Η Αλήθεια να Λέγεται – το μπλογκ της Μαρίας Σεφέρου




Η απόλυτη αθλιότητα στην παραλία Αγίου Νικολάου Καβουρίου
Ο ύμνος του γκρέκο μασκαρά που είχε γραφτεί πριν από πολλά χρόνια, και κάποτε με πρόσβαλλε προσωπικά, τώρα είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ και δεν μας σοκάρει πια… Ποιος αμφιβάλλει σήμερα ότι εμείς οι Νεοέλληνες είμαστε μασκαράδες με περικεφαλαία;
 Μας φάγανε τα τρία “Μ”. Ποια είναι;  Μωρία, Μαγκιά και Μαλακία

Οι φωτογραφίες που θα δείτε τραβήχτηκαν από τη γράφουσα σήμερα το απόγευμα, γύρω στις 6 μ.μ. Ο ήλιος ήταν απέναντί μου και το αποτέλεσμα δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Οι εικόνες επιβεβαιώνουν  πέραν πάσης αμφιβολίας την κατάντια μας, την παρακμή και την  αφροσύνη που μας διέπει σα λαό. Δυστυχώς, από αυτή την αφροσύνη είναι δύσκολο ν’ απαλλαγούμε διότι, όπως λέει στις Παροιμίες ο Σοφός Σολομών, “Και αν κοπανίσης δια κοπάνου τον άφρονα εν ιγδίω μεταξύ σίτου κοπανιζομένου, η αφροσύνη αυτού δεν θέλει χωρισθή απ’ αυτού.” (Παροιμίες, 27:22)

Και μη νομίσετε πως η εγκατάλειψη οφείλεται στην κρίση που διέρχεται η χώρα. Όοοχι βέβαια! Παρόμοιες φωτογραφίες εξαθλίωσης είχα τραβήξει και πριν δέκα χρόνια στην ίδια περιοχή. Καμιά πενηνταριά μέτρα πιο πέρα υψώνεται το υπερπολυτελές Ξενοδοχείο DIVANI APOLLON PALACE.Μάλιστα σε μια από τις φωτογραφίες φαίνεται η κορυφή του.

Σε μια άλλη φωτογραφία φαίνονται οι λαμαρίνες που περικλείουν το υπό ριζική ανακαίνιση πρώην ξενοδοχείο “Καστέλλο” που σημειωτέον βρίσκεται μέσα στον αιγιαλό. Κι ενώ απαγορεύεται δια νόμου η αλλαγή χρήσης σε τέτοιες περιπτώσεις, φημολογείται ότι τώρα μετατρέπεται σε κατοικία γνωστού εφοπλιστή! Βλέπετε, η πλουτοκρατία στη χώρα μας ήταν πάντα υπεράνω νόμων…

Προσδεθείτε, τώρα, και  “απολαύστε” τα χάλια μας στην πιο ακριβοπληρωμένη περιοχή της Ελλάδας, τη Βουλιαγμένη Αττικής!

 

http://seferou.blogspot.gr/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.