Το ευρωπαϊκό μετάλλιο Σαμιλίδη, ψυχική ανάταση σε δύσκολες εθνικά ώρες




“Περήφανους μας κάνουν τέτοια γεγονότα στην πόλη μας και ως Δήμο και ως πολίτες σε αυτόν”, σχολίασε στο notia.gr ο αντιδήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Βασίλης Μπούκας σχετικά με την ευρωπαϊκή διάκριση που κέρδισε ο 19χρονος κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης, Παναγιώτης Σαμιλίδης στο Ντέμπρετσεν.

«Στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα, η επιτυχία αυτή γίνεται λόγος για ανάταση ψυχής», επεσήμανε ο κ. Μπούκας, σημειώνοντας πως αισθάνεται περήφανος που ο Σαμιλίδης ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στην κολύμβηση στο κολυμβητήριο του ΑΝΟ Αργυρούπολης.

Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό των 200μ. πρόσθιο με χρόνο 2:09.72, συντρίβοντας εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε κάνει στον χθεσινό προκριματικό (2:10.61).

Πρώτος αναδείχθηκε ο Ούγγρος, Ντάνιελ Γκιάρτα, ο οποίος ήταν και το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2:08.60 ενώ δεύτερος με το ασημένιο μετάλλιο είναι ο Γερμανός, Μάρκο Κοχ με χρόνο 2:09.26.

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία για τον Σαμιλίδη, που βέβαια είχε καταθέσει από πέρυσι τα… διαπιστευτήριά του, όταν κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων, καθώς και ένα χρυσό και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο της ίδιας κατηγορίας.

Εδωσε μάλιστα το «παρών» στο Παγκόσμιο της Σανγκάης, όμως λίγοι περίμεναν τέτοια θεαματική εξέλιξη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο νεαρός πρωταθλητής μας ξεκίνησε πολύ δυνατά, οδήηγσε την κούρσα στα πρώτα 100μ. και στη συνέχεια κατάφερε να κρατηθεί κοντά στους Γκιούρτα και Κοχ, διατηρώντας μάλλον άνετα την τρίτη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκιούρτα κατακτά το χρυσό μετάλλιο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε μεγάλη διοργάνωση (είχαν προηγηθεί τα Παγκόσμια του 2009 και του 2011 και το Ευρωπαϊκό του 2010) και πλέον το μόνο που του λείπει είναι ο Ολυμπιακός τίτλος, τον οποίο θα κυνηγήσει το καλοκαίρι στο Λονδίνο. Ο Σαμιλίδης θα είναι και εκεί.

«Οι επιτυχίες του Γιάννη Δρυμωνάκου και του Παναγιώτη Σαμιλίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν, σε συνδυασμό με το χρυσό μετάλλιο του Άρη Γρηγοριάδη, μας έχουν κάνει όλους υπερήφανους. Αποδεικνύουν τη συστηματική δουλειά που γίνεται στην ελληνική κολύμβηση και μας γεμίζουν ελπίδες για το μέλλον. Θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου» επισήμανε σε δηλώσεις της η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.