Eλληνικό – Αργυρούπολη ΄΄Book Me΄΄




Σχολικά βοηθήματα για όλα τα μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά, αναμένεται να μπορούν να δανείζονται για διάστημα έως και 6 μηνών από τη Δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ρεθύμνης και Δωδεκανησου 37, οι μαθητές από τη νέα σχολική χρονιά!

Πρόκειται για μια σημαντική για τους μαθητές πρωτοβουλία, η οποία έχει τίτλο ΄΄Book Me΄΄ και πρόκειται να λειτουργήσει από το τμήμα Παιδείας του Δήμου σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στην προσπάθειά να καλυφθούν οι ανάγκες μελέτης των μαθητών.

“Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε βιβλιοθήκη και γίνεται με σκοπό να διευκολυθούν στη μελέτη τους οι μαθητές που δυσκολεύονται στην αγορά των βοηθημάτων από τα βιβλιοπωλεία”, είπε στο notia.gr η βιβλιοθηκονόμος κ. Μαρία Καρρά ενώ μας είπε πως η ιδέα ανήκει στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ανδρέα Κοντογιώργο, ο οποίος ανήκει στο τμήμα παιδείας του Δήμου.

Λίγο πριν το τέλος των εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια καλούνται όλοι οι μαθητές να δωρίσουν τα σχολικά βοηθήματα που δεν χρειάζονται πλέον για το δανειστικό τμήμα που δημιουργείται μέσα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με σχολικά βοηθήματα. Τα βοηθήματα θα καλύπτουν όλο το φάσμα μαθημάτων γυμνασίου-λυκείου ενώ στόχος είναι να διατίθενται σε πάνω από 4-5 αντίτυπα, ώστε να εξυπηρετούνται για μακρό χρονικό διάστημα οι μαθητές.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει ήδη απευθυνθεί σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, σε εκδοτικούς οίκους και σε βιβλιοπωλεία, ώστε να παραχωρήσουν τέτοια βιβλία. Προκειμένου να συγκεντρωθούν τα σχολικά βοηθήματα, “ζητείται η συνδρομή των μαθητών που πια δεν τα χρειάζονται, των καθηγητών αλλά ενδεχομένως και των βιβλιοπωλείων της περιοχής με δωρεές βιβλίων”, είπε η κ. Καρρά.

Πρώτος στόχος είναι η συγκέντρωση βοηθημάτων των τάξεων Α, Β και Γ γυμνασίου καθώς και βοηθημάτων κατευθύνσεων της Β και Γ Λυκείου, ώστε από το Σεπτέμβριο να μπορούν οι μαθητές να δανείζονται τα βιβλία αυτά. Έχουν ήδη συγκεντρωθεί “γύρω στα 90-100 βιβλία”, καθώς “εχουν ηδη ξεκινησει να μας φέρνουν βοηθήματα απο το 3ο Λυκειο Αργυρουπολης, ενώ περιμένουμε βιβλία και από το 4ο Γυμνασιο Αργυρούπολης”, σε θεματολογία που καλύπτει όλα τα μαθήματα γυμνασίου και λυκείου.

Αναμένεται μάλιστα να ανακοινωθεί ψηφιακά λίστα με την πρώτη “συλλογή” βοηθημάτων που διαθέτει ήδη η βιβλιοθήκη, η οποία στη συνέχεια να συμπληρώνεται με νέες προσθήκες.

Σημειώνεται ότι η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή Δευτέρα με Παρασκευή 8:30 με 15:30 και κάθε Τετάρτη 12:00 με 19:00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9920801.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.