Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης πάει θέατρο! Το πρόγραμμα…




Το ετήσιο Φεστιβάλ του Δήμου Ηλιούπολης, που φιλοξενείται στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο του Άλσους Δ. Κιντής, θα μας παρουσιάσει και φέτος επιλεγμένες παραστάσεις της ελληνικής θεατρικής σκηνής. Παραστάσεις από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, με έργα που μας φέρνουν αντιμέτωπους με τα παντοτινά ερωτήματα του ανθρώπινου υποκειμένου, αλλά και έργα που σχολιάζουν, με τον μοναδικό τρόπο της θεατρικής τέχνης, τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Τα έργα που έχουν επιλεγεί έχουν σαν σκοπό να ψυχαγωγήσουν και να προβληματίσουν, απευθυνόμενα σε όλα τα γούστα και σε όλες τις ηλικίες. Από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη, που παραμένουν διαχρονικά επίκαιρες με τον καυστικό τους λόγο και νόημα, τις αρχαίες τραγωδίες, που αγγίζουν τα πιο βαθιά υπαρξιακά αιτήματα, και τον κλασικό λόγο του Σαίξπηρ, που πάντα έχουμε ανάγκη, μέχρι τη σύγχρονη επιθεώρηση, την παιδική μυθοπλασία, το καταξιωμένο ρεπερτόριο ή τον ανατρεπτικό λόγο της μοντέρνας σκηνής, οι παραστάσεις θέλουν να μας προσκαλέσουν σε έναν ζωντανό διάλογο με το χρόνο, την κοινωνική αναζήτηση και τις βαθύτερες ανάγκες του εγώ.

Χώρος πραγματοποίησης εκδηλώσεων: Δημοτικό Θέατρο του Άλσους «Δημήτρης Κιντής»

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 28/6

&

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη

 

Η «5η Εποχή Τέχνης», σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, παρουσιάζουν ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, ένα κείμενο βαθύτατα πολιτικό. Η Ιφιγένεια, σύμβολο κάθε θυσίας, είναι το εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων κάθε εποχής.

 

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

 

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Ιωάννα Παππά, Μηνάς Χατζησάββας, Γιάννης Στάνκογλου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου κ.ά.

 

Στο ρόλο κορυφαίας η Ρίτα Αντωνοπούλου

15 €

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/7

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»  του Πέτρου Ζούλια

Η «Θεατρική Διαδρομή» παρουσιάζει ένα σπονδυλωτό έργο, που παρουσιάζει με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας, από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας, έτσι όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης.

 

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Παίζουν: Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Έρση Μαλικέντζου κ.ά.

 

15 €

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/7

«Ο Τζιμ το Τζιτζίκι και η συμμορία του Μονόφθαλμου Τυφλοπόντικα»  του Ευγένιου Τριβιζά

Ο «Θίασος 81» παρουσιάζει ένα έργο με θέμα τη φιλία, την αλληλεγγύη και την αξία της τέχνης στη ζωή, μέσα από μία σπαρταριστή ανατροπή του γνωστού μύθου για τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα.

 

Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου

10 €

ΤΡΙΤΗ 10/7

«Δον Ζουάν, η επιστροφή» του Έντεν φον Χόρβατ

Μία πικρή κωμωδία  που περιγράφει έναν κόσμο, όπου οι αξίες έχουν νοθευτεί πλήρως, οι άνθρωποι νιώθουν χαμένοι, μπερδεμένοι, υποτιμημένοι και ακυβέρνητοι. Πόσο διαφορετικές είναι οι συνθήκες απ’ αυτό που βιώνουμε σήμερα;

 

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Ταμίλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά κ.ά.

15 €

ΠΕΜΠΤΗ 12/7

«Αν εσύ…ήμουν εγώ!» σε κείμενο & σκηνοθεσία του Δημήτρη Σεϊτάνη

 

Το «Θέατρο Νέων» παρουσιάζει μία σύγχρονη, μοντέρνα και «τρελή» θεατρική κωμωδία για παιδιά αλλά και θεατές όλων των ηλικιών! Το έργο μέσα από απρόβλεπτες καταστάσεις  θίγει το θέμα της αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας των δύο φύλλων μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία.

10 €

ΠΕΜΠΤΗ 19/7

«Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος & το «Θέατρο Ακροπόλ» παρουσιάζουν το έργο σταθμός, όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία, το οποίο όταν ανέβηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1973 ενόχλησε το δικτατορικό καθεστώς, που επέβαλε τη διακοπή των παραστάσεων.

 

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Τάσος Νούσιας, Μαρίνα Ασλάνογλου κ.ά.

