Κωνσταντάτος – “απέτυχε το 5ο Φεστιβάλ Νέων”






Οπως είχαμε προβλέψει, το 5ο Φεστιβάλ Νέων, που μετέφερε ο δήμαρχος κ. Χρ. Κορτζίδης, από την Αργυρούπολη στο νότια του π. αεροδρορίου Ελληνικού, δυστυχώς, απέτυχε, αφού ελάχιστοι νέοι το επισκέφθηκαν.

Σε περιβάλλον αφιλόξενο, με τον ήλιο και τη ζέστη να ταλαιπωρούν, μακριά από τη πόλη και τους κατοίκους, με αδυναμία πρόσβασης για όσους από την Αργυρούπολη, το Ελληνικό και τους όμορους δήμους δεν διέθεταν δικό τους μέσο μεταφοράς, αυτό το αποτέλεσμα ήταν προβλέψιμο και αναμενόμενο από όλους, εκτός από τον κ. Χρ. Κορτζίδη, ο οποίος αδυνατεί να καταλάβει πως ο πολιτισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να συγχέεται με τον κομματισμό και την πάση θυσία διατήρηση του ψευδεπίγραφου «αγωνιστικού» προφίλ του, εν ονόματι των οποίων όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Δεν είναι δυνατό, να μοιράζεις προκηρύξεις κομματικού περιεχομένου για το αεροδρόμιο στα ελάχιστα παιδιά που μετείχαν στο φετινό αποτυχημένο YOUTH FESTIVAL! Ο καθένας δικαιούται να έχει τις πολιτικές του απόψεις ή και κομματικές προτιμήσεις του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει με αυτές να δρομολογεί και να χρωματίζει τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Καλούμε τον δήμαρχο κ. Χρ. Κορτζίδη, επαναφέρει το Φεστιβάλ Νέων στο ανοιχτό πέτρινο θέατρο της Αργυρούπολης, εκεί όπου ξεκίνησε και εδραιώθηκε ως επιτυχημένος πολιτιστικός θεσμός, και να σταματήσει να κάνει και να προβάλει την προσφιλή σε αυτόν «επαναστατική γυμναστική» σε βάρος των πολιτιστικών θεσμών και των συμφερόντων του δήμου και των κατοίκων.

Όπως μας ζήτησαν και πολλοί νέοι των ερασιτεχνικών συγκροτημάτων, το «Φεστιβάλ Νέων» πρέπει να γίνεται στο ανοιχτό θέατρο της Αργυρούπολης, όπως το είχαμε ξεκινήσει, με παράλληλες εκδηλώσεις σε κεντρικό σημείο του Ελληνικού. Ο εκτοπισμός του στον απρόσωπο και απομακρυσμένο χώρο του π. αεροδρομίου και η κομματικοποίηση από τον δήμαρχο των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων, θεωρούμε ότι είναι μέγα λάθος που δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Σε ό,τι μας αφορά, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε το επόμενο Φεστιβάλ Νέων να γίνει σε άλλο χώρο, εκτός από αυτόν στον οποίο ξεκίνησε και εδραιώθηκε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.