Πρωταθλήτριες τα κορίτσια του πόλο Βουλιαγμένης




Πρωταθλήτρια Ελλάδας για δέκατη φορά στην ιστορία της είναι η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης μετά τη 3η νίκη της επί του Ολυμπιακού στον Πειραιά με 10-5. Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του Ν.Ο.Β που ανδρική και γυναικεία ομάδα πόλο παίρνουν το πρωτάθλημα  την ίδια χρονιά . Οι δυο προηγούμενες ήταν  το 1991 και το 1997.

Στον 4ο τελικό στον Πειραιά το απόγευμα της Παρασκευής η ομάδα του Κώστα Δήμου ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού. Με καταπληκτική άμυνα , χαρακτηριστικό το 2/8 στην παίκτρια λιγότερη , και πληθώρα επιλογών στην επίθεση (4/6 στον παίκτη παραπάνω) κατάφερε να προηγηθεί 5-2 στο ημίχρονο και στη συνέχεια να αυξήσει την διαφορά φτάνοντας την ακόμη και στο +8 (2-10 στο ξεκίνημα του 4ου ) παρά την απουσία της Ντίνας Κουτέλη που ένας τραυματισμός στο μάτι δεν της επέτρεψε να συνεχίσει.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι δυο προπονητές απέσυραν τις βασικές παίκτριες τους δίνοντας χρόνο στις νεότερες με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πετύχει τρία συνεχόμενα τέρματα (είχε να σκοράρει 17ʼ) και να μειώσει διαμορφώνοντας το τελικό 5-10 που μ΄νο τυπική σημασία είχε. Η Βουλιαγμένη ολοκλήρωσε τη χρονιά με ένα εκπληκτικό απολογισμό σημειώνοντας σε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος 19 νίκες και μόλις μια ήττα αυτή από τον Ολυμπιακό την περασμένη Τετάρτη στο Λαιμό.

Ο προπονητής της ομάδας Κώστας Δήμου δήλωσε : «Συγχαρητήρια στις παίκτριες μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άψογησυνεργασία που είχαμε. Ήταν χαρά και τιμή μου να συνεργαστώ μαζί τους. Θέλω να ευχαριστήσω όμως και τους ανθρώπους που μας στήριξαν και μαςέλυσαν όλα τα προβλήματα , τη διοίκηση και ιδιαίτερα την πρόεδρο του Ομίλου μας την κυρία Στέλλα Λαζάρου Τίγκα. Στο σημερινό παιχνίδι είχαμε καθαρό μυαλό κι από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν εύκολα για μας. Τώρα θα ξεκουραστούμε για λίγες μέρες θα αποφορτιστούμε και μετά θα δούμε για την επόμενη χρονιά»

Πανευτυχής η αρχηγός της ομάδας η Αντιόπη Μελιδώνη τόνισε : «Φέτος το πρωτάθλημα το αξίζαμε και το αποδείξαμε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς . Το θέλαμε περισσότερο και είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να φτάσουμε στην κατάκτησή του. Η Βουλιαγμένη διαθέτει παίκτριες που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους στα δύσκολα. Προσωπικά δεν ξέρω αν θα συνεχίσω. Θα το συζητήσω πρώτα με τον προπονητή μου και μετά θα πάρω τις τελικούς αποφάσεις» .

 

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-2, 0-4,3-1

Ολυμπιακός: Γκιλ 1, Πλευρίτου Μ. 1, Πλευρίτου Ε. 1, Μανωλιουδάκη 1

Βουλιαγμένη: Γερόλυμου 3, Ρουμπέση 2, Μελιδόνη 2, Ασημάκη 2, Λιόση


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.