Συμμετέχει ο Σταύρος Ξαρχάκος, που διευθύνει τη δεκαμελή ορχήστρα του.

17 €

ΠΕΜΠΤΗ 26/7

«Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή;» σε κείμενα Αν. Παναγιωτοπούλου, Αλ. Καλλίτση & Μ. Θεοχάρη

Μία πλειάδα γνωστών ηθοποιών συναντιούνται σε αυτή την Επιθεώρηση, για να δηλώσουν αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να κινητοποιήσουν όλους τους Έλληνες, με γέλια, μπρίο και τρελό κέφι!

Σκηνοθεσία: Άννα Παναγιωτοπούλου & Φωκάς Ευαγγελινός

Παίζουν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Ρώπα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης κ.ά.

17 €

& 12 €

οι άνεργοι ΟΑΕΔ και οι άνω των 65 ετών

ΠΕΜΠΤΗ 30/8

«Οι άθλοι του Ηρακλή» της Κάρμεν Ρουγγέρη

Μια παράσταση παραμυθένια, βασισμένη πάνω σε ό,τι έχει γραφτεί για τον πιο ονομαστό και αγαπητό ήρωα της ανθρωπότητας. Μια αφορμή να ξαναθυμηθούμε τους ήρωες μας, σε μια εποχή που τους έχουμε τόση πολλή ανάγκη!

10 €

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9

«Ιππής» του Αριστοφάνη

 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος & το «Θέατρο Ακροπόλ» παρουσιάζουν την ξεκαρδιστική, ιδιαιτέρως πολιτική αλλά και δραματικά επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη, που διακωμωδεί τον τρόπο που ασκείται η πολιτική προκειμένου ν’ αποκτηθεί η εύνοια των πολιτών.

 

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Τάκης Παπαματθαίου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης κ.ά.

17 €

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9

&

ΠΕΜΠΤΗ 6/9

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη

 

Το «Θέατρο του Νέου Κόσμου» παρουσιάζει μία πολιτική κωμωδία-σάτιρα, από τις χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη, που για μια ακόμα φορά τάσσεται υπέρ των γυναικών και μας προσκαλεί να γελάσουμε όχι μόνο με τη μακρινή εποχή της αθωότητας αλλά και με το κολασμένο σήμερα.

 

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Παίζουν: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Κόκλας, Γιώργος Πυρπασόπουλος κ.ά.

15 €

& 12 €

για άνεργους ΟΑΕΔ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9

«Νεφέλες» του Αριστοφάνη

 

Ο Αριστοφάνης στο πρόσωπο του Σωκράτη σατιρίζει τις «προοδευτικές» εκπαιδευτικές ιδέες που εισήγαγαν οι σοφιστές στην αρχαία Αθήνα. Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει ένα έργο, σε μια εποχή κοινωνικών, ηθικών αναζητήσεων και έντονων ανακατατάξεων, που τα όρια των ρευμάτων, των ιδεών και της προόδου βρίσκονται σε σύγχυση και υπό διαπραγμάτευση (όπως και το εκπαιδευτικό σύστημα!), το οποίο αποδεικνύεται πιο επίκαιρο από ποτέ.

Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Τάνια Τρύπη, Μάκης Παπαδημητρίου, Νίκος Ψαρράς, Γιάννης Νταλιάνης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος  κ.ά.

15 €

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9

«Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή

 

Η εταιρεία «αρτivities» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου παρουσιάζουν την υποβλητική ιστορία του Οιδίποδα, σε μια παράσταση που μιλάει για το αναφαίρετο δικαίωμα και την ευκαιρία να παραμείνει ο άνθρωπος περήφανος ακόμα και στην πιο καταστροφική κατάσταση και να αποδεχθεί την όποια κατάρα με αξιοπρέπεια.

 

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κ.ά.

15 €

ΠΕΜΠΤΗ 13/9

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

 

Οι «Μαγικές Σβούρες» διασκευάζουν το πιο πολυπαιγμένο, πολυδιαβασμένο και αγαπημένο θεατρικό έργο σε όλο τον κόσμο, για να φέρουν στις καρδιές μικρών και μεγάλων τη δύναμη της νιότης, του αυθορμητισμού και της φαντασίας.

 

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης

10 €

ΤΡΙΤΗ 18/9

&

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/9

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης παρουσιάζει ένα έργο πολιτικό και ταυτόχρονα μία ποιητική παραβολή, ένα ταξίδι στην επιθυμία για έναν κόσμο ελεύθερο, έναν κόσμο δίκαιο, με αίτημα την ευτυχία.

 

Σκηνοθεσία-Απόδοση κειμένου: Γιάννης Κακλέας

Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου κ.ά.

15 €

& 12 €

για άνεργους ΟΑΕΔ

 

χ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.