ΣΥΡΙΖΑ – οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά δεν ξεπουλιούνται, ανήκουν στους πολίτες




Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά δεν ξεπουλιούνται, ανήκουν στους πολίτες.

 Μετά την ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής του Νόμου για το ξεπούλημα του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου μαζί με όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ξεκίνησαν οι ενέργειες για την προώθηση των σχεδίων της κερδοσκοπικής «αξιοποίησής του».

Διατάσσεται η αποβολή από το χώρο όλων των δημόσιων και κοινωνικών φορέων που λειτουργούν εκεί (πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα, ΥΠΑ, ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, κοινωνικές υπηρεσίες για ΑΜΕΑ κ.α.). Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την οργή όλων των κατοίκων της περιοχής, αλλά και ειδικότερα την κατακραυγή του αθλητικού κόσμου μια και οι συνέπειες στον ελληνικό αθλητισμό – και κυρίως τον ερασιτεχνικό – θα είναι καταστροφικές.

Όμως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπακούοντας πιστά στις αποφάσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης, προσχώρησε άμεσα στην παρέα των «μεσιτών κυβερνώντων» που αποφάσισαν την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, των αθλητικών εγκαταστάσεων και της παραλίας. Ενδιαφέρεται μόνο για τη βιτρίνα και τις χορηγίες. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να παραμείνει ως τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 το ολυμπιακό προγυμναστήριο. Το γεγονός ότι θα χαθεί ο μοναδικός χώρος στην Αττική, το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας, όπου συνυπάρχουν λειτουργίες σωματείων και δυνατότητες ανεξάρτητων ομάδων και πολιτών να αθληθούν, δεν τους ενδιαφέρει.

Οι αθλητικοί φορείς που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά, οι εθνικές ομοσπονδίες, τα αθλητικά σωματεία, οι σύλλογοι δρομέων υγείας κ.λ.π. οφείλουν να μην αποδεχτούν και να αντιδράσουν στα καταστροφικά σχέδια που υπαγορεύει η τρόικα και οι πολιτικές της δήθεν ανάπτυξης.

Τα αθλητικά σωματεία της Γλυφάδας πρέπει να συστρατευθούν με όλους τους αθλητικούς φορείς της περιοχής, το σύλλογο των εργαζόμενων του Αθλητικού κέντρου του Αγ. Κοσμά, τους περιβαλλοντικούς, επιστημονικούς, πολιτιστικούς και άλλους φορείς και συλλογικότητες που υψώνουν φωνή αντίστασης στο ξεπούλημα του Ελληνικού, της παραλίας και του Αγ. Κοσμά, και να ενισχύσουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και των φορέων της γύρω περιοχής.

Μπορείτε να μας βρείτε στα τηλ. 6945 754555-6977749011-6946505419

στο mail: [email protected]

και στο blog: http://syrizaglyfadas.blogspot.com/

 


 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.