212 νέα δέντρα, 1 συντριβάνι, 130 χιλ ευρώ για τη νέα πλατεία Ηλιούπολης




Μια πλατεία που “εδώ και 40 χρόνια, από τότε δηλαδή που κατασκευάστηκε, παρέμενε εγκατελειμμένη, χωρίς καμία ουσιαστική συντήρηση”, όπως είπε στο notia.gr ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Ηλιούπολης, κ. Γιώργος Χατζηδάκης εγκαινιάζεται με το ανανεωμένο της πια πρόσωπο αυτό το Σάββατο, 9 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα είναι και η έναρξη της φετινής έκθεσης βιβλίου.

“Λόγω κακής συντήρησης, οι πλάκες της παλαιάς πλατείας ήταν σπασμένες. Η πλατεία ήταν σκοτεινή, υπήρχε πρόβλημα με την άρδευση και τα φυτά ξεραίνονταν ενώ και τα παράπονα των κατοίκων φούντωναν. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε άμεση παρέμβαση για την ουσιαστική ανακατασκευή και συντήρηση της κεντρικής πλατείας της Ηλιούπολης”, μας είπε ο Αντιδήμαρχος.

Οι βελτιώσεις της πλατείας υπόσχονται να εξασφαλίζουν την εύκολη πρόσβασή της από τους κατοίκους και να την καθιστούν τόπο ξεκούρασης για τους μεγάλους και αναψυχής για τα παιδιά και τους νέους. “Έχουμε εγκαταστήσει καινούριο αρδευτικό σύστημα με αυτόματο πότισμα για τα 212 καινούρια δέντρα που φυτέψαμε ενώ έχουμε αυξήσει και τον φωτισμό της πλατείας”, αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης εξηγώντας πως η ανάπλαση της πλατείας έγινε με τα οικονομικότερα μέσα και στοίχισε συνολικά 130-135 χιλιαδες ευρώ. “Δώσαμε εργολαβία μόνο την τοποθέτηση κιβόλιθων οι οποίοι έχουν μπει στις πλάκες πεζοδρομίου, και όλες οι άλλες εργασίες, όπως φυτεύσεις και ηλεκτροφωτισμός, ολοκληρώθηκαν από το τεχνικό συνεργειο του Δήμου, για εξοικονόμηση χρημάτων”, τόνισε.

H ολοκλήρωση όλων των φυτεύσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται θάμνοι, λουλούδια κτλ, αναμένεται στα μέσα Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως την ημέρα των εγκαινίων, Σάββατο, 9/6/12, στις 20.00, οι επαγγελματίες του κέντρου, απαντώντας με δυναμισμό και πνεύμα αλληλεγγύης στην οικονομική κρίση, εγκαινιάζουν Μήνα Προσφορών για όλους. Από τις 15/6 έως τις 15/7, κάθε Παρασκευή, 34 μαγαζιά γύρω από την κεντρική πλατεία, θα κάνουν εκπτώσεις και ελκυστικές προσφορές στα είδη και τις υπηρεσίες τους, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους της Ηλιούπολης, αλλά και άλλων περιοχών, να κάνουν τις αγορές τους ή να απολαύσουν τις υπηρεσίες τους σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς των εγκαινίων, η Φιλαρμονική του Δήμου θα μας χαρίσει αγαπημένες μελωδίες, ζογκλέρ και animateurs θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους, και θα γευτούμε τα κεράσματα των café, που συμμετέχουν στην εκδήλωση, και της Pizza Fun.

Την ίδια βραδιά θα γίνει και η έναρξη της Ετήσιας Έκθεσης Βιβλίου, με τη συμμετοχή των βιβλιοπωλών της πόλης μας, που όπως κάθε χρόνο, θα μας προτείνουν πολλούς νέους και παλιούς τίτλους βιβλίων και θα μας παρουσιάσουν αγαπημένους συγγραφείς. Την Έκθεση Βιβλίου θα συνοδεύσουν επί ένα δεκαήμερο πλούσιες εκδηλώσεις, ενώ μετά το πέρας της Έκθεσης θα ακολουθήσει η ετήσια Έκθεση των Εικαστικών Εργαστηριών του Δήμου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απολαύσουμε την πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά των φίλων που συμμετείχαν σ’ αυτά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.