Αναβαθμίζεται σε υπηρεσίες & υποδομές το Δημ. Γηροκομείο Ηλιούπολης




Παρεμβάσεις αναβάθμισης υλοποιήθηκαν στο Δημοτικό Γηροκομείο της Ηλιούπολης, “Αγ. Ταβιθά”, με την επιμέλεια της Διοίκησης του «Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. – Π. Πεντάρης», αφ’ ότου αυτή ανέλαβε την ηγεσία του Νομικού Προσώπου.

Ο ευαίσθητος τομέας της Τρίτης Ηλικίας έχει περιβληθεί με «αισθήματα αγάπης και σεβασμού προς τους αναξιοπαθούντες ηλικιωμένους συμπολίτες μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου, κ. Π. Γάσπαρη, με στόχο την εξασφάλιση ευπρεπούς διαβίωσης και την παροχή των υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι ανήμποροι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, που φιλοξενούνται σ’ αυτό.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν αφορούν κατ’ αρχάς στην παροχή ιατρικών, φαρμακευτικών, νοσηλευτικών και ψυχαγωγικών υπηρεσιών. Έτσι:

-Εξασφαλίστηκε η συνεχής ιατρική παρακολούθηση των γερόντων, με τακτικές επισκέψεις γιατρού και με συνεχή επιφυλακή του για έκτακτα περιστατικά.
-Εξασφαλίστηκε επίσης η σταθερή κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών με δύο φυσικοθεραπευτές.
-Παρέχονται τα απαραίτητα φάρμακα, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης, σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν.
-Προσφέρεται καθημερινή μέριμνα για τις αναγκαίες συνταγογραφήσεις από το προσωπικό του Ιδρύματος, που διεκπεραιώνει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες.
-Οργανώθηκαν μαθήματα γιόγκα, για την ψυχοσωματική ευεξία των ηλικιωμένων, και υπάρχει φροντίδα για τη διενέργεια ποικίλων εκδηλώσεων ψυχαγωγικού χαρακτήρα σε εβδομαδιαία βάση.
Μεγάλης έκτασης όμως είναι και οι παρεμβάσεις σε υποδομές, όπως και η επίλυση χρόνιων λειτουργικών προβλημάτων. Ειδικότερα:

-Ολοκληρώθηκε το σύστημα πυροπροστασίας, με την τοποθέτηση συστήματος πυρανίχνευσης, την προμήθεια πυροσβεστήρων και πυροσβεστικών φωλεών και την τοποθέτηση ειδικού πίνακα πυροπροστασίας.
-Δημιουργήθηκε ειδικός χώρος Ιατρείου και Φαρμακείου.
-Κατασκευάστηκαν τουαλέτες κατάλληλες για ΑμεΑ.
-Αντικαταστάθηκε ο ηλιακός θερμοσίφωνας
-Αντικαταστάθηκε ικανός αριθμός κρεβατιών, αναπηρικών καροτσιών και γενικότερα αντικειμένων εξοπλισμού.
-Οργανώθηκε η ασφαλής φύλαξη και η ορθολογική διαχείριση των τροφίμων.
-Δημιουργήθηκε χώρος για τα γραφεία του προσωπικού, με τον απαραίτητο εξοπλισμό (ντουλάπια, θυρίδες για φύλαξη αντικειμένων κ.λπ.)
-Διαμορφώθηκαν τα κιγκλιδώματα, έτσι ώστε να πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές.
-Τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα στα παράθυρα προς τον ακάλυπτο χώρο, για την ασφάλεια των φιλοξενουμένων.
-Τέλος διαμορφώθηκε ο προαύλιος χώρος, με τοποθέτηση καθισμάτων (παγκάκια) και στεγάστρου, με φύτευση και επιμέλεια του πρασίνου και με φροντίδα για τη γενική αισθητική του αναβάθμιση.

Η διοίκηση του γηροκομείου δέχθηκε την υποστήριξη των προσπαθειών του και από μεγάλο αριθμό πολιτών “που με τις προσφορές και την έμπρακτη βοήθειά τους, συνέδραμαν το έργο μας, και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.