Eργαζόμενοι προς Κορτζίδη: “Αγνοήσατε την ΠΟΕ – ΟΤΑ & στείλατε τα στοιχεία”




Οτι η αποστολή πληροφοριακών στοιχείων που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης “ΔΕΝ ήταν ούτε στατιστικά ούτε αποστέλλονται τακτικά” και ότι “ΔΕΝ στάλθηκαν στην Βουλή (για επερωτήσεις βουλευτών), ούτε σε ΑΕΙ (για Πανεπιστημιακή έρευνα), όπως, τάχα αδιάφορα, ισχυρίζεστε στην ανακοίνωση σας” αλλά “είχαν συγκεκριμένο αποδέκτη και προαναγγελθέντα σκοπό”, αναφέρει σε απαντητική επιστολή στον Χρ. Κορτζίδη ο Σύλλογος Εργατοτεχνικού & Υπαλληλικού προσωπικού Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή που συνέταξε χθες ο Σύλλογος εργαζομένων, “δεν μας εξηγείτε γιατί αγνοήσατε την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που ήταν σαφής και ζητούσε απερίφραστα τη μη αποστολή των στοιχείων αυτών καθώς και την ανάκληση του συγκεκριμένου εγγράφου του υπουργείου”.

Επίσης, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως εξαιτίας της αμετακίνητης θέσης του Δημάρχου για διατήρηση των κενών θέσεων “ο κίνδυνος της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου” αυξάνεται.
Δείτε ολόκληρη την επιστολή των εργαζομένων…

Είθισται τα πολιτικά πρόσωπα να κρίνονται από τις πράξεις τους και όχι από τα λόγια τους. Ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο, της ρευστής πολιτικής πραγματικότητας, η ειλικρίνεια των προθέσεων των όποιων διεκδικήσεων από την κεντρική εξουσία, κρίνεται από τα αποτελέσματα που παράγει.

Με την απάντηση σας επί της ανακοίνωσης του Συλλόγου μας, προσπαθήσατε με αδέξιο, κατά τη γνώμη μας τρόπο, να απενοχοποιήσετε και να δικαιολογήσετε τη πράξη σας, δηλαδή το γεγονός ότι πράγματι στείλατε τα στοιχεία που αφορούν το προσωπικό του Δήμου στο Υπ. Εσωτερικών, «προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα». Επιδιώξατε να εμφανίσετε το γεγονός ως ουδέτερο πολιτικής βαρύτητας, υποστηρίζοντας ότι η αποστολή πληροφοριακών στοιχείων είναι συχνό φαινόμενο. Ωστόσο η πραγματικότητα σας διαψεύδει τραγικά.

Τα στοιχεία που σας ζητήθηκαν «προκειμένου να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα»,

ΔΕΝ ήταν ούτε στατιστικά ούτε αποστέλλονται τακτικά (εκτός αν παρέχετε συχνά πληροφοριακό υλικό στην τροικα και δεν το γνωρίζουμε). Επίσης ΔΕΝ στάλθηκαν στην Βουλή (για επερωτήσεις βουλευτών), ούτε σε ΑΕΙ (για Πανεπιστημιακή έρευνα), όπως, τάχα αδιάφορα, ισχυρίζεστε στην ανακοίνωση σας. Είχαν συγκεκριμένο αποδέκτη και προαναγγελθέντα σκοπό!

Φυσικά και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων έχει ολοκληρωθεί και ότι τα «πλήρη προσωπικά στοιχεία μας», όπως δηκτικά μας υπενθυμίζετε, βρίσκονται ήδη στη διάθεση του Υπουργείου. Αυτός ακριβώς είναι ένας λόγος παραπάνω, για να ΜΗΝ στείλετε τα στοιχεία στο Υπουργείο, εφόσον όπως αναφέρετε, τα έχουν ήδη! Επίσης αφού όπως ισχυρίζεστε, συμπορεύεστε με το συνδικαλιστικό κίνημα και υιοθετείτε τις θέσεις του, δεν μας εξηγείτε γιατί αγνοήσατε την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που ήταν σαφής και ζητούσε απερίφραστα τη μη αποστολή των στοιχείων αυτών καθώς και την ανάκληση του συγκεκριμένου εγγράφου του υπουργείου.

Συνεχίζοντας στην απάντησή σας, ισχυρίζεστε ότι «δεν αποδέχεστε την κατάργηση των κενών θέσεων στον προτεινόμενο Εσωτερικό Οργανισμό Υπηρεσίας (ΕΟΥ) του Δήμου, διότι «αυτό επιβάλλει το μνημόνιο και η τρόικα με στόχο την συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου».

Καταρχήν, αποσιωπάται το γεγονός ότι η πρότασή σας για τον ΟΕΥ του Δήμου, βάσει του προηγούμενου σκεπτικού, δεν εγκρίθηκε από την Περιφέρεια, εφόσον ο νόμος δεν επιτρέπει την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων. Ας υποθέσουμε όμως, ότι συναινούμε σε ένα αγώνα μέχρι εσχάτων για την επικύρωση ενός Οργανισμού του Δήμου με πχ 400 κενές θέσεις. Τι αντίκρισμα στην πραγματικότητα θα έχει η ύπαρξη αυτών των θέσεων όταν απαγορεύονται οι νέες προσλήψεις προσωπικού; Το συγκεκριμένο αίτημα έχει ήδη ξεπεραστεί από τις πολιτικό – οικονομικές εξελίξεις του τόπου.

