Κόντρα Κορτζίδη με τους εργαζόμενους στο δήμο




Ότι “μόνο βαθύτατη θλίψη για τα αδιέξοδα, τις σκοπιμότητες και τα μέσα των εμπνευστών τους” μπορούν να προκαλέσουν οι κατηγορίες που απευθύνει ο Σύλλογος Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης περί χάους στο Δήμο και διωγμό εργαζομένων από αυτόν, εκτιμά σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος, κ. Χρήστος Κορτζίδης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, με αφορμή την αποστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών στοιχείων για τον αριθμό των Μονίμων υπαλλήλων και των υπαλλήλων Αορίστου και Ειδικών Θέσεων από το Δήμο, εξέδωσε ανακοίνωση-καταγγελία στην οποία ισχυρίζεται ότι:

1. Ο δήμαρχος «έσπευσε, να ανταποκριθεί και κατ’ ουσία να συνεργαστεί με την τρόικα και τις απαιτήσεις της», «συμβάλλει στο τελικό στόχο των τροικανών, δηλαδή στον διωγμό χιλιάδων εργαζομένων από το Δημόσιο», «καλεί τους εργαζόμενους & τους δημότες να μην υπακούν στις απαιτήσεις της τρόικας, ο ίδιος όμως σπεύδει να ενδώσει στις μνημονιακές αξιώσεις της»,

2. Ο δήμαρχος «παραβλέπει τις οδηγίες του ΥΠΕΣ περί κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων, με αποτέλεσμα την δραματική καθυστέρηση σύστασης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, γεγονός που προκαλεί αφενός χάος στην λειτουργία και οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, και αφετέρου εντείνει το καθεστώς ανασφάλειας των εργαζομένων. Ενέργεια τελείως αντίθετη με την παραπάνω επιλογή του».

3. « Η προβαλλόμενη», από το δήμαρχο, «θέση περί δικαιώματος όλων στην εργασία, αποδεικνύεται μάλλον επιλεκτική και μεμονωμένη».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος στους εργαζομένους, χαρακτήρισε τη θέση του Συλλόγου ως “κακοποίηση της αλήθειας” και απάντησε ως εξής…

Α. Σας ενημερώνουμε ότι η αποστολή στατιστικών στοιχείων για τους εργαζόμενους στο Δήμο προς το ΥΠΕΣ, την ΚΕΔΕ, τη Βουλή(για απάντηση ερωτήσεων βουλευτών), τα ΑΕΙ και αλλού, είναι κάτι που συμβαίνει ταχτικά και από όλους τους δήμους της χώρας. Άλλωστε γνωρίζετε ότι έχετε όλοι απογραφεί δίνοντας οι ίδιοι πλήρη προσωπικά στοιχεία και όχι αριθμητικά που δίνει ο Δήμος.

Β. Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί το ΔΣ του Συλλόγου:

• Μας καλεί-παρά την αντίθετη θέση του συνδικαλιστικού κινήματος-να αποδεχτούμε ως δημοτική αρχή την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων στο νέο οργανισμό του δήμου. Μα η κατάργηση αυτών των θέσεων επιβλήθηκε από το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, την Τρόικα και τα κόμματα που πρόσφατα καταδικάστηκαν από τον Ελληνικό λαό με στόχο τη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων.

• Εκδηλώνει διαρκώς την ανησυχία του για την παραμονή στο δήμο των συμβασιούχων-και πάλι σε αντίθεση με τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος-με εντολή δημάρχου γιατί δήθεν κινδυνεύει η πληρωμή των μονίμων κα των ΙΔΑΧ. Μας μέμφεται λοιπόν στην ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τη στάση του δημάρχου απέναντι στους συναδέλφους τους συμβασιούχους ως «θέση περί δικαιώματος όλων στην εργασία μάλλον επιλεκτική και μεμονωμένη» .

Γ. Δηλώνουμε ότι είμαστε υπερήφανοι, γιατί αρνηθήκαμε με προσωπική ευθύνη να καταργήσουμε θέσεις εργασίας στο δήμο. Γιατί πρωταγωνιστούμε στην προσπάθεια για τη συλλογική και δυναμική κινητοποίηση των Δήμων και των εργαζομένων τους και την εναρμόνιση τους με τη δοκιμαζόμενη κοινωνία που είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση της αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων σε αυτή.

“Η ιστορία, η πορεία, οι απόψεις, οι ενέργειες και η δράση των ανθρώπων και της παράταξης που διοικούν το Δήμο μας σήμερα είναι ευτυχώς γνωστή και διάφανη”, κατέληξε ο κ. Δήμαρχος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.