Η ζωγράφος Θωμαή Φέκα στην έκθεση “ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ” (video)




Το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης “ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ” από την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012, στην εντυπωσιακή αίθουσα τέχνης του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ΦΛΟΙΣΒΟΣ (Λεωφ. Ποσειδώνος, Π.Φάληρο τηλ: 210 9813274) σε καλλιτεχνική επιμέλεια του βραβευμένου εικαστικού από τον Όμιλο της UNESCO και από την ΤΕXTILIA της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Ρωμανού.

Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας (Athens Fine Arts Festival), που φέτος διανύει τον πέμπτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μια σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις του, παρουσιάζοντας τη δεύτερη από μια σειρά καλοκαιρινών εκθέσεων στην Αθήνα και στη Μύκονο.

Στα “Δρώμενα Τέχνης” συμμετέχουν νέοι κυρίως καλλιτέχνες απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών καθώς και άλλων αναγνωρισμένων εργαστηρίων τέχνης, που έχουν να παρουσιάσουν μια αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το κολλάζ και τις εικαστικές εγκαταστάσεις.

Καλλιτέχνες:

Ειρήνη Ανδρούτσου, Aγγελική Βαϊανού, Βίβιαν Βαλσάμη, Δήμητρα Γιαννακέα, Αθηνά Γκίλα, Ελένη Γραφάκου, Κική Γρίβα, Σταματία Καππέ, Βίνια (Κλημανθία) Κονταξάκη, Τρισεύγενη Κουμερτά, Αλέξανδρος Λαγός, Νίκος Λαμπρινός, Αντωνία Μαντζούκα, Βούλα Παναγιώτου, Props, Μιχαήλ Ρωμανός, Εύα Σολδάτου, Χρήστος Ταβιτίδης, Αικατερίνη Τζίτζιρα, Άννα Τσιβδάρη, Εμμανουήλ Τσιμπίδης, Κατερίνα Τσίτσελα, Θωμαή Φέκα

 

“Art and Fashion installation by PoshFashion”

Τη βραδιά των εγκαινίων θα παρουσιαστεί ένα εξαιρετικό “Art and Fashion Installation by Posh Fashion” που θα συνδιάσει για ακόμα μια φορά την τέχνη με τη μόδα σε μία ζωντανή καλλιτεχνική αναπαράσταση με θέμα την κατανάλωση της πολυτέλειας. Τα αντικείμενα πολυτελείας θα διατεθούν από την εταιτεία starbags.gr ενώ τα κουστούμια των μοντέλων από το βεστιάριο “Τα ρούχα του βασιλιά”.

Οι θαυμάσιες αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου ΦΛΟΙΣΒΟΣ θα στολιστούν ειδικά για τη βραδιά των εγκαινίων από την καλλιτέχνιδα Αγγελική Κοκκίνου του γνωστού ανθοπωλείου S-KOKKINOS, με περίτεχνες ανθοσυνθέσεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των υποψηφίων καλλιτεχνών με το Βραβείο Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας.

Τα εικαστικά “Δρώμενα Τέχνης” λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών ενώ οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, χαράσσουν μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό, ενώ σε κάθε χώρο τέχνης παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα των καλλιτεχνών και ταυτόχρονα προβάλλονται ψηφιακά, για ένα χρόνο, από το δημοφιλή ιστότοπο προώθησης πολιτιστικών γεγονότων του Φεστιβάλ “Δρώμενα Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού”: http://dromenatechnis.blogspot.com
H σπονδυλωτή αυτή έκθεση είναι η εξέλιξη της εικαστικής έκθεσης “Αντιπαραθέσεις στην σύγχρονη Ελληνική τέχνη”, που διοργανώθηκε το 2008 και το 2009 με μεγάλη επιτυχία, σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης του Ιστορικού Κέντρου των Αθηνών, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας ενώ σημαντική θεωρείται η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και το αμείωτο ενδιαφέρον για την πρωτοποριακή σπονδυλωτή έκθεση “Δρώμενα Τέχνης” από τους καλλιτέχνες, κυρίως της νέας γενιάς.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Η ζωγράφος Θωμαή Φέκα στην έκθεση “ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ” (video)

  • 06/07/2012 at 10:37 πμ
    Permalink

    Γεια σας. είμαι ο Μιχαήλ Ρωμανός, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας και επιμελητής των ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ στον Φλοίσβο, σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. στο 6977725572

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.