Εξάλλου σε μια ευνοϊκή μελλοντική εξέλιξη όπου πιθανόν να αρθεί η απαγόρευση προσλήψεων μπορούμε να τροποποιήσουμε τον Οργανισμό και να τον εναρμονίσουμε στη νέα πραγματικότητα. Η μόνη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να υπάρχει Οργανισμός! Επομένως ο κίνδυνος της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου, όχι μόνο δεν αποτρέπεται αλλά αντιθέτως πολλαπλασιάζεται από την αδιάλλακτη στάση σας και την πολιτική εμμονή σας «στις κενές θέσεις» αφήνοντας το ήδη υπάρχον προσωπικό, έρμαιο στις διαθέσεις της τροικανής Task Force.

Η ανυπαρξία Οργανισμού, από συστάσεως Καλλικρατικού Δήμου και έπειτα, σημαίνει ότι ο Δήμος λειτουργεί χωρίς οργανωτική δομή, με υπηρεσίες που έχουν συγκεχυμένες και αλληλοεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες, με κενά στην υπηρεσιακή διαβάθμιση που καλύπτονται από τους αιρετούς οι οποίοι ασκούν χρέη Διεύθυνσης (!), με αθρόες και χωρίς καμία αιτιολόγηση μετακινήσεις υπαλλήλων, με επιλεκτικές εσωτερικές μετατάξεις προσωπικού κλπ. Για όλα τα παραπάνω, ως Σύλλογος Εργαζομένων, σας εκφράσαμε πολλές φορές την αγωνία μας και την αντίρρησή μας, γεγονός για το οποίο όπως αναφέρετε στην ανακοίνωσή εκφράζετε τη λύπη σας!

Ο διαχωρισμός των εργαζομένων του δήμου σε συμβασιούχους και μόνιμους, είναι μια τακτική στην οποία απροκάλυπτα επιδίδεστε ως Δημοτική παράταξη (αιρετοί και μη) το τελευταίο διάστημα. Δυστυχώς φτάσατε στο σημείο να συκοφαντείτε τους εργαζόμενους ότι δήθεν αντιδρούν στη παραμονή των συμβασιούχων στο Δήμο γιατί κινδυνεύει η πληρωμή τους! Αλήθεια σε ποιο σημείο της ανακοίνωσης μας διαβάσατε κάτι τέτοιο; Γιατί νιώθετε την ανάγκη να αντικρούσετε φανταστικές επιθέσεις; Η έντεχνη πρόκληση της διχόνοιας μεταξύ συναδέλφων θεωρείτε ότι δικαιώνει τον αγώνα σας; Αυτή είναι η αντίληψή σας περί δίκαιης και ισότιμης μεταχείρισης των εργαζομένων; Θεωρούμε ότι με το ατόπημά σας αυτό αδικείτε τόσο τον εαυτό σας όσο και την παράταξή σας!

Επίσης θα σας ζητούσαμε να σταματήσετε να υποδύεστε τον ρόλο της κριτικής επιτροπής του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων, και να μας εγκαλείτε ότι δήθεν δεν εκφράζουμε τις θέσεις του. Μας κρίνουν και μας αξιολογούν αυτοί που μας εξέλεξαν και όχι η εκάστοτε δημοτική παράταξη, σύμφωνα με το αν καλύπτουμε η όχι τις πολιτικές της επιδιώξεις. Εντέλει ξεκαθαρίστε μας αν συμφωνείται ή διαφωνείτε με την θεσμική λειτουργία της ΠΟΕ ΟΤΑ και τις θέσεις της. Διότι αν διατηρείτε για τον εαυτό σας και τη παράταξή σας το δικαίωμα της κριτικής στάσης απέναντι στις συνδικαλιστικές αξιώσεις, αναρωτιόμαστε γιατί δεν αναγνωρίζετε το ίδιο δικαίωμα και στο Σύλλογο των Εργαζομένων;

Ίσως να μην θέλετε ή να μην μπορείτε να το κατανοήσετε, όμως ένας από τους ρόλους ενός Συλλόγου Εργαζομένων είναι, να παρακολουθεί, να αξιολογεί και να ασκεί κριτική στις πράξεις της αιρετής διοίκησης του Δήμου, με γνώμονα το συμφέρον των μελών του.

Στην ανακοίνωσή σας, μας κατηγορείτε αόριστα για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων. Ποιες εννοείτε και γιατί δεν τις κατονομάζετε; Όταν κάποιος έχει να πει κάτι το λέει ως έχει, διαφορετικά πρόκειται για κοινή συκοφαντία, και ως τέτοια επιστρέφεται στον συντάκτη του κειμένου.

Κλείνοντας διευκρινίζουμε προς όλους τους αποδέκτες ότι ο Σύλλογός Εργατοτεχνικού & Υπαλληλικού προσωπικού Ελληνικού – Αργυρούπολης, θα βρίσκεται αρωγός και συμπαραστάτης της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής σε θέσεις και αποφάσεις που θα υπηρετούν μακροπρόθεσμα και όχι ευκαιριακά το συμφέρον των εργαζομένων και των δημοτών του Δήμου μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.