Ηλιούπολη: Σε κρίση οι… τσαντάκηδες – αύξηση στις διαρρήξεις κατοικιών




Η ρυμοτομία της περιοχής της Ηλιούπολης η οποία διευκολύνει την εύκολη διαφυγή κακοποιών στις γύρω περιοχές, η μείωση των κλοπών αυτοκινήτων αλλά και η αύξηση των διαρρήξεων σε σπίτια και σε μικροκλοπές σε βάρος ανηλίκων στο δρόμο, αποτέλεσαν μερικά από τα σημεία παραβατικότητας στα οποία στάθηκαν οι εκπρόσωποι από το ΑΤ, το τμήμα Ασφάλειας και τη Δημοτική Αστυνομία Ηλιούπολης κατά την ενημέρωση που πραγματοποίησαν ενώπιον του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου.

Οι κ.κ. Χ. Χρυσοβιτσιάνος, Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, Π. Μιχαλόπουλος, Ανθυπαστυνόμος του Αστυνομικού Τμήματος Ηλιούπολης και Ν. Κοτσογιάννης, εκπρόσωπος του Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Ηλιούπολης, ανέφεραν στο Συμβούλιο σταθερά και λίγα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, παράνομου εμπορίου πλανόδιων και παραβάσεων ΚΟΚ, όπως είπε στο notia.gr o κ. Θεόδωρος Λαπαζάνος, Πρόεδρος του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, παράγοντας πρόκλησης παραβατικών συμπεριφορών στην περιοχή αποτελεί το οικονομικό επίπεδο των κατοίκων της, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί από μέσο και άνω, αν και η Ηλιούπολη δεν θεωρείται από τις περιοχές όπου χαρακτηριστικά προτιμάται από πλουσίους.

Προτιμάται όμως από πολλών ειδών κλέφτες, οι οποίοι μάλιστα εξαιτίας της ρυμοτομίας της πόλης, μπορούν να διαφύγουν εύκολα και γρήγορα προς άλλες, γειτονικές, περιοχές, με φτωχότερη φύλαξη και έτσι να διαφύγουν της σύλληψης. Ωστόσο, οι λεγόμενοι τσαντάκηδες, δεν χτυπούν πια συχνά.

Όσον αφορά τις ληστείες, η ενημέρωση του Δήμου ανέφερε πως φέτος είναι λίγες και γίνονται κυρίως από αλλοδαπούς. Η μείωσή τους αποδίδεται στα επιπλέον μέτρα που έχουν λάβει οι αστυνομικές αρχές στη φύλαξη τραπεζών – αν και αμέσως μετά την ενημέρωση του Δήμου της 14ης Μαϊου, σημειώθηκε η μεγάλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας – ενώ ύφεση παρουσιάζουν και οι κλοπές σε κοσμηματοπωλεία, κάτι που αποδίδεται και στην αυξημένη των πεζών περιπολιών του Δήμου.

Ωστόσο πολλές κλοπές σημειώνονται στα περίπτερα της περιοχής, ενώ αύξηση παρατηρήθηκε και στις διαρρήξεις σε σπίτια, τόσο σε μονοκατοικίες όσο και σε διαμερίσματα, ανεξαρτήτως ώρας, εφόσον οι κακοποιοί έχουν αντιληφθεί την απουσία των ιδιοκτητών. Οι κλοπές στα σπίτια αφορούν κυρίως σε κοσμήματα σε χρυσό και ασήμι. Μάλιστα πολλές διαρρήξεις σημειώνονται και στις αποθήκες κατοικιών, λόγω του φαινομένου της ανάληψης χρημάτων από τις τράπεζες στις οποίες προχώρησαν πολλές οικογένειες λόγω ανασφάλειας της οικονομικής συγκυρίας.

Οι κλοπές οχημάτων, οι οποίες πέρυσι ήταν σε έξαρση, και κυρίως σε οχήματα suzuki, φέτος παρουσιάζουν κάμψη. Υπάρχουν όμως πολλές διαρρήξεις σε οχήματα.

Παράγοντας παραβατικών συμπεριφορών είναι και οι σταθμοί του μετρό οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην περιοχή και που πάντα, λόγω συσσώρευσης κόσμου, ευνοούν τέτοιες συμπεριφορές.

Ανησυχία προκαλούν όμως και τα φαινόμενα εξαπάτησης ηλικιωμένων ανθρώπων από επιτήδειους “αριστοκράτες τσιγγάνους”, όπως τους αποκαλούν οι αστυνομικοί, οι οποίοι έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους και τους αποσπούν ποσά τα οποία δήθεν θα διέθεταν σε συγγενικά άτομα των ηλικιωμένων. Τέτοια φαινόμενα έχουν αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό από τις αρχές της Ηλιούπολης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.