασαν κατόπιν κλήρωσης σε μικρούς ποδηλάτες, δώρα και αναμνηστικά. Οι εταιρείες και επιχειρήσεις που συνεργάστηκαν ήταν: Το κατάστημα ποδηλάτων και ποδηλατικών ειδών “Cycle Therapy”, το οποίο εκτός της χορηγίας του σε δωράκια για τα παιδιά, συμμετείχε εθελοντικά και λειτούργησε τα σημεία ενημέρωσης για τη συντήρηση των ποδηλάτων, του εξοπλισμού και ένα σημείο παιχνιδιού, αυτό του “Ντύσε τον ποδηλάτη”, το κατάστημα “Global Cycling”, επίσης οι ανεξάρτητοι συνεργάτες της εταιρείας προϊόντων Αλόης “Forever living” οι οποίοι ανέλαβαν την αντιηλιακή προστασία των μικρών ποδηλατών και όλων των εθελοντών που συμμετείχαν. Ακόμη, η εταιρεία παιδικών παιχνιδιών “brick to brick”, οι Εκδόσεις Πατάκη και το Βιβλιοπωλείο Πιτσιλός που προσέφεραν στα παιδιά βιβλία σχετικά με την Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Στόχος του κύκλου των Ποδηλατικών Εκδηλώσεων, είναι η ενημέρωση των νέων ποδηλατών για τη σωστή οδήγηση του πιο αγαπημένου μέσου μεταφοράς, του ποδηλάτου. Η εκδήλωση αυτή ήταν η πρώτη από ένα κύκλο εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο και τις δύο επόμενες Κυριακές (20/05 & 27/05), λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου και η ομάδα Bike Fantasy ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες για την πολύτιμη εθελοντική βοήθεια, το ενδιαφέρον τους και τη θετική τους ενέργεια ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το γεγονός αναφέρεται πως “Οι ποδηλατικές γιορτές στον Αγ. Δημήτριο μόλις ξεκίνησαν!”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.