Κάμπινγκ Βούλας – τα πρακτικά της 2ης συνέλευσης





Στη συνέλευση της  20ης Ιουνίου έγινε ενημέρωση των εθελοντών από το Θάνο Ματόπουλο και το Μάκη Σταύρου για την πορεία εξέλιξης των εργασιών στην παραλία του Κάμπινγκ. Συγκεκριμένα:

                                                                                                                                            Επισημάνθηκε ότι η συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου (καθαριότητας και τεχνικών έργων) είναι πολύ θετική. Στο πρώτο μέλημα των εθελοντών που είναι η καθαριότητα του χώρου η κατάσταση αρχίζει να γίνεται ικανοποιητική. Αγοράσθηκαν δύο βαρέλια, και θα αγορασθούν ακόμα δύο, στα οποία τοποθετούνται σακούλες του Δήμου και οι λουόμενοι μπορούν να αφήνουν τα σκουπίδια τους. Τις σακούλες μετά από συνεννόηση με τους εθελοντές, παίρνει δύο φορές την εβδομάδα το απορριμματοφόρο του Δήμου.                                                                                                                                                                                Επίσης το χορτοκοπτικό μηχάνημα του Δήμου δουλεύει αρκετές ημέρες και κόβονται τα ξερά χόρτα. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί και αυτό το έργο.

Όσον αφορά τις υποδομές κατασκευάσθηκαν με εργασία εθελοντών (Θάνος – Συμεών) δύο καμπίνες για να αλλάζουν οι λουόμενοι. Επίσης με παρουσία του υδραυλικού του Δήμου και του Μάκη Σταύρου έγινε εκτίμηση της κατάστασης όσον αφορά τις τουαλέτες και έχει ξεκινήσει η διαδικασία επισκευής τουλάχιστον τεσσάρων τουαλετών, ώστε να καλύπτονται στοιχειωδώς οι ανάγκες των λουομένων.   Όσον αφορά επίσης τις υποδομές αποφασίσθηκε να ανοίξει ένα από τα κτίρια στην είσοδο του κάμπινγκ, να ανακαινισθεί με εθελοντική εργασία και να χρησιμοποιείται σαν γραμματεία και αποθηκευτικός χώρος.

ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ  

                                                                                                                                              Όσον αφορά τις χρήσεις του χώρου από την πρώτη συνέλευση των εθελοντών, αποφασίσθηκε να οργανώνονται και άλλες δραστηριότητες στο χώρο (οικολογικές, πολιτιστικές και ήπιας άθλησης). Ήδη οι δρομείς του Αθλητικού Συλλόγου Δρομέων Νοτίων Προαστίων “ΕΥΚΛΗΣ” κάνουν προπονήσεις στο χώρο. Προσπάθειά μας είναι να λειτουργήσει και γήπεδο μπιτς-βόλεϋ.    Αποφασίσθηκε επίσης στη συνέλευση της επόμενης Τετάρτης  27  Ιουνίου να συζητηθούν και άλλες προτάσεις για ήπιες χρήσεις του χώρου.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ  Α΄ ΠΛΑΖ   

Υπάρχουν δύο προβλήματα με την Α΄ Πλαζ:

–  Το πρώτο είναι ότι οι υπεύθυνοι καθαριότητας της Α΄ Πλαζ (εν γνώσει της διεύθυνσης και των ενοικιαστών;) αφήνουν απορρίμματα και ρυπαίνουν την παραλία του κάμπινγκ, την οποία με κόπο και δυσκολία καθαρίζουν οι εθελοντές.                                                                                                        –  – Το δεύτερο είναι ότι οι ενοικιαστές της Α΄ Πλαζ,- όπως διαπίστωσαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που παραβρέθηκαν στο άνοιγμα του κάμπινγκ στις  10  Ιουνίου,- έχουν επεκτείνει παράνομα σε βάρος του κάμπινγκ τα όρια του χώρου που έχουν ενοικιάσει χρησιμοποιώντας την παράνομη επέκταση για γήπεδα μπιτς-βόλεϋ.

Για τα δύο αυτά προβλήματα η συνέλευση αποφάσισε να γίνουν έγγραφα και παραστάσεις τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου όσο και στους ενοικιαστές της Α΄ Πλαζ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ                             

Η εθελοντική προσπάθεια που καταβάλλουμε σαν πολίτες για να λειτουργεί ελεύθερα και δωρεάν η παραλία του κάμπινγκ και ταυτόχρονα να είναι καθαρή και λειτουργική, απαιτεί κάποια χρήματα. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ξοδευτεί από εθελοντές περίπου 100 ΕΥΡΩ για αγορά αναγκαίων υλικών. Προτείνεται λοιπόν στην επόμενη συνέλευση εκτός των άλλων θεμάτων να συζητηθεί και το οικονομικό.

Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι οι ανάγκες για την εθελοντική λειτουργία του χώρου είναι πολλές και γι αυτό χρειάζεται να ενημερώσουμε και άλλους φίλους να έρχονται στις συνελεύσεις των εθελοντών και να διαθέτουν κάποιο χρόνο για τις ανάγκες  λειτουργίας του κάμπινγκ

Η επόμενη συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 27  Ιουνίου  8μμ στο χώρο του κάμπινγκ.

Για τη Συνέλευση των Εθελοντών                                                                           Μάκης Σταύρου

Πληρ: Στέλιος  69324239530     –   Εβελίνα   6970308448

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.